2022

Maaliskuu 2022

Viestintäilta – Erilaiset työelämän viestintätilanteet
15.3. | Zoom

Viestitkö paljon työssäsi vaikket olekaan viestinnän ammattilainen? Haluaisitko kehittää viestintätaitojasi tai pohdituttaako millaisia erilaisia viestintätilanteita työelämässä voimmekaan kohdata?

Tervetuloa tuunaamaan viestintätaitojasi Specian viestintätyöpajaan! Illan tavoitteena on oppia saavuttamaan yhteistä ymmärrystä vuorovaikutuksen ja viestinnän keinoin. Koulutuksessa perehdymme seuraaviin teemoihin;
-Työelämän tärkeät viestintätaidot: Selkeä ja ymmärrettävä kieli
-Vuorovaikutustaidot hybridiarjessa
-Vuorovaikutustaidot haastavissa tilanteissa

Koulutuksen vetää viestintävalmentaja Laura Vuorio-Kuokka Kaiku Helsingiltä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työhyvinvointikortti-koulutus
17.3. | Zoom

Työhyvinvointikortti-koulutus on tarkoitettu kaikille työpaikan työhyvinvoinnin kehittämisestä kiinnostuneille. Koulutuksella saadaan alkuun työhyvinvoinnin kehittäminen työpaikalla. Se vahvistaa yhteistä käsitystä työhyvinvoinnista, jäsentää rooleja ja vastuita sekä tiivistää yhteistyötä.

Työpaikan voimavaroja ja kehittämiskohteita arvioidaan ennakkotehtävässä. Koulutuspäivän aineistot, keskustelut ja ryhmätehtävät auttavat työstämään kehittämiskohteita koulutuksen jälkeen.

Kouluttajana toimii koulutusasiantuntija Paula Antell TJS Opintokeskukselta. Koulutus on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Etätyöretriitti
22.3. | Zoom

Osallistu tuttuun työretriitti-konseptiin omalta etätyöpisteeltäsi! Etätyöretriitillä opitaan tuotteliaista työtavoista ja oman ajankäytön johtamisesta. Tavoitteena on häiriöttömän työhön syventymisen ja tehokkaiden menetelmien avulla oppia vähentämään työn aiheuttamaa stressiä.Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän yhdessä ja päivän päätteeksi rauhoitutaan ammattilaisen vetämän restoratiivisen joogan parissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Tehoa projektinhallintaan osa 1
24.3. | Zoom

Sisältääkö työsi vastuuta erilaisista projekteista? Toivotko lisää työkaluja ja osaamista onnistuneeseen projektinhallintaan?
Tervetuloa tuunaamaan projektinhallintataitojasi Specian ja Kumulan kaksiosaiseen ”Tehoa projektinhallintaan”-koulutukseen! Koulutuskokonaisuuden tavoitteena on kirkastaa omaa projektiajattelua sekä saada konkreettisia työkaluja projektin eri vaiheisiin. Koulutuksen ensimmäisessä osiossa keskitymme projektinhallinnan rooleihin, ihmisten sitoutumiseen sekä projektityön käynnistämisvaiheeseen.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Tehoa projektinhallintaan osa 2
31.3. | Zoom

Sisältääkö työsi vastuuta erilaisista projekteista? Toivotko lisää työkaluja ja osaamista onnistuneeseen projektinhallintaan?
Tervetuloa tuunaamaan projektinhallintataitojasi Specian ja Kumulan kaksiosaiseen ”Tehoa projektinhallintaan”-koulutukseen! Koulutuskokonaisuuden tavoitteena on kirkastaa omaa projektiajattelua sekä saada konkreettisia työkaluja projektin eri vaiheisiin. Koulutuksen toisessa osassa fokus on yleisissä projektisuunnittelun periaatteissa sekä jälkipuinnissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

2021

Tammikuu

Pomoverkosto: Resilienssin kehittäminen
28.1. | Zoom
Resilienssillä tarkoitetaan henkistä kapasiteettia, joka auttaa jaksamaan erityisesti muutostilanteissa. Työelämän muuttuessa yhä hektisemmäksi, on moni korkean stressin ja kuormituksen alla. Etenkin esihenkilöiden työnkuva on muuttunut tai muuttumassa, ja myös vallitseva pandemiatilanne haastaa esihenkilöasemassa olevien työtä. Valmennuksen tavoitteena on antaa konkreettisia neuvoja ja välineitä ja käydä yhteistä keskustelua siitä, miten kehittää oma resilienssiään ja onnistua työssään uupumatta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Helmikuu

Luova yhteistyö etänä
4.2. | Zoom

Nyt on aika murtaa myyttejä siitä, miten luova yhteistyö ei onnistu etäyhteyksien avulla. Työpajassa tutustutaan teknologian avustamaan luovaan yhteistyöhön, erilaisista tavoitteista käsin.

Työpajassa opit, miten voit tukea verkostoitumista, ideointia tai yhteistä materiaalintuotantoa etäyhteyksien ja -työvälineiden avulla. Aihetta käsitellään myös käytännön harjoituksissa. Kouluttajana Tuomas Tirkkonen – Tupu Creative. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Johtajuusseminaari – Johtaminen uudessa normaalissa
11.2. | Youtube

Tervetuloa johtajuusseminaariin 11.2.2021 kuulemaan ajankohtaisia puheenvuoroja johtamisen haasteista ja onnistumisista koronapandemian keskellä – ja tulevaisuudessa! Teemana seminaarissa on johtaminen uudessa normaalissa. Pandemia tuli varoittamatta ja yllättäen ja mullisti arkemme sekä työelämän. Mikä nyt tekee työstä merkityksellistä ja motivoivaa, ja miten johtaa merkitystä poikkeuksellisten aikojen keskellä? Miten tukea organisaatiota kun arki vaatii sopeutumista jatkuviin muutoksiin epävarmassa tilanteessa? Entä miten uusi normaali vaikuttaa johtamiskulttuurin myös tulevaisuudessa?

