Specian jäsenet: Akavan puheenjohtajaksi Maria Löfgren


Keskusjärjestöömme Akavaan valitaan uusi puheenjohtaja marraskuussa. Ehdokkaiksi ovat asettuneet Maria Löfgren (JUKO) sekä Jari Jokinen (TEK). Puheenjohtajan valinnasta päättävät Akavan jäsenliitot, mukaan lukien kattojärjestömme Akavan Erityisalat. Akavan Erityisalojen kannasta päättää hallitus, jossa Specialla on kolme edustajaa.  

Kysyimme jäseniltämme lokakuun uutiskirjeessä mielipidettä keskusjärjestömme Akavan puheenjohtajavaaliin. Specian neuvoa-antavassa kyselyssä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn toiminnanjohtajana työskentelevä Maria Löfgren sai 94,2 % annetuista äänistä. 

Kuvaaja Liisa Takala

”Kun on kaksi pätevää ehdokasta, totta kai tuetaan naista! Tämä siksi, että ay-liikkeen tasa-arvo laahaa pahasti muuta yhteiskuntaa perässä. Akavaa ei ole koskaan vielä johtanut nainen. Ei hallitusta, ei keskusjärjestöä.”

”Maria Löfgren tarjoaa selkeämpää (joskaan ei täydellistä) irtiottoa Akavan aiemmasta Fjäderiläisestä linjasta. Sellaista tarvitaan, jotta jäsenistön luottamus Akavaan ja sitä myötä Akavan Erityisaloihin voidaan palauttaa.”

Akavan Erityisalat tukee Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn toiminnanjohtajaa Maria Löfgreniä Akavan puheenjohtajaksi. Akavan Erityisalojen hallitus päätti asiasta 26. lokakuuta. Päätös oli yksimielinen.

Akavan puheenjohtaja seuraavalle kaudelle valitaan 14.11.2022 järjestettävässä liittokokouksessa.