Palkka­neuvonta

Työstä maksettava palkka puhututtaa ja palkasta pitääkin puhua! Joskus oman palkkatoiveen esittämiseen voi tarvita tukea ja tietoa ja sitä varten olemme koonneet moniosaajille tietoa palkkaukseen liittyen. Tarjoamme myös jäsenillemme henkilökohtaista palkkaneuvontaa.

Autamme sinua palkkaneuvotteluissa

Mikä olisi sopiva palkkapyynti työhakemukseen? Miten valmistautua palkkaneuvotteluihin? Autamme sinua henkilökohtaisesti työnhakutilanteessa määrittelemään palkkatoiveesi.

Hanna-Mari Koski

Palvelupäällikkö

044 333 9116

hanna-mari.koski@specia.fi

Miten määrittelen palkkani?

Palkkaus määräytyy muun muassa työn vaativuuden, vastuun ja osaamisen mukaan. Palkkatoiveissa on hyvä huomioida lisäksi johtamisosaamisen, päätöksenteon vaativuuden ja työn kuormittavuuden kaltaisia tekijöitä sekä toki organisaation koko ja toimiala. Monilla työnantajilla on myös omat palkkausjärjestelmänsä ja osan palkat määräytyvät työ- ja virkaehtosopimusten mukana.

Tes/Ves-neuvonta

Jos kaipaat työ- tai virkaehtosopimuksen tulkintaan apua, Akavan Erityisalojen lakimiehet ja neuvottelupäälliköt neuvovat sinua mielellään.

Tes/Ves-neuvonta

Palkkapuntari

Käytössäsi on myös palkkapuntari, joka kertoo keskiarvopalkat mm. ammattinimikkeen, tutkintokoulutuksen ja/tai työssäkäyntialueen perusteella.

Palkkapuntari

Puhu rohkeasti palkastasi

Palkasta kannattaa puhua! YTN:n opas kertoo palkkaukseen vaikuttavista tekijöistä ja antaa välineitä palkkakeskusteluun.

Paranna palkkaasi-opas

Palkkiosuositukset

Akavan palkkiosuositukset auttavat määrittämään asiantuntijatehtävissä luento-, esitelmä- tai kirjoitustoimeksiannon palkkion

Palkkiosuositukset

Vähimmäispalkka­suositukset

Julkaisemme palkkasuositukset, jotka antavat suuntaa oikeudenmukaiselle palkkaukselle. Suositus kuvaa hyvin sitä, mistä kuukausiansiosta palkantarkistuksen voi aloittaa. Vähimmäispalkkasuosituksia voit siis käyttää apuna palkkapyynnön perusteluina töitä hakiessa sekä palkkaneuvotteluissa palkankorotuspyynnön tukena.

Historian, kirjallisuuden, kulttuuriaineiden ja vieraiden kielten FM tutkinnon ja HuK-tutkinnon vähimmäispalkkasuositukset 1.5.2024–31.5.2025

Open PDF

Kasvatustieteilijät, vähimmäispalkkasuositus 1.5.2024-31.5.2025

Open PDF