Specian opiskelijatoimintaa ideoitiin pitkästä aikaa kasvotusten ainejärjestöjen edustajien kanssa  

Specian opiskelijatoiminnan pohjana toimii laaja yhteistyöverkosto yliopistojen kasvatustieteitä ja historiaa opiskelevien ainejärjestöjen kanssa. Ainejärjestöjen Specia-vastaavat toimivat linkkinä Specian ja ainejärjestöjen välillä. Korona-ajasta johtuen myös opiskelijayhteistyö on viimeiset kaksi vuotta toteutunut pitkälti etänä. Viime viikon perjantaina Specia-vastaavat pääsivät kuitenkin viimein tapaamaan toisiaan toimistollamme Helsingin Kruununhaassa. Huikeat 15 eri ainejärjestöjen edustajaa matkusti tapaamiseen jokaisesta Suomen yliopistokaupungista. 

Tapaamisen teemoina oli toisiimme tutustumisen lisäksi perehtymistä tarkemmin ammattijärjestöjen toimintaan sekä viime aikoina paljon puhututtaneeseen työelämän murrokseen ja sen tulevaisuuden näkymiin. Käsittelimme myös Specian jäsenmaksu-uudistusta, joka on alkuvuodesta herättänyt paljon kysymyksiä ja ihmetystä. Lisäksi käytimme reilusti aikaa syksyn yhteistyön tavoitteiden asettamiseen ja suunnitteluun.

Kaipuu kasvokkain tapahtuvaan vuorovaikutukseen on ollut korona-aikana suuri. Ajatusten ja ideoiden jakaminen kasvotusten tuntuikin juuri siksi merkitykselliseltä. Oli erittäin antoisaa kuulla Specia-vastaavien ajatuksia niin työelämän murroksesta, yliopistojen työelämäopinnoista kuin syksyn yhteistyösuunnitelmista. Keskustelut antoivat myös meille Specian toimistolla arvokasta tietoa siitä, minkälaista tukea opiskelijat kaipaavat ammattijärjestöltä niin opiskelujen aikana kuin työuran ensiaskeleilla.  

Kasvotusten järjestetyssä tapaamisessa oli rento tunnelma, ja päivän aikana oli riittävästi aikaa myös kuulumisten vaihdolle ja toisiin tutustumiselle. Yhteyden luominen ja yhteistyön aktiivinen jatkaminen vaatiikin ehdottomasti tätä; rentoa rupattelua asiasta ja asian vierestä. Se antaa mielestäni parhaat mahdollisuudet opiskelijatoiminnan yhteistyön luomiselle ja yhteistyön aktiiviselle jatkamiselle myös tulevaisuudessa!  

Specian järjestökoordinaattori Henriina Rantala