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Korkeintaan vähän väsynyt – Kuinka olla tarpeeksi maailmassa, jossa mikään ei riitä
12.2. | Zoom

Miksi nykyaika uuvuttaa? Kuinka löytää armollisuus itseä kohtaan? Miten huomata työkaverin uupuminen ja miten reagoida ja auttaa? Webinaarin aikana ammattibloggaaja ja kirjailija Eeva Kolu kertoo oman tarinansa uupumuksesta ja peilaa 2000-luvun burnoutkulttuuria riittämättömyyden tunteisiin. Kolu herättelee miettimään, voisinko sittenkin riittää omana itsenäni tässä yltäkylläisessä maailmassa, jossa on vahvasti vallalla kulttuuri, ettei oikeasti mikään riitä. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Etätyöretriitti
17.2. | Zoom
Osallistu tuttuun työretriitti-konseptiin omalta etätyöpisteeltäsi! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän yhdessä ja päivän päätteeksi rauhoitutaan ammattilaisen vetämän restoratiivisen joogan parissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Maaliskuu

Virtuaaliset työyhteisöt
10.3. | Up Partners-webinaari

Mikä tekee työyhteisön? Yhteisöllisyyden kannalta olennaista on yhdessä vietetty aika. Sitä varten tarvitaan jokin tila, johon tulla yhteen. Miten tämä voidaan mahdollistaa virtuaalisesti? Millaista on kohdata verkossa, syntyykö siellä läsnäolon tunnetta? Miten virtuaalista työyhteisöä johdetaan, ja onko itsensä johtamisella ja itseohjautuvuudella vielä suurempi merkitys? Kouluttajana toimii Juhani Koivuviita, yksi Hub Turku ry:n perustajista. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

LinkedIn työpaja – profiili kuntoon
17.3. | Zoom

Tässä kolmen tunnin työpajassa perustetaan oma LinkedIn -tili ja käydään läpi perusasiat palvelusta ja sen käytöstä.

Luot askel kerrallaan itsellesi LinkedIn -tilin: omat tietosi, opinnot ja koulutukset, työkokemuksen ja nykystatuksen. Työpajassa käydään läpi palvelun toiminnallisuudet, oppimismahdollisuudet ja työkalut. Opit myös verkostoitumisen tärkeyden, päivitystiheyden vaikutukset sekä oman henkilökuvan rakentamisen edut. Työpajassa tehdään paljon käytännön harjoituksia ja saat runsaasti vinkkejä sekä esimerkkejä LinkedInin käytöstä. Kouluttajana toimii Liisa Siitonen Xennek Oy:sta. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Pomoverkosto: Psykologinen turvallisuus
18.3. | Zoom

Tilaisuudessa syvennytään yhdessä keskustellen psykologisen turvallisuuden teemaan. Saat vastauksia mm. kysymyksiin mitä psykologinen turvallisuus on, miten se näkyy työpaikalla ja miksi psykologinen turvallisuus on tärkeää. Tilaisuudessa opitaan myös, miten psykologista turvallisuutta voi vahvistaa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Humanisti Huipulle
19.3. | Zoom

Humanisti Huipulle on humanisteille suunnattu uratapahtuma, jossa kuulet innostavia puheenvuoroja työelämästä. Tapahtumassa matkaasi siivittää kaksi inspiroivaa työelämäpuheenvuoroa: ⁠Mikko Leskelä: ”Mitä olisin toivonut tietäväni humanistien kilpailueduista bisneksessä, kun valmistuin⁠” ja Paula Helle: ”Uraunelmat todeksi – kuinka muotoilla rohkeasti itsesi näköistä urapolkua⁠.” Tapahtuma toteutettu yhteistyössä Akavan Erityisalojen, Kieliasiantuntijat ry:n, Museoalan ammattiliitto MAL ry:n ja Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry:n kanssa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Tulevaisuusajattelu järjestöissä
25.3. | Zoom

Mitä hyötyä ennakointi voi tuoda järjestötyöhön? Mitä tulevaisuusajattelu tarkoittaa ja kuinka sen voisi implementoida osaksi oman järjestön toimintaa?

Tervetuloa pohtimaan näitä kysymyksiä teemailtaamme maaliskuussa! Tulevaisuusajattelusta ja ennakoinnista meille alustaa Sitran tulevaisuusasiatuntija Mikko Dufva. Alustuksen jälkeen kuulemme Fingon ennakoinnin asiantuntijan Terhi Ylikosken esimerkkejä ennakointityöstä heidän järjestössään. Lopuksi pohdimme yhdessä ennakoinnin mahdollisuuksia järjestökentällä ja kuinka päästä alkuun pienilläkin resursseilla. Tilaisuuden fasilitoi ennakoinnin asiantuntijana Laurea amk:ssa toimiva puheenjohtajamme Pasi Hario.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Huhtikuu

