Jäsenmaksu

Jäsenmaksuun kuuluvat kaikki palvelumme ja jäsenetumme, jotka ovat samanarvoisia kaikille specialaisille. Pidäthän jäsentietosi ajan tasalla, jotta voimme palvella sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Jäsenmaksun maksaminen

Specian jäsenenä maksat kuukausittain samaa kiinteää jäsenmaksua oman työ- ja elämäntilanteesi mukaisesti. Kiinteän jäsenmaksun maksaminen on helppoa – muutokset palkassasi eivät vaikuta jäsenmaksun suuruuteen eikä jäsenmaksua tarvitse maksaa lomarahoista, ylityökorvauksista tai luontoiseduista.

Halutessasi saat kauttamme myös ansiosidonnaisen työttömyysturvan työttömyyskassa ERKOsta. Kassan jäsenyys ei maksa erikseen vaan kuuluu jäsenmaksuun. Ammattijärjestön jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen. Voit maksaa jäsenmaksusi kätevästi jäsenen verkkoasioinnissa tai saamiesi maksutietojen perusteella omassa pankissasi. Voit myös valtuuttaa työnantajasi perimään jäsenmaksun suoraan palkastasi.

Jäsenmaksut

Mikä on työ- ja elämäntilanteesi juuri nyt? Tarkista, mihin jäsenmaksuluokkaan kuulut.

Palkansaajajäsen 29€/kk

Kun olet päätoimisesti palkkatyössä, maksat kiinteän jäsenmaksun riippumatta palkkasi suuruudesta sekä vuoden aikana saamistasi lomarahoista, ylityökorvauksista ja luontoiseduista. Maksu maksetaan myös ns. tukipaketista irtisanomistilanteessa.

Alennettu jäsenmaksu 17 € /kk

Kun työskentelet osa-aikaisesti (60% tai alle), voit hakea jäsenmaksulle alennusta. Alennettua jäsenmaksua voit hakea toimittamalla hakemuksen ja sen mukana työsopimuksen, josta osa-aikaisuus ilmenee. Alennus myönnetään hakemuksen saapumiskuukauden alusta lähtien.

Hae jäsenmaksualennusta

Työttömyyskassan ansiosidonnaisella päivärahalla oleva jäsen 17€/kk

Kun sinulla ei ole palkkatuloja vaan saat työttömyyskassasta ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, jäsenmaksun suuruus on sama riippumatta työttömyyspäivärahan määrästä. Kun olet kassan etuudella, maksat jäsenmaksun itse.

Opiskelija 6€/kk

Opiskelijan jäsenmaksuun ovat oikeutettuja läsnäolevaksi ilmoittautuneet päätoimisesti opiskelevat tutkinto-opiskelijat. Jäsenyys ilman työttömyyskassan jäsenyyttä on 3€/kk.

Minimijäsenmaksu 8€/kk

Maksat minimijäsenmaksua, jos et ole palkkatyössä tai Erko-kassan/muun työttömyyskassan etuudella.

Minimijäsenmaksu koskee esim. seuraavia tilanteita:
– olet perhevapaalla (Huom! Jos työnantajasi maksaa kolmen ensimmäisen äitiysvapaakuukauden palkan, näiltä kuukausilta maksetaan normaali jäsenmaksu)
– saat apurahaa
– saat aikuiskoulutustukea
– olet palkattomalla sairauslomalla
– saat kuntoutustukea
– saat omaishoidontukea
– olet työtön tai lomautettu ja saat Kelan etuutta
– työskentelet ulkomailla (ei lähetetty).

Ammatinharjoittajat ja yrittäjät sekä freelancerit 13€/kk

Eläkeläinen 10€/kk

Kunniajäsen sekä varusmies- tai siviilipalveluksessa oleva jäsen on vapautettu jäsenmaksusta.