Yhdessä sopien parempaa työelämää: Akavalainen ulosmarssi 6.2.2024

Specian keskusjärjestö Akava järjestää poliittisena työtaistelutoimenpiteenä ulosmarsseja eri puolella Suomea tiistaina 6.2.2024. Ulosmarssit työpaikoilta tapahtuvat helmikuun 6. päivänä kello 14–16 pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen), Turussa ja Tampereella.

Keskusjärjestö Akava on esittänyt hallitukselle työelämäuudistusten kokonaistarkastelua ja vaikutusten arviointia sekä vaihtoehtoisia ratkaisuja, mutta esitykset eivät ole herättäneet vastakaikua.

Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren korosti maanantaina 22.1. järjestetyssä tiedotustilaisuudessa sopimisen tärkeyttä.

– Kantamme on selkeä. Olemme valmiit yhteistyöhön ja neuvottelemaan. Teemme töitä paremman työelämän puolesta. Vetoan maan hallitukseen, että haemme yhdessä ratkaisun työmarkkinakriisiin, puheenjohtaja Löfgren painottaa.

Kattojärjestömme Akavan Erityisalat on mukana Akavan vastatoimissa

Akavan Erityisalat kutsuu Specian jäsenet – virkasuhteisia lukuun ottamatta – osallistumaan keskusjärjestö Akavan koordinoimiin ulosmarsseihin Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

– Akavan Erityisalat on erittäin huolestunut työmarkkinatilanteesta. Nyt kaikilta osapuolilta tulee löytyä joustoa ja vastaantuloa, jotta ennennäkemätön vastakkainasettelun solmu aukeaisi, painottaa Akavan Erityisalojen edunvalvonnan johtaja Helena Lamponen.

– Keskusjärjestömme Akava on esittänyt maan hallitukselle oman, perustellun ratkaisuehdotuksensa, mutta hallitus ei ole sitä noteerannut. Tämä on ollut iso pettymys. Akava on myös toistuvasti esittänyt hallitukselle vetoomuksensa neuvottelujen aloittamisesta.

Specia tukee Akavan Erityisaloja ja kannustamme jäseniämme osallistumaan ulosmarssiin.

Akavan Erityisalat viestii jäsenillemme ulosmarssista 6.2.2024 myös henkilökohtaisesti sähköpostitse seuraavien päivien ja viikkojen aikana.

Lisätietoja: Helena Lamponen, johtaja, edunvalvonta- ja lakipalvelut, Akavan Erityisalat, helena.lamponen@akavanerityisalat.fi,  puh. 040 631 7660

Lue aiheesta lisää:

Akava: Työmarkkinakonfliktissa ratkaisun avaimet ovat maan hallituksella 22.1.2024

Akavan Erityisalat on mukana Akavan vastatoimissa 22.1.2024

Usein kysyttyjä kysymyksiä ulosmarssista