Tammikuu

Uudenvuoden kahvit -jäsentilaisuus Tampereella
9.1. | Tampere
Tervetuloa uuden vuoden kahveille teatteri Telakalle kuulemaan uusista tuulista Speciassa. Specian hallituksen jäsen Tuula-Maria Mattila kertoo kuinka uusi strategia näkyy käytännön toiminnassa.

Työretriitti 
17.1. | Jyväskylä
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän tällä kertaa Hotelli Yöpuussa.

Humanisti huipulle!
25.1. | Tampere
Tapahtuman teemoina ovat tulevaisuuden työskentelytavat, oman osaamisen tunnistaminen, uravalmiudet ja toimintaympäristöosaaminen. Tule kuuntelemaan ajankohtaiset puheenvuorot ja osallistu työpajoihin – tästä lähtee matka osaamisen huipulle! Tapahtuma on suunnattu humanististen tieteiden opiskelijoille ja se järjestetään yhteistyössä Akavan Erityisalojen ja sen jäsenjärjestöjen kanssa.

Helmikuu

Koodikoulu humanistille
15.2. | Tampere
Miten koodari ajattelee, minkälaisten ongelmien kanssa hän päivittäin tekee töitä? Harva humanisti on koodari, mutta monella työpaikalla tehdään töitä ohjelmistoalan ammattilaisten kanssa. Koodikoulussa opit perusteet internet-selaimissa käytettävän HTML-koodin kirjoittamisesta ja pääset kurkistamaan koodarin arkipäivään. Paikkoja rajoitetusti, ilmoittautuminen avautuu 23.1. klo 12.00.

Vierailu Opetushallitukseen
26.2 | Helsinki
Tutustumme Opetushallituksen toimintaan sekä erityisesti Education Finland- ohjemaan.  Ohjelmalla käynnistetään koulutusviennin vauhdittaminen tukien yrityksiä, korkeakouluja ja koulutuksen järjestäjiä kasvuun kansainvälisillä markkinoilla. Tutustumiskäyntiä hostaa kasvuohjelman vetäjä, kauppatieteiden tohtori Lauri Tuomi.

Mestarit lavalla – kuumimmat hitit rekrytoinnista ja työnantajakuvasta
28.2. | Helsinki, Tavastia
Tarjoamme jäsenille liput HR-mestareiden Tom Laineen, Juho Toivolan sekä Aki Ahlrothin yhteiskeikalle Tavastialle 28.2. Vähän erilaisessa HR-tapahtumassa paneudutaan rekrytoinnin ja työnantajakuvan kuumimpiin hitteihin. Ole nopea, lippuja varattu rajoitetusti! Ilmoittautuminen aukeaa 23.1. klo 12.00.
Haavi -palvelumuotoiluhanke 
kevät | Helsinki
Haavi-projekti kokoaa yhteen AE:n,  Specian ja YKA:n valmistuneita korkeakoulutettuja tutkimaan, määrittelemään ja ratkomaan yritysten käytännön ongelmia, jotka voivat liittyä esimerkiksi organisaation rakenteeseen, markkinointiin ja strategiaan. Projektissa kouluttaudutaan palvelumuotoiluun, jonka jälkeen muodostetaan moniammatillisia tiimejä, joista kukin ratkaisee yhdessä toimeksiantajan kanssa määriteltävää asiakastoimeksiantoa. Moniammatillisten tiimeissä kokeillaan uutta, sekä tuotetaan osallistujille työllistymistä ja uraa tukevaa osaamista, sekä kontakteja generalistien ja yritysten välille. Hae mukaan ja kouluttaudu palvelumuotoiluun!

Maaliskuu

FM- ja KM- taustaisten asiantuntijoiden tulevaisuus ja työllisyystilanne Oulun alueella
1.3. | Oulu
Miltä näyttää FM- ja KM- taustaisten asiantuntijoiden tulevaisuus ja työllisyystilanne Oulun alueella? Mitä palveluita TE-toimisto tarjoaa korkeakoulutetuille?

