Hae mukaan Specian hallitukseen

Haluatko vaikuttaa siihen, mitä asioita Specia jäsentensä puolesta edistää ja mihin suuntaan ammattiyhdistysliike kehittyy? Hae mukaan Specian hallitukseen! 

Etsimme Specia – Asiantuntijat ja esihenkilöt ry:lle puheenjohtajaa sekä hallituksen jäseniä erovuoroisten tilalle. Puheenjohtajan kausi on kaksivuotinen, hallituksen jäsenten kaudet ovat varsinaiselle jäsenelle kaksi vuotta ja varajäsenelle yksi vuosi. 

Lähtiessäsi mukaan ammattijärjestömme toimintaan pääset suoraan ajankohtaisten työelämäkeskustelujen ytimeen. Hakemuksessasi haluaisimme erityisesti kuulla, mitkä ammattijärjestön ajamat asiat Sinua kiinnostavat, ja mihin toivoisit Specian keskittyvän ammatillisessa edunvalvonnassa. 

Lisätietoja luottamustehtävistä ja hakemisesta saat toiminnanjohtajaltamme Saara Paavolalta. saara.paavola@specia.fi


Hakuohjeet hallitustehtäviin

Puheenjohtajan johdolla viemme uutta strategiaamme käytäntöön

Specian hallituksen puheenjohtaja luotsaa hallituksen toimintaa sekä varmistaa, että tulevaisuuden suuntamme on uuden strategiamme mukainen. Hän toimii järjestön äänenä ulospäin ja hoitaa suhteita muihin yhteistyötahoihin ja -järjestöihin. Puheenjohtaja työskentelee tiiviisti varapuheenjohtajan ja toiminnanjohtajan kanssa sekä toimii myös työnantajan roolissa suhteessa Specian toimihenkilöihin. 

Puheenjohtajana sinulla on mahdollisuus vaikuttaa Specian ja laajemmin ammattiyhdistysliikkeen tulevaisuuteen. Johdat ammattijärjestöämme yhteistyössä kehittämisintoisen hallituksen ja asiantuntevien toimihenkilöiden kanssa. Pääset kehittämään hallituksen työskentelyä sekä vaikuttamaan kokonaisvaltaisesti Specian toimintaan ja linjauksiin. Puheenjohtajan kausi kestää kaksi vuotta.

Hae puheenjohtajaksi näin:

Hae Specian hallituksen puheenjohtajaksi sähköisellä lomakkeella 15.9.2024 mennessä. Julkaisemme hakemukset jäsenten nähtäville syyskokouskutsun yhteydessä.

Tehtävään voivat hakea kaikki Specian jäsenet jäsenlajista riippumatta. Ehdolle asettuminen edellyttää, että jäsenmaksu on asianmukaisesti maksettu.

Puheenjohtajan valinta tapahtuu syyskokouksessamme Helsingin Musiikkitalolla 12.10.2024. Syyskokouksessa jokainen ehdokas esittelee itsensä ja tavoitteensa (max. 2 min). Laita siis kokouspäivä jo kalenteriisi. Halutessasi voit asettua ehdolle myös syyskokouksessa. 

hae puheenjohtajaksi tästä

Hallituksessa pääset toteuttamaan uutta strategiaamme

Haemme Specian hallitukseen neljää varsinaista jäsentä sekä neljää varajäsentä, joista yksi toimii opiskelijoiden edustajana. Aiempaa järjestökokemusta ei tarvita. Tärkeintä on, että sinulla on aito halu vaikuttaa ja intoa paneutua yhteisten asioiden hoitoon. Hallituksessa pääset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan edunvalvontaamme ja kehittämään toimintaamme uuden strategiamme mukaisesti. 

Hallituksen jäsenen toimikausi on kaksivuotinen. Varajäsenen kausi kestää vuoden. Hallitus kokoontuu n. 8 kertaa vuodessa. Hallitus pääsee suunnittelemaan myös intensiivisemmin järjestömme strategista toimintaa kahdesti vuodessa järjestettävissä seminaariviikonlopuissa.

Hallituksen jäsenille maksetaan kokouspalkkiot ja korvataan matkakulut. Varajäsenet ovat tervetulleita osallistumaan kaikkiin kokouksiin ja heille korvataan matkakulut.

Hae hallituksen jäseneksi näin:

Hae hallitukseen sähköisellä lomakkeella 15.9.2024 mennessä. Julkaisemme hakemukset jäsenten nähtäville syyskokouskutsun yhteydessä.

Specian hallitukseen voivat hakea kaikki jäsenet jäsenlajista riippumatta. Ehdolle asettuminen edellyttää, että jäsenmaksu on asianmukaisesti maksettu.

Valinnat tehdään syyskokouksessamme Helsingin Musiikkitalolla 12.10.2024. Syykokouksessa jokainen ehdokas esittelee itsensä ja tavoitteensa (max. 2 min). Laita siis kokouspäivä jo kalenteriisi. Halutessasi voit asettua ehdolle myös syyskokouksessa 12.10.2024. 

Hae hallitukseen tästä