Syyskokouspäätöksiä – uusi jäsenmaksu ja uusia hallituksen jäseniä

Specian syyskokouksessa tehtiin 20.11.2021 historiallinen päätös, kun kokous päätti siirtymisestä kiinteään jäsenmaksuun 1.1.2022 alkaen. Jäsenmaksujen muuttaminen on ollut Specian strateginen tavoite vuodesta 2017 lähtien.

Uudistuksen tavoitteena on yksinkertaistaa ja selkeyttää jäsenmaksua, jotta se olisi mahdollisimman helppo maksaa. Muutokset palkassa eivät enää vaikuta jäsenmaksun suuruuteen, eikä jäsenmaksua makseta enää esimerkiksi lomarahoista tai luontoiseduista.

Uudet jäsenmaksut 1.1.2022 alkaen

 • Palkansaajajäsenen jäsenmaksu 29€/kk
  Osa-aikaisessa työsuhteessa(60% tai alle) työskentelevän jäsenen on mahdollista hakea jäsenmaksuihinsa alennusta. Alennettu jäsenmaksu on 16€ kuukaudessa. Hakuohjeet lähetetään kaikille jäsenille tammikuussa.
 • Työttömyyskassan ansiosidonnaisella päivärahalla olevan jäsenmaksu 23€/kk
  Tämä koskee heitä, keillä ei ole palkkatuloja vaan saavat työttömyyskassasta ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa.
 • Minimijäsenmaksu 8€/kk
 • Eläkeläisen jäsenmaksu 8€/kk
 • Ammatinharjoittajan ja yrittäjän jäsenmaksu 10€/kk
 • Opiskelijan jäsenmaksu 6€/kk
  Päätoimiset tutkinto-opiskelijat maksavat samaa summaa kuukausittain riippumatta työn määrästä.

Saat lisätietoa uudistuksesta pian postitse ja tekstiviestitse. Työnantajaperinnässä olevien jäsenten työnantajille lähtevät uudet maksutiedot alkuvuodesta. Voit lukea lisää jäsenmaksu-uudistuksesta myös jäsenmaksu-sivulta!

Hallitukseen uusia jäseniä

Syyskokouksessa valittiin myös hallitukseen uusia jäseniä erovuoroisten tilalle. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Sanna Forsell Turusta, Tuomas Harju Helsingistä, Veli-Pekka Kilpeläinen Lahdesta ja Elizabeth San Miguel Espoosta. Opiskelijajäseneksi valittiin Maija Nyman Rovaniemeltä. Hallituksen varajäseniksi valittiin Aino Harinen Tampereelta, Toni Mäkinen Lapinlahdelta ja Eeva Matsuuke Helsingistä. Opiskelijajäsenen varajäseneksi valittiin Timo Kalliokoski Helsingistä.

Hallituksessa jatkavat Pasi Hario Espoosta(puheenjohtaja), Tuula-Maria Mattila Tampereelta, Ari Pakarinen Lopelta, Annukka Sakkinen Helsingistä ja Eeva Viljanen Tampereelta.

Lämpimät onnittelut kaikille valituille ja kiitos kokouksiin osallistuneille!