Uusi tietosuoja-asetus tulee! Mitä täytyy huomioida rekisterinpitäjän näkökulmasta?
7.3. | webinaari + webinaarikatsomo Tampere
Tietosuoja-asetus vaikuttaa henkilötietojen käsittelyn näkökulmasta rekisterinpitäjän toimintaan ja korostaa rekisterinpitäjän velvollisuuksia entisestään. Tässä koulutuksessa käydään läpi mitä muutoksia uudistus tulee käytännön elämään tuomaan erityisesti henkilötietojen käsittelyssä esimerkiksi yhdistyksen jäsenrekisterin pidon näkökulmasta.

Innostu oppimaan! – Kasvatustieteilijöiden asiantuntijaseminaari
15.3. | Helsinki
Tervetuloa kasvatustieteilijöiden asiantuntijaseminaarin innostumaan oppimisesta!

Seminaarissa pureudutaan elinikäiseen oppimiseen ja innostumiseen! Puheenvuoroissa korostuvat vuorovaikutustaitojen ja digimurroksen merkitys asiantuntijatyössä sekä oman osaamisen kehittäminen. Seminaarin työpajoissa pohditaan koulutuksen ja kouluttautumisen merkitystä yhteiskunnassamme, haetaan konkreettisia keinoja hyvän työkulttuurin ylläpitämiseen ja tarkastellaan elinikäistä oppimista osana asiantuntijuutta

Huhtikuu

Kevätkokous
7.4. | Helsinki
Tervetuloa Specian kevätkokoukseen Helsinkiin lauantaina 7. huhtikuuta! Kokouksessa hyväksymme toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä päätämme muista yhdistyksen sääntömääräisistä asioista.

Kokouspäivän aluksi kuulemme avauspuheenvuoron TSL:n koulutuspäällikkö Maria Mäkyseltä työelämän tasa-arvoteemoista.

Ajanhallinnan perusteet
12.4. | webinaari
Tuntuuko siltä, että työt kuormittavat liikaa ja niin töissä kuin vapaa-ajallakin on kiireen tuntu? Kaipaatko apua stressinhallintaan ja työkaluja itsesi johtamiseen?

Specian ja Kumulan yhteisessä webinaarisarjassa opetellaan ajanhallinnan perusteita ja tarjoillaan työkaluja asioiden hallintaan. Ensimmäisessä osassa keskitytään perusteisiin ja mietitään, mitkä asiat ovat ajanhallinnassa olennaisia. Koulutuksessa annetaan myös työkaluja siihen, miten ajanhallinnan perusteita voi soveltaa käytäntöön niin arjessa kuin työelämässä.

Kouluttajana toimii ajanhallinnan mestari Leo Stranius. Ajanhallintavalmennuksen lisäksi Leo työskentelee toiminnanjohtajana Kansalaisareenassa ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna.

Työretriitti 
19.4. | Oulu
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä!
Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme retriittipäivän keskustan Scandicissa.

Asiantuntijan työkykyä ylläpitämässä – virkeyttä ja jaksamista työpäivään
19.4. | Rovaniemi
Tule Specian aluetilaisuuteen kuulemaan kuinka voit paremmin huoltaa omaa työkykyäsi sekä tutustumaan alueen muihin jäseniin!

Tilaisuudessa Fysioterapeutti Minna Tuisku johdattaa meidät ravinnon ja unen merkityksen kautta aivojen hyvinvointiin sekä ohjaa harjoituksissa fasciat liikkeelle ja meditaation avulla rentoutumaan.

Tunnusta oma osaaminen ja jaa sitä myös muille
26.4. | Tampere
Tule Specian toiminnalliseen aluetilaisuuteen inspiroitumaan osaamisesta ja pohtimaan kuinka osaamista voisi paremmin jakaa myös muille. Samalla pääset tutustumaan toisiin specialaisiin osaajiin rennoissa tunnelmissa!

Ilta on rennon toiminnallinen, ja kartoitamme yhdessä specialaista osaamispääomaa sekä etsimme keinoja osaamisen parempaan hyödyntämiseen. Aluksi kuulemme viestintä- ja markkinointitoimisto Unfairin ICT-johtaja Eelis Eskelisen puheenvuoron innovatiivisesta ja innostavasta yrityksestä, jossa osaaminen näkyy asiakkaille tuotettavissa palveluissa. Toiminnallisen osuuden fasilitoi Specian hallituksen jäsen, prosessikonsultti ja työnohjaaja (STOry) Tuula-Maria Mattila.

