Akava: Maria Löfgren jatkaa Akavan puheenjohtajana

Keskusjärjestömme Akavan liittokokous valitsi tiistaina 21.5.2024 Maria Löfgrenin jatkokaudelle Akavan puheenjohtajana yksimielisellä päätöksellä. Kausi on nelivuotinen. Löfgren on toiminut Akavan puheenjohtajana marraskuusta 2022 alkaen. Hänen tavoitteenaan uudella kaudella on, että Akava on tulevaisuudessa työelämäuudistusten suunnannäyttäjä ja työmarkkinoiden edelläkävijä.

Specian kattojärjestö Akavan Erityisalat kannatti Maria Löfgrenin uudelleenvalintaa.
– Jäsenistömme arvostaa sitä, että Akavan puheenjohtaja ymmärtää akavalaisen jäsenkunnan moninaisuutta, Akavan Erityisalojen puheenjohtaja Pasi Hario sanoo.

Akavan Erityisalat oli isolla panostuksella mukana Akavan ja akavalaisten liittojen helmikuisissa historiallisissa ulosmarsseissa, jotka toteutuivat puheenjohtaja Löfgrenin johdolla.

– Kiitän akavalaisia saamastani luottamuksesta. On kunnia-asia jatkaa työtä liittojemme kanssa ja jäsenkunnan paremman työelämän puolesta. Tavoitteenani on nostaa Akava asiantuntijoita ja esihenkilöitä koskevien työelämäuudistusten suunnannäyttäjäksi ja työmarkkinoiden edelläkävijäksi, sanoo Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren.

Löfgren nosti liittokokouspuheessaan esille, että palkansaajien työelämätavoitteet ovat jääneet nykypolitiikassa pitkälti paitsioon. Vaalikausittain vaihteleva työmarkkinapolitiikka lisäisi epävarmuutta samalla, kun talouspolitiikassa peräänkuulutetaan pitkäjänteisyyttä. Löfgren muistutti siitä, mitenmeneillään oleva työmarkkinamurros on myös mahdollisuus lisätä kiinnostusta ammattiliittojen jäsenyyttä kohtaan. Esimerkiksi paikallinen sopiminen edellyttää lisääntyessään vahvaa osaamista, ja siinä ammattiliitot ovat jäsentensä tukena, Löfgren sanoi.

– Tästä on hyvä jatkaa työtä akavalaisten puolesta yhdessä liittojemme kanssa. Olemme monialainen keskusjärjestö, jonka jäsenkunta on keskeisissä rooleissa johtamis-, esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä. Se tuo luonnollisesti mukanaan moniäänisyyttä.

Lue lisää aiheesta: Akava.fi