Tapahtumat

Specian vuosi on täynnä mielenkiintoisia koulutuksia ja jäsentilaisuuksia ympäri Suomen! Lista täydentyy koulutusten, tapahtumien sekä ilmoittautumisohjeiden osalta vielä pitkin vuotta.  Muistathan tutustua myös Akavan Erityisalojen koulutustarjontaan. Specian sekä Akavan Erityisalojen tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Specian jäsenille. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot Specian tilaisuuksista
palvelupäällikkö Hanna-Mari Koski
hanna-mari.koski@specia.fi

Marraskuu

#Parempihallinto-webinaarisarja osa 1.  kehitä organisaatiota – osallista!
6.11. | Helsinki

Kuinka kehittää hallintoa avoimemmaksi ja toimivammaksi? #Parempihallinto-webinaarisarjan ensimmäisessä osassa perehdytään organisaation ja sen toiminnan kehittämiseen osallisuuden keinoin – niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Mitä hyviä esimerkkejä on osallistavista organisaatiosta – miten voi testata osallistamisen lisäämistä yksinkertaisilla ja pienillä teoilla? Entäpä miten voisi muuttaa omia prosessejaan radikaalisti osallistavampaan suuntaan?  

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Organisaatiovierailu Tasa-arvovaltuutetun toimistoon
8.11. | Helsinki

Specia vierailee- sarjassa pääsemme tällä kertaa tutustumaan tasa-arvovaltuutetun Jukka Maarianvaaran työhön. Jukka kertoo meille kuinka tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta konkreettisesti edistetään ja millainen tilanne tällä hetkellä on työpaikoilla. Selvitämme myös onko #metoo-kampanja näkynyt hänen työssään ja mitä me asiantuntijat voimme tehdä erilaisen syrjinnän kitkemiseksi.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

#Parempihallinto-webinaarisarja osa 2.  kehitä tiedonkulkua – viesti!
12.11. | Helsinki

Mitä julkisuusperiaate ja julkisuusmyönteinen ajattelu tarkoittaa organisaatiossa? Kuinka kehittää hallintoa avoimemmaksi ja toimivammaksi? #Parempihallinto-webinaarisarjan toisessa osassa perehdytään tiedonkulun ja viestinnän tehostamiseen avoimen toiminnan ja hallinnon näkökulmasta. Tiedonkulku on organisaatioiden tyytyväisyyskyselyissä usein yksi suurimmista haasteista. Webinaarissa käsitellään hyvää ulkoista viestintää ja sisäistä viestintää sekä tiedonkulkua. Webinaarissa käsitellään myös tiedon jakamisen rajoja sekä sananvapautta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Työretriitti 
13.11. | Rovaniemi

Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Työretriitillä opitaan tuotteliaista työtavoista ja oman ajankäytön johtamisesta. Tavoitteena on häiriöttömän työhön syventymisen ja tehokkaiden menetelmien avulla oppia vähentämään työn aiheuttamaa stressiä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Tasa-arvo tehdään nyt – Palkka-avoimuutta lisäämällä
13.11. | Tampere

Tasa-arvo tehdään nyt -keskustelukiertueen päräyttää käyntiin keskustelu palkkauksen tasa-arvoisuudesta – onko avoimuus tie reiluun palkkaukseen ja voiko tasa-arvosta tehdä brändihyödyn? Tasa-arvon strategisesta roolista viestinnän osana saapuu kertomaan vaikuttajaviestinnän kova nimi ja feministi Sini Korpinen Ellun Kanoista. Palkka-avoimuuden käytännön toteutuksesta sekä vaikutuksesta tasa-arvoon ja työhyvinvointiin kertoo henkilöstöjohtaja Johanna Pystynen Vincit Oyj:ltä. Tule hakemaan vinkkejä parempaan palkkaukseen ja ota kaveri tai kollega mukaan!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

#Parempihallinto-webinaarisarja osa 3.  kehitä hallintoa – avaa!
14.11. | Helsinki

