Muutokset työelämässä 2017

Saimme jäsenistöltä pyynnön koota yhteen vuoden alussa voimaan tulleita työelämää koskevia muutoksia. Työaika pitenee, ansiosidonnaisessa työttömyysturvassa tapahtuu muutoksia ja pitkään valmisteltu eläkeuudistus astuu voimaan. Myös opiskelijoiden etuuksissa tapahtuu muutoksia. Arkipyhistä luopumistakin pohdittiin, mutta esimerkiksi loppiainen ja helatorstai säilyvät edelleen vapaapäivinä. Jos sinulle herää kysymyksiä uudistuksia koskien, ole yhteydessä toimistoomme toimisto@specia.fi.

Lue lisää seuraavista: Työaika pitenee | Työttömyysturvaa koskevat muutokset | Opiskelijoita koskevat uudistukset | Uudistukset perhe-etuuksiin | Eläkettä koskevat muutokset

Lue artikkeli


Uusi jäsenpalvelu: Uravalmennus verkossa

Specia tarjoaa uutena jäsenpalveluna verkkovalmennusta urasuunnitteluun. UraRedi-valmennuksen tavoitteena on selkiyttää osallistujan ammatinvalintaa ja urasuunnitelmia kehittämällä muun muassa urasuunnittelun ja päätöksenteon taitoja ja tarjoamalla tietoa päätöksenteon tueksi.

Joskus on viisautta vaihtaa työtehtäviä tai kokonaan ammattia. Kun vaihtoehdoista ei välttämättä ole tietoa, napakka verkkopalvelu antaa alkupotkun uudelle uralle.

Ilmoittaudu uravalmennukseen


Ilmoittaudu kevään koulutuksiin

Ilmoittaudu nyt Akavan Erityisalojen maksuttomiin jäsenkoulutuksiin! Koulutuksia järjestetään ympäri Suomen muun muassa työhyvinvoinnista, palkkaneuvotteluista ja etäjohtamisesta. Specian koulutuskalenteri julkaistaan helmikuussa.

Ilmoittaudu koulutuksiin


Specian työpaikkavierailut

Specia järjestää vuonna 2017 vierailuita jäseniä kiinnostaviin työpaikkoihin. Vierailujen tavoitteena on verkostoituminen ja erilaisiin työelämän toimijoihin tutustuminen. Millä työpaikalla sinä haluaisit vierailla?

Lähetä toive


Humanisti 2020 – työelämätapahtuma humanistiopiskelijoille

Millaista on humanistin työelämä vuonna 2020? Mitä erilaisia uramahdollisuuksia on olemassa? Miten yhdistää humanistinen ala ja yrittäjyys? Mistä kaikkialta voi saada apua oman työidentiteetin kehittämiseen?

Ajatuksiaan kertovat väitöstutkija ja vapaa kirjoittaja Lotta Aarikka sekä yrittäjä Karri Liikkanen. Lopuksi Terhi Meriläinen opastaa videotyöhakemuksen tekemisestä ja käyttämisestä työnhaussa. Luvassa on kiinnostavia puheita humanistien tulevaisuudesta, kannustusta oman jutun löytämiseen ja yhteisiä oivalluksia!

Ilmoittaudu mukaan!