Miten saavuttaa flow? – tehokkuutta opintoihin
7.4. | Zoom

Jos opiskelet, tiedät varmasti tiedon ja tekemisen määrän alle hukkumisen tunteen. Oppimisen ohella on tarve olla sosiaalinen, miettiä tulevia uravalintoja sekä johtaa itseään järkevästi. Tilanne on haastava, mutta ratkaistavissa! Kouluttajana toimii Jussi Venäläinen Liftediltä. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Kuinka kohdata jatkuva muutos lempeästi?
14.4. | Zoom

Muutokset tuovat usein työhön positiivisia kehitysaskelia ja mielekästä, tarpeeksi haasteellista sisältöä. Tuntuuko muutostahti kuitenkin välillä turhan haastavalta? Pohditko kuinka hallita jatkuvalta tuntuvaa muutosta ja kuinka säilyttää jotain positiivista pysyvyyttä omassa työssä?

Tervetuloa teemailtaamme keskustelemaan työelämän muutoksista, kuinka kohdata ne lempeästi ja etsimään yhdessä ratkaisuja muutostahdin hallintaan. Keskustelevan koulutustilaisuuden vetää Työterveyslaitoksen asiantuntija, psykologi Elisa Valtanen.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Tulevaisuuden työyhteisötaidot
21.4.  | Up Partners-webinaari

Millaisia ovat työn tulevaisuus ja tulevaisuuden työyhteisötaidot? Onko yhden tulevaisuus jo jonkun toisen arkipäivää? Koronaepidemiaa kutsuttiin vuonna 2020 työelämän digiloikaksi, kun eritoten tietotyöläiset siirtyivät massoittain etätöihin. Se aiheutti joillain työpaikoilla kulttuurishokin, joillain korkeintaan pientä värinää. Viimeistään nyt on käynyt selväksi työelämän fragmentoituminen ja eritahtisuus. Se on myös mahdollisuus oppia.

Webinaarissa esitellään tuloksia vuodenvaihteessa 2020-2021 valmistuneesta tutkimuksesta, joka käsittelee etätyökulttuuria erityisesti tietotyöläisen näkökulmasta. Miten ”uusi normaali” haastaa johtamiskulttuurin? Mitä taitoja työntekijän kannattaa kehittää pärjätäkseen murroksessa? Kouluttajana toimii Lauri Vaisto, joka vetää Duunitorin strategisen konsultoinnin palveluja.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työhyvinvointikortti-koulutus
22.4. ja 23.4. | Zoom

Työhyvinvointikortti-koulutus on tarkoitettu kaikille työpaikan työhyvinvoinnin kehittämisestä kiinnostuneille. Koulutuksella saadaan alkuun työhyvinvoinnin kehittäminen työpaikalla. Se vahvistaa yhteistä käsitystä työhyvinvoinnista, jäsentää rooleja ja vastuita sekä tiivistää yhteistyötä.

Työpaikan voimavaroja ja kehittämiskohteita arvioidaan ennakkotehtävässä. Koulutuspäivän aineistot, keskustelut ja ryhmätehtävät auttavat työstämään kehittämiskohteita koulutuksen jälkeen.

Kouluttajana toimii Akavan Erityisalojen järjestöpäällikkö Paula Antell. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Toukokuu

Pomoverkosto: Näin onnistun johtajana
6.5. | Zoom

Onnistumisia on pieniä ja suuria ja joskus jo onnistumisen alku riittää. Tilaisuudessa pohditaan yhdessä keskustellen, miten varmistaa onnistuminen johtajana? Valmennuksessa kirkastat johtajuuden ydinasioita ja syvennät ymmärrystä johtajana kasvamisesta keskustellen vertaisten kanssa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Graduretriitti
6.5. | Zoom

Painaako gradun deadline päälle, mutta kirjoitusmotivaatio on hieman hukassa? Tai tuntuuko, että kaipaisit vertaistukea ja ohjausta hyvän työskentelyrytmin löytämiseksi? Miltä kuulostaisi tehdä ensin supertehokas opintopäivä ja päättää rupeama rentouttavaan lempeään joogaharjoitukseen?

Osallistu graduretriittiin omalta etäopiskelupisteeltäsi!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Voimavarat työssä – tilinpäätös kuluneesta vuodesta
21.5. | Zoom

Kulunut vuosi on asettanut meidät työelämässä monien haasteiden eteen. Tässä webinaarissa suuntaamme huomiomme työn voimavaroihin ja teemme ikään kuin tilinpäätöstä kuluneen vuoden työhön liittyvistä voimavaroista. Aiheen pariin meitä johdattaa psykologi Maarit Ruotsalainen.  Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Etätyöretriitti
25.5. | Zoom
Osallistu tuttuun työretriitti-konseptiin omalta etätyöpisteeltäsi! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän yhdessä ja päivän päätteeksi rauhoitutaan ammattilaisen vetämän restoratiivisen joogan parissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Elokuu

LinkedIn-työpaja – profiili kuntoon
26.8. | Zoom

Tässä kolmen tunnin työpajassa perustetaan LinkedIn- tili ja käydään läpi perusasiat palvelusta ja sen käytöstä. Luot askel kerrallaan itsellesi LinkedIn- tilin: omat tietosi, opinnot ja koulutukset, työkokemuksen ja nykystatuksen. Työpajassa käydään läpi palvelun toiminnallisuudet, oppimismahdollisuudet ja työkalut. Tilaisuus on Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Syyskuu

