Tämä vuosi on Specian tulevaisuuden vuosi. Pohdimme tänä vuonna tulevaisuuttamme tulevaisuustyön kautta ja syksyllä koostamme strategian tuleville vuosille. Yhteistyökumppanina ja tulevaisuustyömme vetäjänä toimii ajatushautomo Demos Helsinki.

Tulevaisuustyömme aloitettiin tammikuussa hallituksen työpajalla, jossa pohdimme millaiselta Specia näyttäisi vuonna 2030 ja millaisin askelmin kannattaisi tulevina vuosina edetä.

Specian tammikuussa aloittanut puheenjohtaja Pasi Hario suuntaa tulevaisuuteen luottavaisin mielin, mutta muistuttaa, että laakereilla lepäilyyn ei kuitenkaan ole aikaa.

”Tulevaisuuteen on varauduttava. Meillä on juuri nyt tuhannen taalan paikka pohtia, millainen on Specian tulevaisuus tekoälyn, kansainvaelluksen, kestävyysvajeen ja ilmastonmuutokset maailmassa. Jäsenistömme edustamat alat eli johtajuus, luovuutta vaativat asiantuntijatyöt sekä koulutus ovat varmasti aloja, jotka tulevat tulevaisuudessakin säilymään ja suhteellisesti kasvamaan.”

Seuraavaksi lähestymme teitä jäsenet! Maaliskuussa lähetämme nimittäin jäsenkyselyn tulevaisuutemme näkymistä ja siitä mitä te haluaisitte Specialta tulevaisuudessa. Toivomme mahdollisimman paljon vastauksia ja odotamme jo innolla näkemyksiänne!

Tulevaisuustyömme huipentuu huhtikuussa 29.4. Demos Helsingin kanssa järjestettävään koko Specian jäsenistön tulevaisuustyöpajaan. Työpaja järjestetään kevätkokouksemme yhteydessä Helsingissä.

Odotamme innokkaasti paikalle mahdollisimman paljon jäseniä!

”Rohkaisisin teitä kaikki tulemaan paikalle uskaliaasti ja luovasti pohtimaan sekä haastamaan, mikä olisi teidän unelmienne Specia,” puheenjohtaja Pasi toivoo.

Laita päivämäärä jo nyt kalenteriin!