Ammatin­harjoittajalle

Tulevaisuudessa uudenlaiset työnteon mallit lisääntyvät ja moniosaajan työura voi koostua monista erilaisista ansaintatavoista. Ammattijärjestönä olemme myös yrittäjien, ammatinharjoittajien sekä itsensä työllistäjien edunvalvoja. Ammatinharjoittajajäsenillemme erityisesti suunnattujen palveluiden lisäksi käytössäsi ovat kaikki järjestömme palvelut ja edut.

Edunvalvonta

Ammatinharjoittaja- ja yrittäjäjäsentemme asioita hoitaa Akavan Erityisalojen sisällä ammatinharjoittajien ja yrittäjien toimikunta. Lisäksi käytössäsi ovat Akavalaiset yrittäjät AKY ry:n tarjoamat palvelut ja jäsenedut. AKY edistää korkeakoulutettujen yrittäjien toimintaedellytyksiä, lisää yrittäjyysosaamista, mahdollistaa verkostoitumista sekä järjestää erilaisia tapahtumia ja koulutuksia.

Keskeisiä teemoja ammatinharjoittajien edunvalvonnassa ovat

  • ammatinharjoittajien sosiaaliturva
  • tekijänoikeuskysymykset
  • kilpailuttaminen
  • ammatinharjoittajien neuvonta ja tuki
  • ammatinharjoittajien työoikeudellisen osaamisen edistäminen
Akavalaiset Yrittäjät

Palvelut ammatinharjoittajille

Tarjoamme erityisesti itsenäisille ammatinharjoittajille ja yrittäjille suunnattuja jäsenpalveluja ja -etuja.

Tietoa ja neuvontaa

Kattojärjestömme Akavan Erityisalojen kautta saat tietoa ja neuvontaa yritystoimintaan ja sivutoimiseen ammatinharjoittamiseen liittyen. Käytössäsi on kattava tietopaketti, joka palvelee niin aloittelevaa kuin kokeneempaakin ammatinharjoittajaa. Jäsenenä voit osallistua halutessasi myös mentorointiohjelmaan tai työnohjaukseen.

Akavan Erityisalat

Koulutukset ja tilaisuudet

Osallistu monipuolisiin ja maksuttomiin ammatinharjoittajille suunnattuihin koulutuksiin ja päivitä osaamistasi. Otamme mielellämme myös vinkkejä vastaan, voit siis myös itse vaikuttaa koulutusten sisältöön halutessasi! Alueellisissa tapahtumissa voit tavata muita ammatinharjoittajia ja yrittäjiä ja verkostoitua saman alan ihmisten kanssa.

Tutustu koulutuksiin

Suomen Yrittäjien laaja palvelupaketti

AKY on Suomen Yrittäjien toimialajärjestö. Yhteistyön myötä jäsenliittojen yrittäjäjäsenet voivat hankkia itselleen Suomen Yrittäjien laajan palvelupaketin 93 eurolla / vuosi. Palvelupaketti avaa pääsyn Suomen Yrittäjien jäsenetuihin, mutta se ei sisällä jäsenyyttä sen paikallisyhdistyksissä. Voit hankkia palvelupaketin suoraan Suomen Yrittäjien kotisivuilta.

Akavalaiset yrittäjät

Markkinoi toimintaasi

Voit liittyä Akavan Erityisalojen ylläpitämään Asiantuntijahaku-sivustolle. Asiantuntijahaku-sivustolla voit markkinoida ja mainostaa omaa toimintaasi ja osaamistasi.

Asiantuntijahaku

Kirjanpito- ja laskutuspalvelu

Tarjoamme sinulle kirjanpito- ja laskutuspalvelupaketin edulliseen jäsenhintaan. Saat palvelut käyttöösi 25 % alennuksella sekä luotettavan kotimaisen pitkän linjan toimijan laatutakuulla. Pakettiin kuuluu täysin sähköinen ohjelmisto (esimerkiksi Procountor tai E-tasku), kirjanpitopalvelut sekä aloituspalaveri, jossa käydään yhdessä läpi ohjelmistot ja toimintamallit. Jos haluat edun käyttöösi, ole suoraan yhteydessä Rantalaisen liiketoimintajohtajaan Jussi Ala-Riskuun, puh. 010 321 6746, jussi.ala-risku@rantalainen.fi

Rantalainen

Palkkio+

Työskenteletkö pienimuotoisesti ja sivutoimisesti tai otatko itsenäisen ammatinharjoittamisen ensiaskelia? Jäsenenä käytössäsi on myös Palkkio+ laskuttamispalvelu, joka mahdollistaa kevytyrittäjyyden ilman y-tunnusta. Akavan Erityisalojen jäsenenä laskutat työsi 1000 euroon asti vuosittain ilman palveluveloitusta!

Palkkio+