Teknologia- tai tietoalalla työskentelevä jäsenemme – oletko juuri vaihtamassa työpaikkaa?

YTN:n teknologiateollisuuden, suunnittelu- ja konsulttialan sekä tietoalan työehtosopimukset päättyivät ja aloilla siirryttiin sopimuksettomaan tilaan torstaina 1. joulukuuta. Neuvotteluratkaisun hakeminen on siirtynyt sopimusalojen työehtosopimusten mukaisesti sovintolautakuntaan.

YTN:n neuvottelupäällikkö Petteri Oksan mukaan sovun hakeminen kaatui osapuolten näkemyseroihin palkankorotusten tasosta ja rakenteesta. YTN:n tavoitteena oli yleiskorotukseen painottuva, vuoden 2023 inflaatioennustetta heijasteleva palkankorotus.

Oletko tekemässä työsopimusta uuden työnantajan kanssa?

Sopimukseton tila aiheuttaa sen, että uusia paikallisia sopimuksia ei tehdä. Jos siis olet juuri vaihtamassa työpaikkaa, on hyvä ottaa huomioon, että 1. joulukuuta jälkeen tehtävissä työsopimuksissa ei voi viitata päättyneeseen työehtosopimukseen.

Ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa, kuuluuko tuleva työnantajasi jonkin YTN:n työehtosopimuksen piiriin. Tarkistuta sen jälkeen uusi työsopimuksesi kattojärjestömme Akavan Erityisalojen juristeilla ennen sopimuksen allekirjoittamista.


Lakineuvonta, yksityinen sektori 0800 135 350

(numerot ovat maksuttomia)

Puhelinaika arkisin klo 9 – 14

Lakimiesneuvonnan ryhmäsähköposti: tyosuhdeneuvonta@akavanerityisalat.fi

Kerro viestissä nimesi, puhelinnumerosi, jäsennumerosi, jäsenyhdistyksesi, työnantajasektorisi (yksityinen, kunta, valtio, korkeakoulu, järjestö, seurakunta, ammatinharjoittaja/yrittäjä) ja kuvaus siitä, millaisessa asiassa tarvitset apua. Voit myös ottaa työsuhdeneuvontaan yhteyttä oheisen lomakkeen kautta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Muista myös päivittää jäsentietosi uuden työsuhteen alettua!