Akavan Erityisalat vaatii Sture Fjäderin luottamuksen mittaamista. Me Speciana haluamme viedä tämän vielä askeleen verran jäsenlähtöisemmäksi ja ehdotamme, että luottamus mitattaisiin juuri jäsenliittojen äänestyksellä Akavan liittokokouksessa.

Specian puheenjohtaja Pasi Hario kommentoi tilannetta: ”On tuntunut turhauttavalta pahoitella kerta toisensa jälkeen Akavan puheenjohtajan harkitsemattomia ja arvojemme vastaisia lausuntoja, voimatta itse puuttua niihin suoraan. Saamissamme jäsenpalautteissa nousee tasaisesti esiin se, että Akavan puheenjohtaja ei edusta heidän arvojaan eikä aja heidän asioitaan työmarkkinoilla.”

Viimeisin esimerkki Fjäderin harkitsemattomasta lausunnosta oli, kun hän kertoi kannattavansa Bengt Holmströmin ehdotusta maksaa pienempää palkkaa kouluttamattomille maahanmuuttajille. Specia julkaisi oman irtisanoutumisen Fjäderin lausunnosta 25.10. Fjäder pahoitteli myöhemmin lausuntoaan julkisesti. Tätä tapausta ennen muun muassa hänen veropoliittiset painotuksensa tuloerojen kasvattamisen puolesta ovat herättäneet kummastusta.

”Fjäderin toiminta vahingoittaa sekä Akavaa että ay-liikettä. Tuntuu pahalta, että huolimatta hyvästä toiminnastamme useat jäsenemme ovat katsoneet, että eivät halua enää kuulua akavalaiseen liittoon Fjäderin takia. Olisi kohtuullista, että hänen luottamuksensa arvioitaisiin jäsenten toimesta esimerkiksi Akavan ylimmässä päättävässä elimessä, liittokokouksessa 19.11. Toivomme esimerkkimme rohkaisevan toisiakin Akavan jäsenliittoja yhtymään vaateeseemme”, Hario jatkaa.

Pasi Hario Specian hallituksen puheenjohtaja +358 50 412 9940 pasi.hario@specia.fi