Etätyöretriitti
7.9. | Zoom

Osallistu tuttuun työretriitti-konseptiin omalta etätyöpisteeltäsi! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän yhdessä ja päivän päätteeksi rauhoitutaan ammattilaisen vetämän restoratiivisen joogan parissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Vapaalla tyylillä taitajaksi – Näkökulmia oman osaamisen kehittämiseen
10.9. | Zoom

Työelämän murrosten aiheuttamat uudenlaiset taitotarpeet ovat suosittu aihe julkisessa keskustelussa. Muutosilmiöiden vuoksi tulevaisuuden osaamisina painottuvat muun muassa oppimiseen, vuorovaikutukseen ja luovaan ongelmanratkaisuun liittyvät taidot. Niistä kirjoitetaan paljolti johtamisen ja organisaation kehittämisen näkökulmasta. Harvoin kerrotaan, miten yksittäinen ihminen pärjää työelämän myllerryksessä, ja miten hän voisi käytännössä kehittää edellytettäviä tulevaisuuden työn taitoja.

Kouluttajana toimii Sanna Eulenberger, joka on on tietokirjailija ja kokenut ohjaustyön taitaja. Hän on opastanut aikuisia kasvuun yli 30 vuotta niin ammatti-coachina, valmentajana, mentorina kuin opettajana ja fasilitaattorina. Tilaisuus on Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Asiantuntija asian viestijänä
16.9. | Zoom

Viestitkö paljon työssäsi vaikket olekaan viestinnän ammattilainen? Pohditko mistä viestintätaidot koostuvat ja miten niitä voi kehittää? Tervetuloa tuunaamaan viestintätaitojasi Specian ja Kumulan viestintätyöpajaan!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Tunnista työuupumus ja toimi ajoissa!
17.9. | Zoom

Työuupumuksen kohdalla ennaltaehkäisy ja puuttuminen jo varhaisiin kuormittumisen merkkeihin on tärkeää. Tämä edellyttää työuupumuksen tunnistamista ilmiönä sekä riittävän varhaisia toimia jaksamisen tueksi. Tässä webinaarissa käydään läpi, mitä työuupumuksella tarkoitetaan ja miten se voidaan tunnistaa? Tilaisuus on Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Lokakuu

Järjestöilta – alati muuttuva työympäristö
7.10. | Zoom

Järjestötyössä muutokset ja ennakoimattomuus ovat arkipäivää. Niitä aiheuttaa esimerkiksi epävarmuus rahoituksen jatkuvuudesta tai tiheään vaihtuva luottamushallinto. Kuinka kehittää omaa resilienssiä sekä vahvistaa vuoropuhelua henkilöstön ja luottamushallinnon välillä? Tervetuloa Specian järjestöiltaan taklaamaan yhdessä näitä haasteita!

Illan meille vetää järjestötoiminnan ja johtamisen vahva osaaja, työelämäverkosto Ompeluseuran ylläpitäjistäkin tuttu Armi Murto.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Esihenkilötyötä monipaikkaisesti
12.10. ja 5.11. | Zoom

Viimeiset 1,5 vuotta on asettanut odotukset esihenkilötyölle entistä korkeammalle. Taustalla on koronasta johtunut digiloikka ja asiantuntijoiden siirtyminen toimistoista etätöihin. Vaikka töitä tehdäänkin etänä, se ei tarkoita työskentelyä yksin, irti työyhteisöstä. Myös tunteet ovat edelleen mukana työarjessa – samalla tavalla kuin ennenkin. Monet esihenkilöt joutuvatkin miettimään, miten säilyttää yhteisöllisyys, ylläpitää työntekijöiden halu tehdä töitä yhteisen tavoitteen hyväksi ja ennen kaikkea, miten rakentaa ja ylläpitää luottamusta työyhteisön jäsenten kesken.

Kaksiosaisen vuorovaikutteisen valmennuskokonaisuuden vetää Sonja Grönlund-Lamminsalo. Grönlund-Lamminsalolla on vankka kokemus esihenkilötyöstä eri rooleissa ja toimintaympäristöissä. Lisäksi hän on valmentanut  ja coachannut  sekä esihenkilöitä, asiantuntijoita sekä työyhteisöjä useiden vuosien ajan. Valmennuskokonaisuus on Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Excelin perusteet ja taulukkomuotoinen data
20.10. | Teams

Excelin perusteet ja taulukkomuotoinen data -verkkokoulutuksessa opit käyttämään Microsoft Exceliä tehokkaasti ja oikeaoppisesti. Koulutus soveltuu niin uusille kuin kokeneemmillekin Excel-käyttäjille, jotka haluavat tehostaa työskentelyään. Koulutuksessa tehdään tehtäviä opetetuista asioista, jotta oppiminen tehostuu ja pysyy mielekkäänä.

Koulutuksessa käsittelemme mm.

 • Datan tuonti Exceliin
 • Virheellisen datan tehokas korjaaminen
 • Datan lajittelu ja suodatus
 • Kevyet yhteenvedot taulukko-ominaisuuden avulla

Kouluttajana toimii Karri Hiekkanen Futuedulta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Graduretriitti
26.10. | Zoom

Painaako gradun deadline päälle, mutta kirjoitusmotivaatio on hieman hukassa? Tai tuntuuko, että kaipaisit vertaistukea ja ohjausta hyvän työskentelyrytmin löytämiseksi? Miltä kuulostaisi tehdä ensin supertehokas opintopäivä ja päättää rupeama rentouttavaan lempeään joogaharjoitukseen?