Toukokuu

Ekskursio Bocksin pienpanimolle
3.5. | Vaasa
Specia järjestää jäsenilleen panimoekskursion Vaasassa yhteistyössä Kuntien asiantuntijat Kumula ry:n, Käännösalan asiantuntijat KAJ:n ja Museoalan ammattiliiton MAL:n kanssa!

Kierroksella tutustumme Bocksin pienpanimoon, maistelemme oluita ja kuulemme kuulumiset menneen kevään sopimuskierroksesta. Lisäksi tapahtumassa alustaa eettisestä johtamisesta  julkisjohtamisen asiantuntija, Vaasan yliopiston dosentti Olli-Pekka Viinamäki. Tule mukaan tutustumaan pienpanimoon ja tapaamaan muita jäseniä lasillisen ääressä!

Ohjelma:

17:30-17:40 Tervetulosanat ja kevään sopimuskierros (Jussi Näri)

17:40-18:00 Eettinen johtaminen (Olli-Pekka Viinamäki)
18:00-18:45 Panimokierros

18:45-19:30 Oluttasting

SpeciaHub -pilotti
15.5. | Helsinki
Toimistomme yhteyteen on nyt keväällä remontoitu huikean hieno monitoimitila ja co-working space. Haluamme kutsua jäsenemme pilotoimaan SpeciaHubin käyttöä ja varaamme kuukauden ajaksi tiistait ja keskiviikot vain jäsenillemme.

Kutsumme pilottiryhmään ammatinharjoittajia, etätyöntekijöitä tai vaikkapa graduvaiheessa olevia opiskelijajäseniämme testaamaan uutta tilaamme. Pilotoinnilla pyrimme varmistamaan parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen ja kehittää etätyötilaa vastaamaan jäsentemme tarpeita.

Jos haluat tulla tekemään töitäsi Snellmaninkadulle 15.5.-15.6. tiistaisin ja keskiviikkoisin, ilmoittaudu mukaan testiryhmään. Ole nopea, sillä 20 ensimmäistä ilmoittautujaa mahtuu mukaan! Ilmoittautuminen aukeaa 16.4. klo 12.00.

Specian avoimet ovet
17.5. | Helsinki
Specian toimiston remontti on valmistunut ja kutsumme jäsenemme avoimien ovien päivään tutustumaan uusiin tiloihimme. Toimiston yhteyteen on remontoitu huikea tapahtumatila, joka toimii erilaisissa koulutuksissa, seminaareissa sekä on myös jäsentemme käytettävissä työtilana. Tervetuloa tutustumaan SpeciaHubiin!

Organisaatiovierailu Palmuun
22.5. | Helsinki
Specia vierailee- sarjassa pääsemme tällä kertaa tutustumaan palvelumuotoilun uusimpiin tuuliin. Vierailukohteenamme on Palmu  jossa autetaan tekemään fiksumpia ja asiakaslähtöisempiä palveluja.

Työretriitti 
30.5. | Turku
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä!
Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Tällä kertaa vietämme retriittipäivän Grundlagen salissa Turun keskustassa.

Kesäkuu

Puhutaan palkasta -koulutus
6.6.| Helsinki
Kannustavassa koulutuksessa saat käytännön työkaluja, vinkkejä ja hyviä näkökulmia omiin palkkapohdintoihisi ja neuvottelutilanteisiin. Teemoja pohditaan yksilötasolla, mutta hyödynnämme ryhmän kokemuksia ja ideoita yhteisesti keskustellen. Tarkempi sisältö räätälöidään ennen koulutusta tehtävän ennakkokyselyn avulla.

Teemat:
Mikä palkassa puhututtaa?
Itselleen oikean palkkatason arvioiminen – miten?
Miten suhtaudut rahaan ja itseesi?
Lisää palkkaa nykyisessä työssä
Palkkakysymykset työnhakutilanteissa

Kouluttajana toimii Riikka Pajunen, KM, ratkaisukeskeinen uravalmentaja, NLP Practitioner, Montevista Oy

Koulutus myös striimataan, joten voit osallistua kotisohvalta käsin!

Työretriitti 
14.6. | Helsinki
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä!
Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Tällä retriitillä työskennellään Specian uudessa monitoimitilassa toimiston yhteydessä.

