Sykkiikö sydämesi vaikuttamiselle vai miellätkö itsesi (vielä) pöytälaatikkovaikuttajaksi?

Oli vastauksesi kumpi tahansa, suosittelemme lukemaan loppuun asti!

Et ehkä ylläty kun kerromme, että työelämä muuttuu jatkuvasti. Olet saattanut kuulla sitä hoettavan jo liikaakin. Työelämä ei kuitenkaan muutu itsestään, vaan muutokseen voi aktiivisesti vaikuttaa. Ammattijärjestön toimintaan mukaan lähtiessäsi pääset työelämäkeskustelujen ytimeen ja voit tuoda oman alasi äänen kuuluviin.

Nyt näitä paikkoja on auki useita: Specian hallitus kaipaa puheenjohtajaa ja hallituksen jäseniä sekä jäseniä kattojärjestömme Akavan Erityisalojen neuvottelu- ja toimikuntiin! Haussa kuulemme mielellämme mitkä asiat sinua erityisesti kiinnostavat ja mihin toivoisit Specian keskittyvän edunvalvonnassamme. Hae 23.9. mennessä!

Specian istuva puheenjohtaja Pasi Hario lähettää terveiset kaikille luottamustoimista kiinnostuneille ja kertoo toimintamme peruspilareista! Käy kurkkaamassa Pasin videotervehdys täältä!

Lisätietoa hauista saat Specian toiminnanjohtajalta Saara Paavolalta (saara.paavola@specia.fi)

Hallituksessa pääset vaikuttamaan työelämän muutokseen

Haemme hallitukseen neljää varsinaista jäsentä sekä kolmea varajäsentä ja yhtä opiskelijavarajäsentä. Aiempaa järjestökokemusta ei tarvita, tärkeintä on, että sinulla on aito halu vaikuttaa ja intoa paneutua yhteisten asioiden hoitoon. Hallituksessa pääset mukaan järjestömme strategiseen kehittämiseen sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan edunvalvontaamme.

Hallituksen jäsenten toimikausi on kaksivuotinen. Varajäsenten kausi kestää vuoden. Hallitus kokoontuu 6–8 kertaa vuodessa. Hallitus pääsee suunnittelemaan myös intensiivisemmin järjestömme strategista toimintaa kahdesti vuodessa järjestettävissä seminaariviikonlopuissa.

Hallituksen jäsenille maksetaan kokouspalkkiot ja korvataan matkakulut. Varajäsenet ovat tervetulleita osallistumaan kaikkiin kokouksiin ja heille korvataan matkakulut.

Hakuohjeet

Hae hallitukseen lomakkeella 23.9. mennessä. Voit toimittaa esittelysi myös videolla (max. 2 minuuttia). Tarkemmat ohjeet videon sisältöön ja lähettämiseen löydät hakulomakkeelta. Ehdokkaiden esittelyt ovat nähtävissä Specian verkkosivuilla salasanan takana noin kuukauden ajan ennen syyskokousta. Ehdokkaita markkinoidaan uutiskirjeessä jäsenistölle. Hakuajan päättymisen (23.9.) jälkeen saapuneet hakemukset lisätään sivun loppuun.

Syykokouksessa 24.10. jokainen ehdokas esittelee itsensä ja tavoitteensa (max. 3 min). Jos et pääse paikalle, voit tehdä videoesittelyn, jonka näytämme kokousosallistujille.

Valinnat tehdään syyskokouksessamme 24.10. Eli laita päivämäärä jo ylös kalenteriin! Voit halutessasi asettua ehdolle myös syyskokouksessa 24.10.

Hae hallitukseen!

Puheenjohtaja luotsaa järjestön strategista kehittämistä

Hallituksen puheenjohtaja luotsaa hallituksen toimintaa ja järjestön strategista kehittämistä. Puheenjohtaja toimii järjestön äänitorvena ulospäin ja hoitaa suhteita muihin yhteistyötahoihin ja -järjestöihin. Puheenjohtaja työskentelee tiiviisti varapuheenjohtajan ja toiminnanjohtajan kanssa sekä toimii myös työnantajan roolissa suhteessa Specian toimihenkilöihin. Puheenjohtajan kausi kestää kaksi vuotta.

Puheenjohtajana pääset kehittämään hallituksen toimintaa omannäköiseksesi sekä vaikuttamaan kokonaisuudessaan Specian toimintaan ja linjauksiin. Puheenjohtajana sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ay-liikkeen tulevaisuuteen luotsaamalla ammattijärjestöämme kohti tulevaisuuden  suuntaa kehittämisintoisen  hallituksen ja asiantuntevien toimihenkilöiden kanssa.

Hakuohjeet

Hae hallituksen puheenjohtajaksi lomakkeella 23.9. mennessä. Voit toimittaa esittelysi myös videolla (max. 2 minuuttia). Tarkemmat ohjeet videon sisältöön ja lähettämiseen löydät hakulomakkeelta. Ehdokkaiden esittelyt ovat nähtävissä Specian verkkosivuilla salasanan takana noin kuukauden ajan ennen syyskokousta. Ehdokkaita markkinoidaan uutiskirjeessä jäsenistölle. Hakuajan päättymisen (23.9.) jälkeen saapuneet hakemukset lisätään sivun loppuun.

Syykokouksessa 24.10. jokainen ehdokas esittelee itsensä ja tavoitteensa (max. 3 min). Jos et pääse paikalle, voit tehdä videoesittelyn, jonka näytämme kokousosallistujille.

Valinnat tehdään syyskokouksessamme 24.10.2020. Eli laita päivämäärä jo ylös kalenteriin! Voit halutessasi asettua ehdolle myös syyskokouksessa 24.10.

Hae puheenjohtajaksi!

Neuvottelukunnissa pääset muovaamaan oman alasi tulevaisuutta

Haemme Akavan Erityisalojen neuvottelu- ja toimikuntiin jäseniä toteuttamaan eri sektoreiden edunvalvontaa. Etsimme jäseniä yksityisen sektorin, kuntasektorin, valtiosektorin, korkeakoulusektorin, yrittäjien sekä ammatinharjoittajien ja opiskelijoiden edunvalvontaan. Eri sektoreiden neuvottelu- ja toimikunnat kokoontuvat noin neljä kertaa vuodessa. Toivomme hakijoilta innostusta oman alan työelämän kehittämiseen, kiinnostusta työmarkkinoiden toimintaan ja paloa kehittää uutta.

Neuvottelu- ja toimikunnat vastaavat edunvalvonnan valmistelusta ja kehittämisestä eri sektoreilla sekä seuraavat ajankohtaisia työelämän ilmiöitä hyödyntäen niitä toiminnassaan.

Samassa neuvottelu- tai toimikunnassa on useampia specialaisia, joten vaikka edunvalvonta ei vielä olisi tuttua, saat tukea ja ideointiapua muista. Haku päättuu 23.9.

Specian hallitus päättää valittavat henkilöt loka-marraskuussa. Hallitus käsittelee hakemukset anonyymisti. Hakijoille tiedotetaan haun päätyttyä tarkemmasta aikataulusta.

Hae neuvottelu- ja toimikuntiin!
Saara Paavola Toiminnanjohtaja saara.paavola@specia.fi