Osallistu graduretriittiin omalta etäopiskelupisteeltäsi!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Marraskuu

Tehoa Excelin käyttöön Pivot-taulokoilla
3.11. | Teams

Excelin perusteet ja Pivot-taulukko -verkkokoulutuksessa opit käyttämään Microsoft Exceliä tehokkaasti ja oikeaoppisesti. Koulutus soveltuu niin uusille kuin kokeneemmillekin Excel-käyttäjille, jotka haluavat tehostaa työskentelyään. Koulutuksessa tehdään tehtäviä opetetuista asioista, jotta oppiminen tehostuu ja pysyy mielekkäänä.

Koulutuksessa käsittelemme mm.

 • Pivot-taulukon luonti
 • Pivot-taulukon muotoilu
 • Pivot-taulukon eri tavat tehdä yhteenvetoja

Kouluttajana toimii Karri Hiekkanen Futuedulta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Etätyöretriitti
9.11. | Zoom

Osallistu tuttuun työretriitti-konseptiin omalta etätyöpisteeltäsi! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän yhdessä ja päivän päätteeksi rauhoitutaan ammattilaisen vetämän restoratiivisen joogan parissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Kasvuseminaari – kulttuurimatkalla monimuotoisuudesta inkluusioon
18.11. | Striimi

Kasvatustieteilijöiden asiantuntijaseminaari on nyt Kasvuseminaari! Pureudumme jatkossakin vuosittaisessa seminaarissa nimenomaan kasvatustieteilijöiden ydinosaamiseen liittyviin ajankohtaisiin teemoihin, tänä vuonna vuorossa yhteisöt, inkluusio ja kulttuuri.

Monimuotoisuus työyhteisössä on jo pidempään ollut kuuma puheenaihe. Sen avulla päästään parempaan työhyvinvointiin, luovuuteen sekä menestykseen. Aito muutos näissä edellyttää kuitenkin matkaa monimuotoisuudesta inkluusioon. Inkluusion pohjalta voidaan rakentaa aitoa yhteisöllistä kulttuuria sekä turvallista tilaa kaikille. Tilaisuus on avoin kaikille, joten nappaa ystävät ja kollegat mukaan kuulolle!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Vaikuttavalla viestinnällä tuloksia työelämän neuvottelutilanteissa
25.11. | Zoom

Tämän päivän työelämässä korostuu jokaisen työntekijän oma vastuu positionsa, kompensaationsa ja työskentelytapojensa sopimisessa. Etenkin monipuolisten urapolkujen moniosaajilla onnistuminen työelämän keskeisissä neuvotteluissa voi ratkaista mahdollisuudet saavuttaa itselleen mielekäs, palkitseva ja tasapainoinen ura.

Työelämää säätelevän normiston tuntemisen ohella onnistuminen neuvotteluissa perustuu omien tavoitteiden kirkkaaseen määrittelyyn, toisten osapuolten toiminnan ymmärtämiseen sekä laajaan joukkoon kommunikatiivisia työkaluja, joiden hyödyntäminen ratkaisee neuvottelujen lopputuloksen.

Tervetuloa työelämän neuvottelutaitojen valmennukseen tuunaamaan omia kommunikoinnin supervoimia! Valmennuksen vetää pitkään eri organisaatioissa esihenkilönä ja johtajana toiminut, strategia- ja viestintäkonsultti Juha Töyrylä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

 

2020

Tammikuu

Stressinhallinta
15.1. | Webinaari

Tässä webinaarissa keskitytään stressireaktion merkitykseen, tunnistamiseen ja säätelyyn. Syvennymme siihen, miten mielen hallinnan keinoin voi vaikuttaa stressiin ja kiireeseen. Webinaarissa hyödynnetään psykologista joustavuutta eli esimerkiksi tietoisen hyväksymisen ja läsnäolon taitoja.

Yhteistyökumppanimme UpPartnersin tarjoamassa webinaarissa kouluttajana toimii Petra Bedda. Petra on työhyvinvointivalmentaja Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulusta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Onnistunut työyhteisöviestintä
22.1. | Webinaari

Miten viestintä tehdään menestyvässä työyhteisössä? Merkityksellisesti, osallistavasti, tietopohjaisesti, visuaalisesti, jatkuvasti yhdessä oppien. Kaikki viestivät ja kaikki on viestintää ja viestintä on muutosvoima, joka ohjaa yhteisön tavoitteisiin. Webinaarissa sukellamme kuvitteellisen yrityksen kasvutarinaan itseämme kiinnostavassa roolissa. Kuvittelemme, että kuulumme ryhmään ihmisiä, jotka haluavat rakentaa itselleen parhaan työpaikan.

Yhteistyökumppanimme UpPartnersin tarjoamassa webinaarissa kouluttajana toimii Johanna Tuutti. Johanna on ammattiviestijöiden, asiantuntijoiden ja johtajien henkilökohtainen valmentaja.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Uramuotoiluilta
28.1. | Helsinki

Työpaikat, työroolit ja työn vaatimukset muuttuvat. Tämä vaatii ihmisiltä mukautumista, oppimista ja uusien väylien ja mahdollisuuksien aktiivista etsintää. Muutoksen toteuttaminen ja siihen liittyvien mahdollisuuksien näkeminen ei aina ole helppoa. Meidän mielestämme uratoiveista ja -mahdollisuuksista tulisi puhua paljon avoimemmin ja rohkeammin. Uramuotoilu tarjoaa oman uran kehittämiseen loistavat välineet.