Kuinka kehittää hallintoa avoimemmaksi ja toimivammaksi? #Parempihallinto-webinaarisarjan kolmannessa ja viimeisessä osassa perehdytään erityisesti päätöksenteon ja tiedon avaamiseen. Jotta ihmiset pystyvät osallistumaan päätöksentekoon ja julkiseen keskusteluun, tulee heillä olla käytössään mahdollisimman paljon tietoa ja neutraalia faktaa. Miten voimme kehittää tiedon saatavuutta ja tuoda tietoa käyttöön siinä muodossa, että siitä on aitoa hyötyä käyttäjille? Mitä hyviä esimerkkejä on tiedon avaamisesta ja tiedon saatavuuden edistämisestä? Miten itse pääsen ja ohjaan ihmisiä luotettavan tiedon äärelle? Haasteeksi on muodostunut myös nopea tarkistamattoman tiedon levittäminen.  Lisäksi webinaarissa kuulet miten saavutettavuusdirektiivi vaikuttaa digipalveluihin: niiden käyttölogiikkaan, sisältöön ja tekniikkaan. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Akavan Erityisalojen After work
14.11. | Oulu

Tervetuloa vapaamuotoiseen After Workiin! Akavan Erityisalojen neuvottelupäällikkö Amalia Ojanen ja Specian palvelupäällikkö Hanna-Mari Koski on tavattavissa Antell Cafe Pihassa klo 16.30-18.30. Tilaisuus antaa sinulle mahdollisuuden kysyä lisää palveluista tai muista jäsenyyteen liittyvistä asioista. Voit tulla paikalle hakemaan ajankohtaisia materiaaleja ja verkostoitua samalla muiden jäsenten kanssa.

Saat pisteeltämme jäsenkorttia näyttämällä lipukkeen, jolla voit valita itsellesi mieleisen kahvin/teen sekä kahvileivän kahvila-konditoria Antell Cafe Pihan tarjoiluista.

Tervetuloa rentoutumaan ja vaihtamaan kuulumisia! Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua – tule paikalle klo 16.30-18.30 välillä, kun sinulle itsellesi parhaiten sopii.

 

Palvelumuotoilukoulutus
15.11. | Helsinki

Palvelumuotoilun perusteet – kohti jäsenlähtöisempää toimintaa

Järjestöt ja yhdistykset ovat suurien muutosten keskellä. Digitalisaatio, kohdennetummat ja asiakaskeskeisemmät palvelut, jäsenistön mukaanotto jäsenpalveluiden kehittämiseen, organisaation toimintakulttuurin muutos – on kehittämistarve järjestössäsi mikä vaan, löytyy muotoiluajattelusta ja palvelumuotoilun työkalupakista kehittämistyöhön tukea ja menetelmiä.

Koulutusillan aikana kurkistetaan palvelumuotoilun maailmaan käytännönläheisten esimerkkien kautta. Pääset itse testaamaan menetelmiä ja saat mukaasi paketin omassa järjestössäsi hyödynnettäviä menetelmiä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Tasa-arvo tehdään nyt – Perhevapaita uudistamalla
20.11. | Turku

Keskustelukiertueen toinen osa pureutuu perhevapaiden uudistamispaineeseen ja perheystävällisemmän työelämän tavoitteluun. Onko perhevapaauudistus tie tasa-arvoiseen vanhemmuuteen ja vapaiden reiluun jakautumiseen? Voivatko työnantaja ja työyhteisö rakentaa perheystävällisempää työelämää omaehtoisesti muiden keinojen avulla? Aiheesta saapuvat keskustelemaan Mothers in Business ry:n Kristiina Paavola, Urbaani isä -bloggari Marko Rouvali ja Väestöliiton perhe- ja työelämäkysymysten asiantuntija Anna Kokko. Paneelin juontaa vapaa kirjoittaja ja väitöstutkija Lotta Aarikka. Tule hakemaan eväitä perheystävällisemmän työilmapiirin luomiseen ja nappaa kaveri tai kollega mukaan!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Tasa-arvo tehdään nyt – Segregaatiota purkamalla
21.11. | Helsinki

