Haemme uusia jäseniä Specian hallitukseen


Haluatko vaikuttaa ammattijärjestösi tulevaisuuden suuntaan? Lähtiessäsi mukaan toimintaamme pääset työelämäkeskustelujen ytimeen ja tuot oman alasi äänen kuuluviin.

Haemme nyt uusia jäseniä Specian hallitukseen!

Haemme Specian hallitukseen neljää varsinaista jäsentä, kolmea varajäsentä, varsinaista opiskelijajäsentä ja hänelle varajäsentä. Aiempaa järjestökokemusta ei tarvita. Tärkeintä on, että sinulla on aito halu vaikuttaa ja intoa paneutua yhteisten asioiden hoitoon. Hallituksessa pääset mukaan järjestömme strategiseen kehittämiseen sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan edunvalvontaamme.

Hallitukseemme haetaan joka syksy jäseniä, sillä joka vuosi puolet hallituksesta on erovuorossa. Näin taataan toiminnan jatkuvuus, kun vain osa hallituksesta vaihtuu kerralla. Hallituksessamme on puheenjohtajan lisäksi yhdeksän jäsentä sekä neljä varajäsentä. Hallituksen jäsenistä yksi on opiskelijoiden edustaja ja varajäsenistä yksi opiskelijavarajäsen. Hallituksen jäsenten kausi on kaksivuotinen ja varajäsenten yhden vuoden pituinen.

Specian hallitus kokoustaa noin 8 kertaa vuodessa joko hybridinä tai etäyhteydellä. Kokousten lisäksi hallituksen jäsenet yhdessä toimihenkilöiden kanssa kokoontuvat kaksi kertaa vuodessa kaksipäiväiseen kehittämisseminaariin. Toinen seminaari järjestetään tammi-helmikuun vaihteessa ja toinen syyskuun alussa. Seminaareissa keskitymme järjestömme strategiseen kehittämiseen sekä pohdimme ajankohtaisia edunvalvonnallisia linjauksia. Välillä toiminta vaatii hallituksen jäseneltä nopeaa reagointia, sillä työelämän sykkeessä myös hallituksen päätettäviä asioita voi tulla lyhyellä aikataululla. Hallituksen jäsenille maksetaan kokouspalkkiot ja korvataan matkakulut.

Jos tehtävään hakeminen huolettaa esimerkiksi oman ajankäytön näkökulmasta, aina voi lähteä kokeilemaan tehtävää varajäsenen roolissa. Varajäsenemme ovat tervetulleita kaikkiin hallituksen kokouksiin sekä seminaareihin ja heille korvaamme matkakulut.

Hae hallituksen jäseneksi näin:

Hae Specian hallitukseen sähköisellä lomakkeella 22.10.2023. mennessä. Voit toimittaa esittelysi myös videolla (max. 2 minuuttia). Tarkemmat ohjeet videon sisältöön ja lähettämiseen löydät hakulomakkeelta. Julkaisemme hakemukset jäsenten nähtäville syyskokouskutsun yhteydessä.

HAE HALLITUKSEEN TÄSTÄ

Hallitukseen voivat hakea kaikki jäsenet jäsenlajista riippumatta. Ehdolle asettuminen edellyttää, että jäsenmaksu on asianmukaisesti maksettu. Opiskelijajäsenen ja -varajäsenen paikkoja voivat hakea opiskelijajäsenenä oleva jäsen.

Valinnat tehdään syyskokouksessamme 25.11.2023. Syykokouksessa jokainen ehdokas esittelee itsensä ja tavoitteensa (max. 2 min). Laita siis kokouspäivä jo kalenteriisi. Jos et pääse paikalle, voit tehdä videoesittelyn, jonka näytämme kokousosallistujille. Halutessasi voit asettua ehdolle myös syyskokouksessa.