Specian ensi vuoden toiminnan teemana ekologinen työelämä

Syyskokouksessamme 9.11.2019 linjattiin ensi vuoden toiminnan suuntaviivoja ja valittiin hallitukseemme uusia jäseniä. Päivän aluksi kuulimme kirjailija Eveliina Niemisen puheenvuoron ylisuorittamisen aikakauden teemoista, joista hän puhuu kirjassaan ”Late Bloomers”. 

Ensi vuonna toimintamme teemana on ekologinen työelämä. Teemaan liittyen selvitämme vuoden aikana, miten Specian on toiminnassaan hiilinegatiivinen vuoden 2021 loppuun mennessä. Ajamme Akavalle ilmastoasiantuntijan rekrytoimista edistämään ilmastonmuutoksen torjuntaa strategisesti koko työmarkkinakentän näkökulmasta. Osallistumme myös Akavan Erityisalojen ilmastotyöryhmän työskentelyyn ja kehitämme yhdessä Akavan Erityisaloille ilmasto- ja ympäristöystävällisiä toimintamalleja.  

Selvitämme alkuvuodesta jäsentemme arvoja ja asenteita perinteisellä arvotutkimuksellamme. Arvotutkimus tukee edunvalvontamme ja palveluidemme kehittämistä. Lähdemme ensi vuonna kehittämään myös jäsenkuntamme kannalta parasta mahdollista jäsenmaksumallia. Tähän työhön otamme mukaan koko jäsenistömme! 

Edunvalvontamme teemoja ovat ensi vuonna esimerkiksi palkkaepätasa-arvon juurisyiden selvittäminen eri sektoreilta, erilaiset johtamisen näkökulmat sekä työhyvinvoinnin edistäminen. Tuemme jäsentemme osaamisen kehittämistä ja työhyvinvointia erilaisilla ajankohtaisilla tapahtumilla sekä koulutuksilla. Jaamme edelleen koulutustukea jäsentemme yksilöllisten koulutustarpeiden tukemiseksi. Työpsykologimme Karri-Pekka Kauppinen tarjoaa jäsenillemme ensivuonnakin apua, kun työn hallinta, vaatimukset ja palautuminen lipsuvat punaisen puolelle. 

Specian hallitukseen uusia toimijoita!

Hallituksemme jäsenten toimikausi on kaksivuotinen ja joka vuosi puolet hallituksen jäsenistä on erovuorossa. Nyt valittiin neljä hallituksen jäsentä ja opiskelijajäsen kaudelle 2020-2021. Hallitukseemme valitaan lisäksi kolme varajäsentä, joiden kausi on yksi vuotinen sekä opiskelijavarajäsen yksivuotiselle kaudelle.  

Hallituksemme varsinaisiksi jäseniksi valittiin Soile Koski-Aho, Johannes Asikainen, Marja Malin ja Päivi Hännikäinen sekä opiskelijajäseneksi Tuomas Harju. Varajäseniksi valittiin Henrietta Kokkonen, Saara Jopasin ja Tuula-Maria Mattila sekä opiskelijavarajäseneksi Tiina Tanhua. Lämpimät onnittelut kaikille valituille!  

 Hallituksessamme jatkavat viime vuonna valitut Aino Harinen, Annukka Sakkinen, Anne Kolehmainen ja Eeva Viljanen. Specian puheenjohtajana jatkaa Pasi Hario.

Työehtosopimusten neuvottelukierros jatkuu kevääseen asti, kun mm. valtiosektorin, kuntasektorin ja yliopistosektorin sopimukset päättyvät maaliskuun lopussa. Seuraamme tiiviisti neuvottelujen etenemistä ja tiedotamme jäseniä yhdessä Akavan Erityisalojen kanssa.  

Luvassa on jännittävä kevät ja toiminnan täyteinen vuosi!