Paula Helle Workday Designilta johdattaa meidät uramuotoilun pariin. Tilaisuus on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Helmikuu

Organisaatiovierailu Eminelle
5.2. | Helsinki
Pääsemme tällä vierailulla tutustumaan Vaikuttavan Työnantajabrändin reseptiin Eminellä! Employee Excperience Agency Emine opastaa yrityksiä ratkaisemaan osaajapulaansa systemaattisen työnantajabrändin rakentamisen ja HR-markkinoinnin keinoin.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Aivot narikkaan!
11.2. | Helsinki + striimi
Aivotutkija Minna Huotilainen kertoo meille aivoergonomian merkityksestä hyvinvointiin ja stressin hallintaan. Tilaisuus on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Johtajuusseminaari 2020 – mihin esihenkilötyötä tarvitaan itseohjautuvuuden aikakaudella?
12.2. | Helsinki + striimi
Tervetuloa johtajuusseminaariin kuulemaan tuoreita ajatuksia siitä, millaista on moderni johtaminen vuonna 2020. Seminaarin teemana on itseohjautuvuus. Itseohjautuvuudesta on tullut trendisana, mutta mitä se tarkoittaa käytännön työssä? Jos asiantuntijat ja tiimit toimivat itseohjautuvasti, mihin esihenkilötyötä ja johtamista tarvitaan? Mitä itseohjautuvuuden jalkauttaminen vaatii johtajilta?

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
18.2. | Joensuu
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Joensuussa, Utran Uittotuvalla.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Kohti kestävämpää itsensä johtamista- työpaja
27.2. | Turku
Oletko joskus suunnitellut jotakin, joka on sittemmin jäänyt syystä tai toisesta? Liittyykö sinulla tavoitteiden asettamiseen psyykkistä allergiaa tai niiden saavuttamiseen antikliimaksia? Kiinnostaisiko sinua kuulla psykologin ajatuksia kestävästä tavasta johtaa itseäsi? Mikäli jokin ylläolevasta resonoi, niin tervetuloa Specian työpsykologi Karri-Pekka Kauppisen workshoppiin kuulemaan lisää.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Maaliskuu

Työretriitti 
3.3. | Helsinki
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän SpeciaHubissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työaikalaki tutuksi
10.3. | Helsinki + striimi
Tule tutustumaan uuden työaikalain tuomiin muutoksiin. Juristimme Tuire Torvela kertoo painavaa asiaa työajasta ja vastailee jäsenten kysymyksiin teemaan liittyen. Tilaisuus on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Haavi2020 – kohti parempaa asiakasymmärrystä palvelumuotoilun keinoin
14.3. 28.3. 18.4.| Helsinki
Haavi on Akavan Erityisalojen, Specian ja YKA:n jäsenille tarkoitettu, aitoon projektikokemukseen perustuva palvelumuotoilukoulutus.

Koulutuksessa muodostetaan moniammatilliset tiimit, jotka ratkaisevat yhdessä toimeksiantajan määrittämää haastetta samalla palvelumuotoilun menetelmiä oppien. Tänä keväänä fokus on erityisesti asiakasymmärryksessä ja kuinka siihen panostamalla päästään vaikuttavampaan ja tuloksekkaampaan toimintaan.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
18.3. | Turku
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Turussa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Näin onnistun johtajana! – aamiaistilaisuus
26.3. | Helsinki
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Hyvä johtaja – pomoverkosto on johtamisen teemoihin keskittyvä sparrausohjelma, jonka tarkoitus on kehittää esihenkilöiden tai esihenkilöksi haluavien osaamista. Näin onnistun johtajana- tilaisuus on pomoverkoston vuoden aloitustilaisuus. Lämpimästi tervetuloa! 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Vinkit etätyöläisen parempaan johtamiseen
30.3. | Webinaari
Työn tekemisen tavat muuttuvat, kun teknologia mahdollistaa työskentelyn ajasta ja paikasta riippumatta. Moni esihenkilö kokee etätyön sekä hajautetun tiimin johtamisen haastavaksi. Todellisuudessa se ei ole vaikeampaa, vaan tarvitaan tilanteeseen sopivampia johtamiskäytäntöjä. Etäkoulutuksesta saat vinkit monipaikkaisesti ja jopa täysin etänä tehtävän työn johtamiseen. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
31.3. | Oulu
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Oulussa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Huhtikuu

Specian kevätkokous
25.4. | Helsinki
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Tervetuloa Specian kevätkokoukseen Helsinkiin lauantaina 25. huhtikuuta! Kevätkokouksessa hyväksymme vuoden 2019 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä päätämme muista sääntömääräisistä asioista.

Kevätkokoukseen ovat tervetulleita kaikki Specian jäsenet.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Toukokuu

Työsuhde päättyy – uhka vai mahdollisuus?
5.5. | Webinaari
Kun työ päättyy, saattaa tulevaisuus näyttää pelottavalta. Työttömyyden voi kuitenkin nähdä myös mahdollisuutena ja uutena suuntana elämässä. Mitkä ovat työttömyyden valoisat puolet?

