Tapahtumat

Specian vuosi on täynnä mielenkiintoisia koulutuksia ja jäsentilaisuuksia ympäri Suomen! Lista täydentyy koulutusten, tapahtumien sekä ilmoittautumisohjeiden osalta vielä pitkin vuotta.  Muistathan tutustua myös Akavan Erityisalojen koulutustarjontaan. Specian sekä Akavan Erityisalojen tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Specian jäsenille. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot Specian tilaisuuksista
palvelupäällikkö Hanna-Mari Koski
hanna-mari.koski@specia.fi

Syyskuu

Organisaatiovierailu Maria 01 – Upgraded Health Startup Association of Finland
4.9. | Helsinki
Specia vierailee- sarjassa pääsemme tällä kertaa tutustumaan startup-maailman saloihin ja keskustelemme johtamisen uusista tuulista. Vierailumme hostina toimii Upgradedin johtaja Sara Härmälä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Työretriitti Joensuussa
11.9. | Joensuu
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Työretriitillä opitaan tuotteliaista työtavoista ja oman ajankäytön johtamisesta. Tavoitteena on häiriöttömän työhön syventymisen ja tehokkaiden menetelmien avulla oppia vähentämään työn aiheuttamaa stressiä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Asiantuntijana somessa
21.9. | Helsinki + striimi

Asiantuntijan rooli on muuttumassa taustavaikuttajasta henkilöbrändiksi ja osaamisellaan yrityksen vaikuttavimmaksi viestijäksi. Asiantuntijastatuksesi voi olla hunajapurkki niin työtarjouksille, asiakkaille kuin edustamasi yrityksen rekrytoinnille.

Tom Laineen opastuksella opit tuomaan asiantuntijuuttasi esille sosiaalisessa mediassa. Koulutuksessa opit tuomaan esille muista erottuvaa osaamistasi ja vahvistat omaa sanomaasi. Huomaat henkilöbrändin arvon, kun maineesi osaajana kiirii edelläsi, rakennat luottamusta ennakkoon ja saat yhteydenottoja, joiden et aiemmin olisi osannut kuvitellakaan osuvan kohdallesi.

Koulutus on yhteinen seuraavien liittojen jäsenille: Kumula – Kuntien asiantuntijat, MAL – Museoalan ammattiliitto, MMA – Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset, Specia – Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt ry, Viesti – Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö. Voit osallistua koulutukseen joko tulemalla paikan päälle Akava-taloon tai seuraamalla koulutusta striimin kautta, jolloin sinulle lähetetään linkki sähköpostiisi.

Toimi nopeasti, sillä paikan päälle mahtuu vain reilut 50 osallistujaa ja kullakin liitolla on oma 11 hengen osallistujakiintiönsä. Striimauksen osanottajamäärää ei ole rajoitettu.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Dare to Learn
18.9. | Helsinki
Specia on mukana elinikäisen oppimisen tapahtumassa yhdessä Akavan Erityisalojen, kollegajärjestöjen sekä Tekniikan Akateemisten kanssa.

Arvomme nyt jäsenillemme kolme 115€ arvoista lippua tapahtumaan! Mikä on viimeisin oppimasi asia, josta olet ollut erityisen innoissasi? Vain mielikuvitus on rajana! Jaa tarinasi kommentoimalla julkaisua 30.8.2018. mennessä, niin olet mukana arvonnassa. Arvonta tapahtuu Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä, joten voit triplata mahdollisuutesi osallistumalla kaikissa kanavissa. Arvomme jokaisessa kanavassa yhden lipun.

Oman osaamisen argumentointi työnhaussa – webinaarikatsomo Tampereella
19.9. | Tampere
Työnantaja etsii aina tiimiinsä hyvää ja osaavaa tyyppiä. Sinä olet sellainen, mutta miten erottua ja tuoda esiin oma osaaminen selkeästi ja uskottavasti?
Tervetuloa mukaan Kumulan ja Specian yhteiseen webinaarikatsomoon! Katsomossa osallistutaan yhdessä Akavan erityisalojen jäsenilleen tarjoamaan webinaariin Oman osaamisen argumentoinnista työnhaussa sekä tavataan muita jäseniä pienen iltapalan äärellä. Koulutus on kohdennettu erityisesti vastavalmistuneille sekä opiskelijoille, mutta se soveltuu hyvin myös urallaan uutta suuntaa etsiville tai muutoin oman osaamisensa argumentointitaitojen harjoittamisesta kiinnostuneille.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Lokakuu

