Mitä tarkoittaa työn murros? Miten digitalisaatio vaikuttaa asiantuntijatyöhön? Mitä tehdään, kun työtä ei enää riitä kaikille? Rakennetaanko yhteiskunta tulevaisuudessakin palkkatyön ympärille? Mitä on uusi työ?

Näihin ja moniin muihin mielenkiintoisiin kysymyksiin vastaa Specian marraskuinen keskustelusarja uudesta työstä. Keskustelusarja järjestetään kolmena after work tilaisuutena Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Paneelikeskusteluissa alan asiantuntijat pohtivat valittua teemaa ja specialaiset pääsevät nauttimaan asiantuntevan ohjelman lisäksi hyvästä ruoasta ja seurasta.

Specia raiteilla – kun työtä ei riitä kaikille
Helsinki 8.11.2017, klo 17–19

Keskustelusarjan avaa kulttuuriratikka-ajelu, jonka aikana pureudutaan työttömyyteen sekä tulevaisuuden  rakenteellisena ongelmana, että henkilökohtaisena haasteena. Keskustelemassa ovat nuoret poliittiset päättäjät Mikkel Näkkäläjärvi (sdp) ja Iiris Suomela (vihreät) ja Mikko Laakso (kokoomus).

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen täällä.

Mihin työtä tarvitaan?
Turku 9.11.2017, klo 17–19

Keskustelusarja jatkuu Turussa, jossa aiheena on palkkatyön tulevaisuus. Järjestetäänkö yhteiskunta tulevaisuudessa kiinteiden työsuhteiden ympärille vai tuleeko meistä kaikista freelancereita? Keskustelemassa digitaalisen talouden tutkija Ville-Veikko Pulkka. Muut puhujat tarkentuvat myöhemmin.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen täällä.

Kun ihmiset vievät koneiden työt
Tampere 15.11.2017, klo 17–19

Keskustelusarjan viimeisessä osassa paneudutaan digitalisaatioon. Miten digitalisaatio muuttaa asiantuntijatyötä, mikä kaikki työ voidaan automatisoida? Entä mikä on teollisen tuotannon tulevaisuus Suomessa? Keskustelemassa Uhana Designin Anna Pekkanen sekä Futuricen Riku Valtasola.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen täällä.

#uusityö #specia2030

 

 

Artikkelikuva: Iiro Nurminen, Helsingin kaupunginmuseo.