Vuoden kasvatustieteilijäksi valittiin eilen Kasvatustieteilijöiden asiantuntijaseminaarissa Oulun yliopiston yhteisökehittäjä Mia Kemppaala. Kemppaala oli saanut valintaprosessin aikana monta ehdotusta vuoden kasvatustieteilijäksi Specian jäseniltä ja muilta kasvatustieteistä innostuneilta, ja valintaraati päätyi tulokseensa ehdotusten määrän ja kirjoitettujen perusteluiden vuoksi.

Perusteluissa Kemppaalasta nousi esiin paljon positiivisia kommentteja:

”Supernainen ja monessa mukana, ollut kehittämässä Tellus Innovation Areenaa.”

”Mia on sparrannut opiskelijoita työelämäkokeilu Duunisafarin järjestämisessä, johon on tuonut uusia ideoita ja näkökulmia. On toivottanut kasvatustieteiden opiskelijat tervetulleeksi työpaikalleen, toiminut innostavana mentorina ja aktiivina alumniverkostossa.”

 ”Mia on innostava, innovatiivinen ja aktiivinen kasvatustieteilijä. ”

Tapahtuman järjestelyistä vastuussa ollut projektipäällikkö Kaisa Rahikka kommentoi valintaa seuraavasti:

”Kyllä tunnustus meni oikeaan osoitteeseen. Oli ilo lukea Mia Kemppaalasta saatuja positiivisia ja innostuneita kommentteja valintaprosessin aikana! Mia on upea esimerkki kasvatustieteilijästä, joka on saavuttanut paljon inspiroivalla asenteellaan ja jakaa intoa myös muille.”

Vuoden kasvatustieteilijä on Specia ry:n raadin vuosittain myöntämä kunnianosoitus vuoden aikana ansioituneelle kasvatustieteilijälle. Specian jäsenet ovat voineet lähettää ehdotuksia lomakkeen avulla vuoden kasvatustieteilijästä ennen seminaaria.

Lämmintä tunnelmaa Kasvissemmassa

Eilisessä seminaarissa päästiin kuulemaan puheenvuorot Rainmakerin COO:lta Mika Aittamäeltä ja Helsingin yliopiston aivotutkijalta Katri Saarikiveltä. Aittamäki haastoi vaihtamaan HR:n termin HP:ksi, sillä hänen mielestään ihmiset tulisi nähdä potentiaalina, ei loppuun käytettävinä resursseina. Saarikivi puolestaan puhui empatian ja vuorovaikutuksen roolista työyhteisöissä, ja toi esiin, että kollektiivista älykkyyttä käsittelevissä tutkimuksissa empatia löytyi kaikista korkealla tärkeysjärjestyksessä.

Ylipäätään tunnelma seminaarissa oli lämmintä henkeä huokuva, ja keskustelu raikui Kiltasalin seinien sisällä auringon valaistessa tilan säteillään. Osallistujat pääsivät tuomaan oppimista käytännön tasolle Studentworkin Maria Loiman, Sitran Kalle Niemisen ja Varman Pauliina Heiskasen työpajoissa.

Etkö päässyt tällä kertaa paikalle? Ei hätää! Specian jäsenet voivat tiedustella kasvissemman striimiä sähköpostitse palvelupäälliköltämme Hanna-Mari Koskelta (hanna-mari.koski(a)specia.fi).

Alli Alho Viestinnän ja opiskelijatoiminnan koordinaattori