Webinaarissa käsitellään työsuhteen päättymiseen liittyviä käytäntöjä kuten työtodistuksen merkitystä, työllistymisvapaata ja työnantajan koulutusvelvoitetta. Lisäksi keskustellaan työttömyyden taloudellisesta näkökulmasta ja työttömyysajan tuomasta mahdollisuudesta joko täydentää tai muuttaa ammattiosaamista sekä aloittaa tai jatkaa yritystoimintaa. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
6.5. | Tampere
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Puistotornissa Tampereella.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Lomautus ja työttömyys – hyvinvointi ja jaksaminen poikkeusolosuhteissa
12.5. | Webinaari
Specian  kaksiosaisessa webinaarisarjassa käydään läpi lomautuksen ja työttömyyden aiheuttamia tunteita ja niiden käsittelyä, omaa hyvinvointia ja jaksamista poikkeusolosuhteissa sekä ammatillisen itsetunnon ylläpitämistä lomautuksen tai työttömyyden aikana. Vallitseva poikkeuksellinen koronaepidemiatilanne on aiheuttanut valtavan määrän lomautuksia. Lomautus ei ole yksilön syytä, vaan johtuu vallitsevista olosuhteista.

Koulutuksessa käydään läpi seuraavat teemat:

 • Miten selvitä lomautuksen tai työttömyyden aiheuttamien tunteiden kanssa?
 • Miten voin tukea omaa jaksamistani ja hyvinvointia poikkeusolosuhteissa?
 • Kuinka pitää yllä toiveikkuutta ja katsoa luottavaisin mielin eteenpäin?

Kouluttaja Tuuli Lång työskentelee työnhaunohjaajana ja kouluttajana Spring House Oy:lla.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Vahvaa varainhankintaa
12.5. | Webinaari
Tässä järjestöalan jäsenille suunnatussa webinaarissa pureudumme varainhankinnan maailman. Opit kuinka hankit uusia lahjoittajia ja jäseniä: keiltä pyydät rahaa, keitä pyydät mukaan, miten pyydät ja kuinka kiität? Kouluttajana toimii Salla Saarinen Radical Soul Oy:sta . Salla on arvostettu ja osaava pitkän linjan kouluttaja, jonka tuntee laajasti järjestökentän. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Sisäisen motivaation johtaminen
13.5. | Webinaari
Menestyvä työyhteisö muodostuu työntekijöistä, jotka työskentelevät tehokkaasti, ovat luovia, ratkaisevat ongelmia yhdessä ja yksin, kehittävät työtään ja osaamistaan, tekevät aloitteita, kokeilevat rohkeasti ja omaavat tulokselliset mutta kestävät työnteon rutiinit. Tämä kaikki on saavutettavissa parhaiten, kun työntekijät kokevat työnsä merkitykselliseksi ja ovat työssään sisäisesti motivoituneita. Tässä webinaarissa opit sisäisen motivaation osatekijät, miten näitä elementtejä voidaan johtaa työyhteisössä sekä ennen kaikkea omassa työssä. Käsittelemme myös työn tuunaamista keinona saavuttaa mielekkäät, motivoivat ja hyvinvointia tukevat työskentelyn tavat. Kouluttajana työterveyspsykologi Johanna Vilmi.  Webinaari on yhteistyökumppanimme UpPartnersin järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
19.5. | Rovaniemi
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Rovaniemellä Arctic Light Hotellissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Luova prosessi asiantuntijatyössä
19.5. | Webinaari
Mitä vaiheita kuuluu asiantuntijan luovaan prosessiin? Miten luova prosessi otetaan huomioon tietotyön arjessa? Webinaarissa pääset syventämään ymmärrystäsi luovan prosessin vaiheista ja vahvistamaan oman työsi suunnittelun sekä itsesi johtamisen taitoja. Kouluttajana Tuomas Tirkkonen Tupu Creativesta. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Lomautus ja työttömyys – ammatillisen itsetunnon ylläpitäminen lomautuksen aikana
26.5. | Webinaari
Webinaarisarjan toisessa osassa keskitytään ammatillisen itsetunnon ylläpitämiseen lomautuksen aikana. Webinaarissa kuullaan, kuinka pitää itsensä virkeänä, niin että töihin paluu sujuu mahdollisimman miellyttävästi, kun sen aika on. Lomautus- ja työttömyystilanne voi tuntua lamauttavalta, mutta rakentavia keinoja jatkaa eteenpäin tilanteesta huolimatta löytyy kyllä.

Koulutuksessa käydään läpi seuraavat teemat:

 • Kuinka toipua shokista, jonka lomautus tai työttömyys aiheuttaa?
 • Kuinka pidän yllä ammatillista itsetuntoani?
 • Kuinka voin edelleen kehittää itseäni mielekkäällä tavalla poikkeusoloissa?
 • Mitä huomioida valmistautuessa töihin paluuseen ja palatessa töihin?

Kouluttaja Tuuli Lång työskentelee työnhaunohjaajana ja kouluttajana Spring House Oy:lla.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
26.5. | Jyväskylä
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Jyväskylässä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Kesäkuu

Specian avoimet ovet aamiaistilaisuus
3.6. | Helsinki
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Kutsumme jälleen jäsenet avoimien ovien päivään tutustumaan SpeciaHubiin ja toimistomme väkeen. Tapaamme tällä kertaa maittavan aamiaisen äärellä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Syyskuu

