Specialaisia yhdistää moniosaajuus

”Specia on asiantuntijoiden ja esihenkilöiden akavalainen ammattijärjestö. Specia turvaa ja edistää jäsenen oikeudenmukaista palkkausta, työehtoja ja hyvinvointia hänen koko opiskelu- ja työuransa ajan.”

Specia on noin 7000 jäsenellään Akavan Erityisalojen suurin jäsenjärjestö. Jäsenemme ovat asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä työskenteleviä moniosaajia. Alansa asiantuntijatehtäviin suuntautuvia opiskelijoita jäsenistössämme on reilu tuhat.

Specialaisten yleisimmät tutkinnot ovat kasvatustieteiden maisteri (KM) ja filosofian maisteri (FM). Jäsentemme tutkinnot ja pääaineet vaihtelevat, koska jäseneksi liitytään toimiasemansa ja/tai tehtävänsä perusteella. Valtaosa jäsenistä työskentelee HR:n, hallinnon tai koulutuksen parissa ja jäsenistössämme on lisäksi paljon järjestö- ja projektiammattilaisia.

Specialaiset kuuluvat korkeasti koulutettujen palkansaajien keskusjärjestö Akavaan Akavan Erityisalojen kautta. Akavalaiset neuvottelujärjestöt Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Ylemmät toimihenkilöt YTN palvelevat myös specialaisia.

Specian jäsenyys tarjoaa sinulle tuen ammatilliseen kehittymiseen sekä väylän osallistua ammattitaitoasi tukeviin koulutuksiin ja verkostoitua muiden asiantuntijoiden kanssa. Työurasi muutostilanteissa Specia tukee valintojasi myös työnhaku- ja urasuunnittelupalveluilla. Lisäksi sinulla on mahdollisuus kuulua Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkoon.

Jos sinulla on kysymyksiä koskien ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, tutustu Erkon usein kysyttyihin kysymyksiin!

Hyväksytty jäsenyys astuu voimaan hakemuksen saapumispäivänä, ellei hakemuksessa ole erikseen toivottu jäsenyyttä alkavaksi myöhäisempänä ajankohtana. Uudet jäsenet saavat postitse tiedon jäseneksi hyväksymisestä, tietopaketin sekä jäsenkortin.

Oletko opiskelija? Löydät lisää tietoa täältä. 

Vakuutuitko? Liity Nyt!

Maiju Lehikoinen, Jyväskylä Specian tapahtumat ja verkostoituminen

”Osallistuin ystäväni kanssa Specian tilaisuuteen kotikaupungissani. Kahvien lomassa jokainen kertoi vuoronperään kuka on ja mitä tekee. Kerroin etsiväni harjoittelupaikkaa ja järjestäjä vinkkasi eräästä yrityksestä, joka etsi harjoittelijaa. Sain harjoittelupaikan otettuani yhteyttä yritykseen. Kiitos Specian minulle aukesi tämä mahdollisuus. Suosittelen lämpimästi osallistumaan Specian järjestämiin tapahtumiin, sillä ne ovat hyödyllisiä: aina oppii uutta ja verkostoituu erilaisten ihmisten kanssa.”

Suosittele Speciaan liittymistä ystävillesi – jokaisesta uudesta jäsenestä saat 50 euron Superlahjakortin!

Lue lisää suosittelusta!

Haluatko päättää jäsenyytesi?

Etkö olekaan viihtynyt jäsenenämme niin hyvin kuin toivoit?

Lue lisää jäsenyyden päättämisestä ja tee eroilmoitus täällä. 

Toivottavasti törmäämme vielä tulevaisuudessa!