Elokuu

Ajanhallinnan perusteet, osa 2
23.8. | Webinaari

Tuntuuko siltä, että työt kuormittavat liikaa ja niin töissä kuin vapaa-ajallakin on kiireen tuntu? Kaipaatko apua stressinhallintaan ja työkaluja itsesi johtamiseen?

Specian ja Kumulan yhteisessä kolmiosaisessa webinaarisarjassa opetellaan ajanhallinnan perusteita ja tarjoillaan työkaluja asioiden hallintaan. Toisessa osassa otetaan haltuun kolmen askeleen malli asioiden parempaan hallintaan. Koulutuksessa annetaan myös työkaluja siihen, miten ajanhallinnan perusteita voi soveltaa käytäntöön niin arjessa kuin työelämässä.

Kouluttajana toimii ajanhallinnan mestari Leo Stranius. Ajanhallintavalmennuksen lisäksi Leo työskentelee toiminnanjohtajana Kansalaisareenassa ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Työretriitti Tampereella
29.8. | Tampere
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Työretriitillä opitaan tuotteliaista työtavoista ja oman ajankäytön johtamisesta. Tavoitteena on häiriöttömän työhön syventymisen ja tehokkaiden menetelmien avulla oppia vähentämään työn aiheuttamaa stressiä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

Syyskuu

Organisaatiovierailu Maria 01 – Upgraded Health Startup Association of Finland
4.9. | Helsinki
Specia vierailee- sarjassa pääsemme tällä kertaa tutustumaan startup-maailman saloihin ja keskustelemme johtamisen uusista tuulista. Vierailumme hostina toimii Upgradedin johtaja Sara Härmälä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Työretriitti Joensuussa
11.9. | Joensuu
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Työretriitillä opitaan tuotteliaista työtavoista ja oman ajankäytön johtamisesta. Tavoitteena on häiriöttömän työhön syventymisen ja tehokkaiden menetelmien avulla oppia vähentämään työn aiheuttamaa stressiä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Asiantuntijana somessa
21.9. | Helsinki + striimi

Asiantuntijan rooli on muuttumassa taustavaikuttajasta henkilöbrändiksi ja osaamisellaan yrityksen vaikuttavimmaksi viestijäksi. Asiantuntijastatuksesi voi olla hunajapurkki niin työtarjouksille, asiakkaille kuin edustamasi yrityksen rekrytoinnille.

Tom Laineen opastuksella opit tuomaan asiantuntijuuttasi esille sosiaalisessa mediassa. Koulutuksessa opit tuomaan esille muista erottuvaa osaamistasi ja vahvistat omaa sanomaasi. Huomaat henkilöbrändin arvon, kun maineesi osaajana kiirii edelläsi, rakennat luottamusta ennakkoon ja saat yhteydenottoja, joiden et aiemmin olisi osannut kuvitellakaan osuvan kohdallesi.

Koulutus on yhteinen seuraavien liittojen jäsenille: Kumula – Kuntien asiantuntijat, MAL – Museoalan ammattiliitto, MMA – Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset, Specia – Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt ry, Viesti – Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö. Voit osallistua koulutukseen joko tulemalla paikan päälle Akava-taloon tai seuraamalla koulutusta striimin kautta, jolloin sinulle lähetetään linkki sähköpostiisi.

Toimi nopeasti, sillä paikan päälle mahtuu vain reilut 50 osallistujaa ja kullakin liitolla on oma 11 hengen osallistujakiintiönsä. Striimauksen osanottajamäärää ei ole rajoitettu.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Dare to Learn
18.9. | Helsinki
Specia on mukana elinikäisen oppimisen tapahtumassa yhdessä Akavan Erityisalojen, kollegajärjestöjen sekä Tekniikan Akateemisten kanssa.

Arvomme nyt jäsenillemme kolme 115€ arvoista lippua tapahtumaan! Mikä on viimeisin oppimasi asia, josta olet ollut erityisen innoissasi? Vain mielikuvitus on rajana! Jaa tarinasi kommentoimalla julkaisua 30.8.2018. mennessä, niin olet mukana arvonnassa. Arvonta tapahtuu Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä, joten voit triplata mahdollisuutesi osallistumalla kaikissa kanavissa. Arvomme jokaisessa kanavassa yhden lipun.

