Maksamalla jäsenmaksun kesätöistä kerrytät työssäoloehtoa. Kun työssäoloehto on täyttynyt, voit nostaa ansiosidonnaista työttömyysturvaa, jos jäät työttömäksi tai et saa heti valmistumisen jälkeen töitä. Jäsenmaksun maksaminen kesätöistä on siis satsaus tulevaisuuteen!

Ansiosidonnainen työttömyysturva määrittyy sen mukaan, minkä verran olet tienannut ennen työttömyysjaksoa. Kelan peruspäiväraha on kaikille sama. Jos olet ennen työttömyysjaksoa tienannut noin 1500 €/kk, ansiosidonnainen on reilut 1000 €/kk. Kelan peruspäiväraha on puolestaan 700 €/kk.

Specian jäsenet saavat ansiosidonnaisen työttömyysturvan Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkon kautta.

Työssäoloehto täyttyy, kun..

  • olet tehnyt 26 viikkoa töitä (= noin kaksi kesää, väh. 18 h/vko)
  • palkka TES:n mukainen tai väh. 1189 euroa/kk
  • olet työttömyyskassan jäsen (Specian jäsenenä kuulut Erkoon) ja maksanut jäsenmaksun.

Työttömyyskassan jäsenmaksu sisältyy Specian jäsenmaksuun.

Näin huolehdit jäsenmaksun maksamisesta!

1. Päivitä jäsentietosi

Muistathan päivittää myös jäsentietosi Akavan Erityisalojen verkkoasioinnissa, jos aloitat työt uudessa paikassa. Näin pystymme myös parhaiten huolehtimaan edunvalvonnastasi!

Jos olet kirjautumassa ensimmäistä kertaa sähköiseen jäsenpalveluun, klikkaa ”unohditko salasanasi?” ja valitse itsellesi salasana 15 minuutin sisällä.

2. Maksa jäsenmaksu

Jäsenmaksun maksamiseen sinulla on kaksi toimintatapavaihtoehtoa:

  • Voit maksaa jäsenmaksun sähköisestä jäsenpalvelusta löytyvällä viitenumerolla kuukausittain palkastasi. Specian jäsenmaksu on 1 % bruttopalkasta.
  • Voit myös jättää jäsenmaksun työnantajasi huolehdittavaksi. Se onnistuu, kun tulostat ja allekirjoitat valtakirjan, jonka voit toimittaa täytettynä työnantajallesi. Voit tulostaa valtakirjan myös esitäytettynä jäsenen verkkoasioinnista, kun jäsentietosi ovat ajantasalla.

Jos sinulla on kysymyksiä ylipäätään kesätöihin liittyen, Akava tarjoaa neuvontaa läpi kesän!

Alli Alho Viestinnän ja opiskelijatoiminnan koordinaattori