Specia mukana Työterveyslaitoksen Taitoa digifasilitointiin -hankkeessa

Hybridityön aikakaudella oppiminen ja kehittäminen tapahtuu usein digitaalisilla alustoilla. Digitaalinen fasilitointi onkin keskeinen työelämätaito monissa eri tehtävissä. Työterveyslaitoksen hankkeessa tuotetaan asiantuntijoille ja esihenkilöille suunnattu Taitoa digifasilitointiin -verkkokoulutus. Specia ry on hankkeessa mukana yhteistyökumppanina.

Kevään 2023 aikana hankkeessa toteutetaan Specian jäsenille Taitoa digifasilitointiin -koulutuksen pilottiversio. Osallistumalla koulutukseen Specian jäsenet saavat mahdollisuuden vaikuttaa valmiin koulutuksen sisältöön.

Taitoa digifasilitointiin – verkkokoulutus alkaa 18.4.2023

Digifasilitointi on yhä tärkeämpi taito useissa tehtävissä. Sillä tarkoitetaan tavoitteellisen yhdessä työskentelyn ohjaamista digisovelluksissa. Digifasilitoinnin taidoista on hyötyä monessa tilanteessa, mm. tehokkaan kokoustyöskentelyn tukena ja erilaisten ideointi- ja kehittämisprosessien ohjauksessa.  

Yhdessä työskentelyn mahdollistavat sovellukset Teamsistä erilaisiin oppimisaluistoihin ovat useimmille tuttuja. Työterveyslaitoksen Taitoa digifasilitointiin -verkkokoulutuksessa opit hyödyntämään niitä yhteistyön ohjauksen tukena.

Verkkokoulutuksen käytyäsi: 

  • Ymmärrät digifasilitointiosaamisen hyödyt ja tunnistat tilanteet, joissa sen taidot ovat tarpeen 
  • Osaat suunnitella ja ohjata yhteistä kehittämistä 
  • Tunnistat ja osaat käyttää eri sovellusten mahdollisuuksia digifasilitoinnin tukena 

Koulutus on suunnattu digifasilitoinnista kiinnostuneille asiantuntijoille ja esihenkilöille, joilla ei ole paljon aiempaa kokemusta aiheesta. 

Koulutus toteutuu 18.4.-9.5.2023. Koulutuksen sisältöjä opiskellaan omaan tahtiin, sisältöihin tutustumiseen on hyvä varata 5-8 tuntia. 

Ilmoittaudu 11.4. mennessä, paikat (15) varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Jos ilmoittautuminen ei onnistu lomakkeen kautta, ota yhteys Kirsi Yli-Kaitalaan kirsi.yli-kaitala@ttl.fi 

ILMOITTAUDU KOULUTUKSEEN