Luottamus työyhteisössä – jäsentilaisuus Tampereella
1.10.| Tampere

Mistä työyhteisön luottamus syntyy, miten sitä ylläpidetään ja mitä voi tehdä, jos luottamus menetetään? Näihin teemoihin pureudutaan seuraavassa Pirkanmaan alueillassa. Illan kouluttajana ja fasilitoijana toimii YTM, AmO, prosessikonsultti ja työnohjaaja (STOry) Tuula-Maria Mattila

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

SpeciaHub – Kickstart!
5.10. | Helsinki
Specian toimistolle remontoitiin viime keväänä jäsenten käyttöön tarkoitettu etätyö- ja koulutustila eli SpeciaHub. Etätyötilaa pilotoitiin heti sen valmistumisen jälkeen ja nyt tila on tarkoitus ottaa täysillä kaikkien käyttöön. Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan uuteen ihanaan tilaamme ja moikkaamaan toimiston väkeä sekä muita specialaisia.

Illan teemana toimii paljon puhuttu tulevaisuuden työ! Astetta konkreettisemmalle tasolle meidät johdattaa strategiakumppanimme Demos Helsingin  Chris Rowley, jolta kuullaan muutama sana Specian kanssa tehdystä ammattiliittojen tulevaisuus-hankkeesta sekä ennakoinnin merkityksestä työn muutoksessa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Specian syyskokous
13.10.| Helsinki
Tervetuloa Specian syyskokoukseen Helsinkiin lauantaina 13. lokakuuta! Kokouksessa valitsemme hallitukseen uusia jäseniä, päivitämme Specian strategiaa sekä päätämme muista sääntömääräisistä asioista.

Kokouspäivän aluksi kuulemme avauspuheenvuoron työpsykologiltamme Karri-Pekka Kauppiselta. Karri puhuu työhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen teemoista, eli siitä kuinka voimme huolehtia paremmin sekä itsemme että oman yhteisömme hyvinvoinnista.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Hakijakokemustyöpaja
24.10. | Helsinki

Mitä hyvä hakijakokemus tarkoittaa ja millaiset asiat vaikuttavat hakijakokemuksiin? Mihin hakijakokemus vaikuttaa?

Hakijakokemusten syntyminen käynnistyy jo paljon ennen työpaikkailmoitusten julkaisemista ja rekrytointiprosessin käynnistymistä. Huonot kokemukset kiirivät ääntä nopeammin läpi sosiaalisen median ja verkostojen. Hakijakokemukset vaikuttavat yrityksen maineeseen ja mielikuvaan, ja joko vahvistavat tai heikentävät yritysbrändiä ja työnantajabrändiä.

Tässä työpajan muodossa toteutettavassa Employee Experience Agency Eminen valmennuksessa ideoidaan osallistuvan ryhmän kanssa hakijakokemuksen kehittämisen ja parantamisen keinoja. Hakijakokemuspajan päätteeksi osallistujalla on takataskussaan korillinen ajatuksia, konkreettisia keinoja, ideoita ja yhteisiä näkemyksiä siitä, mitä hyvä hakijakokemus tarkoittaa ja miten sitä kehitetään, mitataan ja varmistetaan.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen avautuvat myöhemmin

Marraskuu

Organisaatiovierailu Tasa-arvovaltuutetun toimistoon
8.11. | Helsinki
Specia vierailee- sarjassa pääsemme tällä kertaa tutustumaan tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaaran työhön.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen avautuvat myöhemmin

Työretriitti 
13.11. | Rovaniemi
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Työretriitillä opitaan tuotteliaista työtavoista ja oman ajankäytön johtamisesta. Tavoitteena on häiriöttömän työhön syventymisen ja tehokkaiden menetelmien avulla oppia vähentämään työn aiheuttamaa stressiä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen avautuvat myöhemmin

Palvelumuotoilukoulutus
15.11. | Helsinki
Tutustumme palvelumuotoilun perusteisiin erityisesti järjestötyön näkökulmasta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen avautuu myöhemmin


Tallenteet koulutuksista

Specian webinaarikoulutusten tallenteet löytyvät Specian verkkosivuilta. ​
Koulutusten tallenteet tästä