Tasa-arvo tehdään nyt -keskustelukiertueen viimeinen osa keskittyy työelämän ja koulutuksen segregaation teemoihin. Setäkuiskaaja Jenni Karjalainen kertoo käytännön vuorovaikutustaitojen merkityksestä asenteiden ja ilmapiirin luomisessa sekä toisaalta turhien rooliodotusten purkamisessa. Sinikka Mustakallio avaa miksi monet alat ovat edelleen sukupuolittuneita, mistä tämä johtuu ja miten segregaatiota voitaisiin purkaa. Kaisa ”The Lady AI” Kukkonen herättää ajattelemaan sitä, miksi tekoäly ja koodaaminen ovat uusi aapiskukon ABC. Tule heittämään segregaatiota ylläpitävät asenteet romukoppaan ja tuo kaveri tai kollega mukanasi!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Tehokkuutta päivään ja ajanhallinnan onnistumisen resepti
22.11. | Webinaari

Kumulan ja Specian webinaarisarjassa opettelemme ajanhallinnan perusteita ja tarjoamme työkaluja asioiden hallintaan. Kolmannessa osassa keskitymme tehokkuuttaan ja opettelemme ajanhallinnan onnistumisen reseptin. Koulutuksessa pureudumme tarkemmin siihen, miten päivästä voi konkreettisesti tehdä tehokkaamman asioita järjestelemällä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Asiaa osaamisesta”- pikkujoulutilaisuus Tampereella
29.11. | Tampere

Nopeatempoisessa opiskelu- ja työelämässä meistä jokaisen on pystyttävä yhä vahvemmin argumentoimaan omaa osaamistamme ja tuomaan sitä näkyväksi eri tilanteissa. Olit sitten opiskelijana, työnhakijana tai työelämässä, tarvitset jatkuvasti kykyä tunnistaa, tunnustaa ja sanoittaa omaa osaamistasi sekä vakuuttaa siitä myös toiset. Meille kaikille on myös kertynyt ja kertyy jatkuvasti monenlaista työelämässä tarvittavaa osaamista, jota kaikkea emme varmasti välttämättä edes itse tiedosta – saati sitten osaa pukea sanoiksi! Voisikohan kollegoista olla tässä apua; mitä jos kokeiltaisiinkin osaamisemme sanoittamista yhdessä toisten specialaisten asiantuntijoiden kanssa? Illan fasilitoijina toimivat specialaiset Pirkanmaan alueaktiivit Aino Harinen ja Tuula-Maria Mattila.

Tule mukaan afterwork-tilaisuuteen pohtimaan omaa osaamistasi ja voimavarojaan sekä tekemään sitä näkyväksi yhdessä toisten kanssa. Tarjolla pientä tarjoilua pikkujouluhengessä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Joulukuu

Specian ja Kumulan jouluglögit
3.12. | Helsinki

Tule kanssamme aloittamaan joulun aika loistavassa seurassa glögin ja pienen purtavan ääressä. Pääset tutustmaan myös Specian & Kumulan toimiston henkilöstöön sekä kuulet järjestöjen tuoreimmat kuulumiset rennossa ilmapiirissä. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Minityöretriitti
11.12. | Helsinki

Tule tekemään iltapäiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Työretriitillä opitaan tuotteliaista työtavoista ja oman ajankäytön johtamisesta. Tavoitteena on häiriöttömän työhön syventymisen ja tehokkaiden menetelmien avulla oppia vähentämään työn aiheuttamaa stressiä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Työretriitti
18.12. | Jyväskylä

Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Työretriitillä opitaan tuotteliaista työtavoista ja oman ajankäytön johtamisesta. Tavoitteena on häiriöttömän työhön syventymisen ja tehokkaiden menetelmien avulla oppia vähentämään työn aiheuttamaa stressiä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 


Tallenteet koulutuksista

Specian webinaarikoulutusten tallenteet löytyvät Specian verkkosivuilta. ​
Koulutusten tallenteet tästä

Vinkkaa tapahtuma- tai koulutusidea!


[recaptcha]