”Hei, miksi toi taivas on ihan vihreä?”

”Oho, hei ne on revontulia!”

Pääsin viettämään upean viikon Levillä ennen opintojen alkua. Kandidaatintutkinnon palauttaminen siintää edessä ja akut oli hyvä saada teholataukseen ennen viimeisiä koitoksia tutkinnon parissa. Lapin matkailuni oli rajoittunut vain luokkaretkeen Muonioon 2000-luvun alussa ja laskettelutaidoiltani olin lähes aloittelija. Viikko Levillä korjasi nämä puutteet!

Mukaan Leville lähti rinteistä nauttimaan ystäviäni Helsingistä ja Joensuusta. Ajelimme täyteen ahdetulla autolla yli 1000 km Leville ja kipeistä takapuolista huolimatta oli päämäärä matkan arvoinen. Löysimme perille vaivattomasti ja avainten nouto talohuollolta oli mutkatonta. Specian lomaosake Etelä-Rakassa oli juuri sopiva seitsemän hengen seurueellemme. Hyvin varusteltu keittiö mahdollisti isoimmatkin kokkailut ja osaavien kokkien käsissä syntyi aamuisin maittavat aamupalat, uunipeltikaupalla pizzaa, sekä raikkaita tortilloja. Ison ruokapöydän ääressä oli ihana pelata lautapelejä ja nauttia takkatulesta. Erityiskehun järjestelyistä ansaitsee SkiBus, jolla pääsi liikkumaan rinteestä toiseen, ja bussin pysäkki oli aivan mökin vieressä. KRT Rental -talohuollon kautta saimme edullisesti hankittua ylimääräiset rinneliput ja palvelu oli todella ihanaa.

Hurjat paukkupakkaset olivat juuri loppuneet Levillä ja pääsimme nauttimaan -5 asteen hienoista laskukeleistä. Kokeneimmat laskijoista hurjastelivat lähes kuusi tuntia päivittäin rinteessä ja onneksi rinnekahvilat toivat turvaa väsyneille jaloille. Jatkuvasta kaatuilusta ja jännityksestä huolimatta laskettelun taidot alkoivat muistua mieleeni ja loppu viikosta laskin itsenäisesti loivimpia rinteistä. Mahtavat opettajat ja hyvät puitteet takasivat hienoja onnistumisen tunteita!

Vierailimme Levi-matkailun kautta varatulla Husky-safarilla, jossa saimme ajaa koiravaljakoita pimenevässä illassa. Koirat jaksoivat vetää raskaampiakin matkustajia vaivatta ja ajurin oli painettava koko ajan jarrua. Lämmitetyssä kodassa sai makkaraa grillaten lämmitellä jäätyviä varpaita ja tunnelmoida Lapin lumoa. Ohjelma oli järjestetty upeasti ja kokemus oli mieletön! Emme olisi malttaneet poistua ihanien koirien luota. Viimeisenä iltana Levillä irrottelimme keilauksen ja retro-diskon merkeissä. Matalankauden palvelut riittivät meille täydellisesti eikä matkasta jäänyt puuttumaan mitään.

Viikko vierähti liian nopeasti ja päällimmäisenä jäi mieleen että, Leville takaisin kiitos!


Specian jäsenten käytössä on lomaosake Levillä.

Lue lisää Levin mökistä