Välmående

Visste du att som en fackförening vill vi att du ska må bra i alla livssituationer? Som medlem i Specia får du förmåner som är värda pengar, och vi hoppas att de främjar din allmänna välmående varje dag under året!

Kuvassa punahiuksinen nainen siirtää silmiensä edessä olevia hiuksia tuulisella paikalla ulkona. Naisella on päällään vihreä takki.

MindPT – experter inom välmående tillgängliga för dig

Ibland har vi alla saker på våra sinnen som det skulle vara bra att prata med någon utomstående om. De kan vara relaterade till vardagen, arbetet eller kanske din eller din näras välbefinnande – saker där du behöver råd eller kanske en professionell synvinkel.

MindPT är vår samarbetspartner, en tjänst specialiserad på mental hälsa från withHeltti, där du kan ha konfidentiella och lättsamma samtal med en psykolog. Psykologen hjälper dig att strukturera upp de frågor som tynger ditt sinne och sammanställer förslag till lösningar eller fortsättningsrekommendationer som ni tillsammans har kommit fram till.

Som Specia-medlem kan du kostnadsfritt boka en tid för MindPT (20 minuter). Du kan komma direkt till bokningen genom knappen nedan och välja en tid som passar dig. Vänligen se till att välja ”FöretagsavtalMindPT” i fältet ”Tjänst” och boka tjänsten ”FöretagsavtalMindPT/FJÄRR 20 minuters tjänst”. Koden för medlemmarna är SpeciaMindPT, lägg till denna kod i fältet ”Ytterligare information” när du gör din bokning. Vi kommer att kontrollera medlemskapet för de som har använt tjänsten i efterhand.

boka tid här

Familje- och arvsrättslig rådgivning

Medlemmar kan få kostnadsfri juridisk rådgivning gällande exempelvis äktenskapsförord, skilsmässa, fördelning av egendom, bouppteckning, testamente och arvsskifte. Medlemsförmånen inkluderar också upprättande av familje- och arvsrättsliga dokument, såsom äktenskapsförord och testamente.

juridisk rådgivning

Försäkringar

Medlemskapet inkluderar försäkringar som hjälper både i arbetslivet och i vardagen. Genom Turvas olycksfalls- och reseförsäkring kan du få ersättning till exempel om du blir sjuk under semestern, både hemma och utomlands. Ifs ansvars- och rättsskyddsförsäkring ersätter person-, egendoms- och förmögenhetsskador som inträffar i arbetet, samt juridiska och rättegångskostnader. Med TaskuTurva-appen har du reseförsäkringen bekvämt med dig.

Försäkringar

Member+ tjänst

Som en motvikt till arbetet och för att främja välbefinnandet har du också tillgång till Akavas medlemstjänst Member+. Tjänsten samlar alla Akava-medlemmars gemensamma förmåner, inklusive semesterbostäder, tidningsprenumerationer och motionsaktiviteter.

Member+

Arbetspsykolog

Om du funderar på saker som arbetslivets uthållighet, balansen mellan arbete och övrigt liv eller problematiska situationer på arbetsplatsen, kan du boka en personlig rådgivningstid hos en arbetspsykolog genom vårt samarbetspartner urapalvelu Coolla.

Arbetspsykolog