Oman osaamisen argumentointi työnhaussa – webinaarikatsomo Tampereella
19.9. | Tampere
Työnantaja etsii aina tiimiinsä hyvää ja osaavaa tyyppiä. Sinä olet sellainen, mutta miten erottua ja tuoda esiin oma osaaminen selkeästi ja uskottavasti?
Tervetuloa mukaan Kumulan ja Specian yhteiseen webinaarikatsomoon! Katsomossa osallistutaan yhdessä Akavan erityisalojen jäsenilleen tarjoamaan webinaariin Oman osaamisen argumentoinnista työnhaussa sekä tavataan muita jäseniä pienen iltapalan äärellä. Koulutus on kohdennettu erityisesti vastavalmistuneille sekä opiskelijoille, mutta se soveltuu hyvin myös urallaan uutta suuntaa etsiville tai muutoin oman osaamisensa argumentointitaitojen harjoittamisesta kiinnostuneille.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

Lokakuu

Luottamus työyhteisössä – jäsentilaisuus Tampereella
1.10.| Tampere

Mistä työyhteisön luottamus syntyy, miten sitä ylläpidetään ja mitä voi tehdä, jos luottamus menetetään? Näihin teemoihin pureudutaan seuraavassa Pirkanmaan alueillassa. Illan kouluttajana ja fasilitoijana toimii YTM, AmO, prosessikonsultti ja työnohjaaja (STOry) Tuula-Maria Mattila.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

SpeciaHub – Kickstart!
5.10. | Helsinki

Specian toimistolle remontoitiin viime keväänä jäsenten käyttöön tarkoitettu etätyö- ja koulutustila eli SpeciaHub. Etätyötilaa pilotoitiin heti sen valmistumisen jälkeen ja nyt tila on tarkoitus ottaa täysillä kaikkien käyttöön. Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan uuteen ihanaan tilaamme ja moikkaamaan toimiston väkeä sekä muita specialaisia.

Illan teemana toimii paljon puhuttu tulevaisuuden työ! Astetta konkreettisemmalle tasolle meidät johdattaa strategiakumppanimme Demos Helsingin  Chris Rowley, jolta kuullaan muutama sana Specian kanssa tehdystä ammattiliittojen tulevaisuus-hankkeesta sekä ennakoinnin merkityksestä työn muutoksessa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Specian syyskokous
13.10.| Helsinki

Tervetuloa Specian syyskokoukseen Helsinkiin lauantaina 13. lokakuuta! Kokouksessa valitsemme hallitukseen uusia jäseniä, päivitämme Specian strategiaa sekä päätämme muista sääntömääräisistä asioista.

Kokouspäivän aluksi kuulemme avauspuheenvuoron työpsykologiltamme Karri-Pekka Kauppiselta. Karri puhuu työhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen teemoista, eli siitä kuinka voimme huolehtia paremmin sekä itsemme että oman yhteisömme hyvinvoinnista.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Hakijakokemustyöpaja
24.10. | Helsinki

Mitä hyvä hakijakokemus tarkoittaa ja millaiset asiat vaikuttavat hakijakokemuksiin? Mihin hakijakokemus vaikuttaa?

Hakijakokemusten syntyminen käynnistyy jo paljon ennen työpaikkailmoitusten julkaisemista ja rekrytointiprosessin käynnistymistä. Huonot kokemukset kiirivät ääntä nopeammin läpi sosiaalisen median ja verkostojen. Hakijakokemukset vaikuttavat yrityksen maineeseen ja mielikuvaan, ja joko vahvistavat tai heikentävät yritysbrändiä ja työnantajabrändiä.

Tässä työpajan muodossa toteutettavassa Employee Experience Agency Eminen valmennuksessa ideoidaan osallistuvan ryhmän kanssa hakijakokemuksen kehittämisen ja parantamisen keinoja. Hakijakokemuspajan päätteeksi osallistujalla on takataskussaan korillinen ajatuksia, konkreettisia keinoja, ideoita ja yhteisiä näkemyksiä siitä, mitä hyvä hakijakokemus tarkoittaa ja miten sitä kehitetään, mitataan ja varmistetaan.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen