Neljä kättä koskettaa toisiaan

Tule kehittämään työelämää ja hae aktiiviksi Specian toimintaan!

Haluatko vaikuttaa työelämän suuntaan? Lähtiessäsi mukaan ammattijärjestön toimintaan pääset suoraan työelämäkeskustelujen ytimeen ja tuot oman alasi äänen kuuluviin. Haemme nyt aktiiveja useisiin luottamustehtäviin!

Etsimme yhdistykselle uutta puheenjohtajaa pitkäaikaisen puheenjohtajamme Pasi Harion kausien tultua täyteen. Haemme myös uusia hallituksen jäseniä sekä toimijoita kattojärjestömme Akavan Erityisalojen neuvottelu- ja toimikuntiin.

Haussa haluaisimme kuulla mitkä ammattijärjestön ajamat asiat Sinua erityisesti kiinnostavat, ja mihin toivoisit Specian keskittyvän ammatillisessa edunvalvonnassa. Tarkemmat hakuohjeet löydät hiukan alempaa tästä uutisesta!

Lisätietoja luottamustehtävistä ja hakemisesta saat toiminnanjohtajaltamme Saara Paavolalta.

Katso väistyvän puheenjohtajamme Pasi Harion terveiset luottamustoimista kiinnostuneille ja hae mukaan innostavaan yhteisöömme 27.9. mennessä!Hakuohjeet luottamustehtäviin

Puheenjohtaja johtaa järjestön strategista kehittämistä

Specian hallituksen puheenjohtaja luotsaa hallituksen toimintaa sekä järjestön strategista kehittämistä. Hän toimii järjestön äänenä ulospäin ja hoitaa suhteita muihin yhteistyötahoihin ja -järjestöihin. Puheenjohtaja työskentelee tiiviisti varapuheenjohtajan ja toiminnanjohtajan kanssa sekä toimii myös työnantajan roolissa suhteessa Specian toimihenkilöihin.

Puheenjohtajana sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ay-liikkeen tulevaisuuteen luotsaamalla ammattijärjestöämme kohti tulevaisuuden suuntaa kehittämisintoisen hallituksen ja asiantuntevien toimihenkilöiden kanssa. Pääset kehittämään hallitustyöskentelyä sekä vaikuttamaan kokonaisvaltaisesti Specian toimintaan ja linjauksiin. Puheenjohtajan kausi kestää kaksi vuotta.

Hae puheenjohtajaksi näin:

Hae Specian hallituksen puheenjohtajaksi sähköisellä lomakkeella 27.9. mennessä. Voit toimittaa esittelysi myös videolla (max. 2 minuuttia). Tarkemmat ohjeet videon sisältöön ja lähettämiseen löydät hakulomakkeelta. Julkaisemme hakemukset jäsenten nähtäville syyskokouskutsun yhteydessä.

Tehtävään voivat hakea kaikki jäsenet jäsenlajista riippumatta. Ehdolle asettuminen edellyttää, että jäsenmaksu on asianmukaisesti maksettu.

Puheenjohtajan valinta tapahtuu syyskokouksessamme 29.10.2022. Syykokouksessa jokainen ehdokas esittelee itsensä ja tavoitteensa (max. 2 min). Laita siis kokouspäivä jo kalenteriisi. Jos et pääse paikalle, voit tehdä videoesittelyn, jonka näytämme kokousosallistujille. Halutessasi voit asettua ehdolle myös syyskokouksessa 29.10.

HAE PUHEENJOHTAJAKSI


Hallituksessa pääset vaikuttamaan työelämän muutokseen

Haemme Specian hallitukseen neljää varsinaista jäsentä sekä kolmea varajäsentä ja yhtä opiskelijavarajäsentä. Aiempaa järjestökokemusta ei tarvita, tärkeintä on, että sinulla on aito halu vaikuttaa ja intoa paneutua yhteisten asioiden hoitoon. Hallituksessa pääset mukaan järjestömme strategiseen kehittämiseen sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan edunvalvontaamme.

Hallituksen jäsenen toimikausi on kaksivuotinen. Varajäsenen kausi kestää vuoden. Hallitus kokoontuu n. 8 kertaa vuodessa. Hallitus pääsee suunnittelemaan myös intensiivisemmin järjestömme strategista toimintaa kahdesti vuodessa järjestettävissä seminaariviikonlopuissa.

Hallituksen jäsenille maksetaan kokouspalkkiot ja korvataan matkakulut. Varajäsenet ovat tervetulleita osallistumaan kaikkiin kokouksiin ja heille korvataan matkakulut.

Hae hallituksen jäseneksi näin:

Hae hallitukseen sähköisellä lomakkeella 27.9. mennessä. Voit toimittaa esittelysi myös videolla (max. 2 minuuttia). Tarkemmat ohjeet videon sisältöön ja lähettämiseen löydät hakulomakkeelta. Julkaisemme hakemukset jäsenten nähtäville syyskokouskutsun yhteydessä.

Hallitukseen voivat hakea kaikki jäsenet jäsenlajista riippumatta. Ehdolle asettuminen edellyttää, että jäsenmaksu on asianmukaisesti maksettu.

Valinnat tehdään syyskokouksessamme 29.10.2022. Syykokouksessa jokainen ehdokas esittelee itsensä ja tavoitteensa (max. 2 min). Laita siis kokouspäivä jo kalenteriisi. Jos et pääse paikalle, voit tehdä videoesittelyn, jonka näytämme kokousosallistujille. Halutessasi voit asettua ehdolle myös syyskokouksessa 29.10.

HAE HALLITUKSEEN


Neuvottelukunnissa pääset muovaamaan oman alasi tulevaisuutta

Haemme Akavan Erityisalojen neuvottelu- ja toimikuntiin jäseniä toteuttamaan eri sektoreiden edunvalvontaa.

Etsimme jäseniä

  • yksityisen sektorin
  • kuntasektorin
  • valtiosektorin
  • korkeakoulusektorin
  • yrittäjien sekä
  • ammatinharjoittajien edunvalvontaan.

Eri sektoreiden neuvottelu- ja toimikunnat kokoontuvat noin neljä kertaa vuodessa. Toivomme hakijoilta innostusta oman alan työelämän kehittämiseen, kiinnostusta työmarkkinoiden toimintaan ja paloa kehittää uutta.

Neuvottelu- ja toimikunnat vastaavat edunvalvonnan valmistelusta ja kehittämisestä eri sektoreilla sekä seuraavat ajankohtaisia työelämän ilmiöitä hyödyntäen niitä toiminnassaan.

Samassa neuvottelu- tai toimikunnassa toimii useampia specialaisia, joten vaikka edunvalvonta ei vielä olisi sinulle tuttua, saat tukea ja ideointiapua muista. Tehtävään voivat hakea kaikki jäsenet jäsenlajista riippumatta. Ehdolle asettuminen edellyttää, että jäsenmaksu on asianmukaisesti maksettu.

Hae neuvottelu- ja toimikuntiin sähköisellä lomakkeella 27.9. mennessä

Specian hallitus päättää valittavat henkilöt loka-marraskuussa. Hallitus käsittelee hakemukset anonyymisti. Hakijoille tiedotetaan haun päätyttyä tarkemmasta aikataulusta.

HAE NEUVOTTELU- JA TOIMIKUNTIIN