Specian syyskokous päätti jäsenmaksun uudistamisesta 

Specian syyskokous päätti 20.11.2021 jäsenmaksujen muuttamisesta kiinteäksi euromääräiseksi summaksi. Jäsenmaksu-uudistus astuu voimaan 1.1.2022. Jäsenmaksujen muuttaminen on ollut Specian strateginen tavoite vuodesta 2017 lähtien. Uudistuksen tavoitteena on yksinkertaistaa ja selkeyttää jäsenmaksua, jotta se olisi mahdollisimman helppo maksaa. Muutokset palkassa eivät enää vaikuta jäsenmaksun suuruuteen, eikä jäsenmaksua makseta enää esimerkiksi lomarahoista ylityökorvauksista tai luontoiseduista. Muutoksista huolimatta jäsenmaksu on edelleen verovähennyskelpoinen ja työnantajaperinnän mahdollisuus säilyy.  

Muutokset maksuissa eivät vaikuta toimintaamme vaan tulet jatkossakin saamaan meiltä laadukasta edunvalvontaa sekä parhaat palvelut moniosaajien tarpeisiin. Osaamisen kehittämisen ja urasuunnittelun palvelumme pysyvät monipuolisina ja ajankohtaisina.  

Valtaosalla akavalaisista liitoista on jo käytössä kiinteä jäsenmaksu ja pyrimme tekemään muutokset siten, että säilyisimme vastedes kilpailukykyisenä vaihtoehtona moniosaajajäsenillemme.  

Jäsenmaksut 1.1.2022 alkaen 

Palkansaajajäsen: 29€/kk 

Jos jäsen työskentelee osa-aikaisesti 60% tai vähemmän työsuhteessa, hänen voi hakea jäsenmaksulle alennusta. Alennettu jäsenmaksu on 16€/kk. Jäsenen pitää hakea alennusta itse ja toimittaa todistukseksi työsopimus, josta osa-aikaisuus ilmenee. Alennus myönnetään hakemuksen saapumispäivästä lähtien, takautuvasti alennusta ei voi valitettavasti hakea. 

Erko-kassan etuudella oleva jäsen: 23€/kk.  

Minimijäsenmaksu 8€/kk. 
Maksat minimijäsenmaksua, jos et ole palkkatyössä tai Erko-kassan etuudella (esimerkiksi perhevapaa, palkaton sairausloma, Kelan työttömyys- tai omaishoidontuki, apuraha tai aikuiskoulutustuki) tai olet työsuhteessa työskentelevä freelancer. 

Ammatinharjoittajat ja freelancerit 10€/kk.  

Eläkeläinen 8€/kk.  

Opiskelija: 6€/kk
Opiskelijan jäsenmaksuun ovat oikeutettuja läsnäolevaksi ilmoittautuneet tutkinto-opiskelijat.   

Jäsenmaksun maksaminen 

Maksat 1.1.2022 alkaen jäsenmaksua kuukausittain saman suuruisen summan. Voit maksaa jäsenmaksun entiseen tapaan Akavan Erityisalojen verkkoasioinnissa tai saamiesi maksutietojen perusteella omassa pankissasi. Voit edelleen valtuuttaa työnantajan perimään jäsenmaksun suoraan palkastasi.  Jos käytät jo työnantajaperintää jäsenmaksun maksamiseen, ei sinun tarvitse ilmoittaa työnantajalle uudesta maksusta vaan teemme sen puolestasi.

Kehitämme jäsenmaksun maksamisen tapoja aktiivisesti ja työskentelemme ahkerasti sen eteen, että saisimme e-laskun käyttöön vuoden 2022 aikana. 

Jos sinulle herää kysymyksiä suunniteltuihin maksumuutoksiin liittyen voit olla yhteydessä Specian toiminnanjohtajaan, Saara Paavolaan.  

saara.paavola@specia.fi 

 050 329 7524