Tiimin luova prosessi
10.9. | Webinaari
Parhaimmillaan luovassa tiimityössä saadaan aikaan tuloksia, jotka ovat suurempia kuin tekijöidensä yhteenlaskettu summa. Tiimin luovuutta vahvistaa avoimuus, luottamus ja turvallisuuden tunne. Jos ne eivät ole kunnossa, voi tuloksena olla kompromissi, johon kukaan ei ole tyytyväinen. Webinaarissa tutustut askeliin, joilla saatte luovan yhteistyön sujumaan.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Webinaarisarja esihenkilöille: Osallistava johtaminen
11.9. | Webinaari
Webinaarissa pohditaan esihenkilön johtamistapoja kannustavassa ilmapiirissä. Kuinka esihenkilö voi soveltaa demokraattista johtamistapaa, jossa henkilöstöä kannustetaan aktiivisuuteen ja mahdollisuuteen osallistua suunnitteluun ja päätöksentekoon? Osallistavan johtamisen perusajatuksena on ottaa työntekijöiden oma osaaminen käyttöön. Kun johtaminen on osallistavaa, lisääntyy yhteistyö, vuorovaikutus ja lopulta myös työhyvinvointi. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Opinnot ohi – Brändää itsesi!
16.9. | Webinaari
Nimesi on ainutlaatuinen. Jokaisella meistä on henkilöbrändi olemassa. Sinun on vain opittava rakentamaan ja kasvattamaan brändiäsi oikein. Työpaikoista 80 % on piilossa ja niistä  jo 50 % napataan sosiaalisen median avulla. Vaikuttavalla henkilöbrändillä mm. luot tärkeitä työelämän verkostoja ja autat itseäsi työllistymään. Koulutuksen tavoitteena on auttaa sinua luomaan vakuuttava ja vaikuttava henkilöbrändi. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Etätyöretriitti
22.9. | Zoom
Osallistu tuttuun työretriitti-konseptiin omalta etätyöpisteeltäsi! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän yhdessä ja päivän päätteeksi rauhoitutaan ammattilaisen vetämän restoratiivisen joogan parissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Johtaminen kriisitilanteessa
24.9. | Webinaari
Hyvä johtaja – pomoverkosto on johtamisen teemoihin keskittyvä sparrausohjelma, jonka tarkoitus on kehittää esihenkilöiden tai esihenkilöksi haluavien osaamista. Tilaisuudet tarjoavat välineitä esihenkilötyön haasteiden selättämiseen ja uusien näkökulmien löytämiseen lyhyiden alustuksien sekä ohjattujen vertaiskeskusteluiden kautta. Johtaminen kriisitilanteessa- tilaisuus on pomoverkoston vuoden aloitustilaisuus. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Lokakuu

Webinaarisarja esihenkilöille: Esihenkilö ja psykososiaalisen kuormituksen mittaaminen
1.10. | Webinaari
Haitallisen kuormittuneisuuden tunnistaminen varhaisessa vaiheessa on yksi esihenkilön keskeisistä tehtävistä. Tällä on merkitystä työntekijän terveyden ja työkyvyn, työyhteisön toimivuuden ja työpaikan toiminnallisen tuloksen kannalta.

Webinaarin aikana tutustaan siihen, mitä psykososiaalinen työkuormitus on ja mistä se syntyy. Webinaarissa perehdytään myös psykososiaalisen kuormituksen tunnistamiseen ja arviointiin Työturvallisuuskeskuksen ilmaisen työkalun kuormitusvaa´an avulla. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Excelin perusteet ja tehokeinot verkkokoulutus
6.10. | Teams
Excelin perusteet ja tehokeinot verkkokoulutuksessa opit käyttämään Microsoft Exceliä tehokkaasti ja oikeaoppisesti. Koulutus soveltuu niin uusille kuin kokeneillekin Excel-käyttäjille, jotka haluavat tehostaa jokapäiväistä työskentelyään.

Koulutus järjestetään etäkoulutuksena Microsoft Teamsin välityksellä. Koulutuksessa tehdään tehtäviä opetetuista asioista, jotta oppiminen tehostuu ja pysyy mielekkäänä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Etätyöretriitti
15.10. | Zoom
Osallistu tuttuun työretriitti-konseptiin omalta etätyöpisteeltäsi! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän yhdessä ja päivän päätteeksi rauhoitutaan ammattilaisen vetämän restoratiivisen joogan parissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Specian Afterwork – HR
21.10. | Zoom
Palatko halusta päästä verkostoitumaan muiden HR-ammattilaisten kanssa? Ilmoittaudu nyt mukaan HR-teemaiseen Afterworkiin!

Specia järjestää syksyllä 2020 ohjattua virtuaaliverkostoitumista, jossa pääset sparraamaan muiden specialaisten kanssa eri teemoista. Verkostoitumisen alustaa aina teeman kanssa työskentelevä asiantuntija. Verkostoituminen tapahtuu pienryhmissä, joissa keskustelu saa virrata vapaasti tai osallistujat voivat yhdessä pohtia teemaan liittyviä valmiita kysymyksiä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työkaluja mielen hyvinvointiin
29.10. | Zoom
Miten luodaan ryhmätason luottamusta, mitä on psyykkinen joustavuus ja selviytymiskyky? Entä palautumisen keskeiset elementit? Miten selvitä vuorovaikutuksen haasteista ja konflikteista? Miten hallita odotuksia, luoda luottamusta ja tuloksia?

Specian Työkaluja mielen hyvinvointiin -webinaarissa perehdytään työhyvinvointiin vaikuttaviin teemoihin työpsykologi Karri-Pekka Kauppisen johdolla.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Specian yhdistetty kevät- ja syyskokous
24.10. | Helsinki
Viime kevään kevätkokouksen ajankohtaa jouduttiin siirtämään sen hetkisen koronavirustilanteen vuoksi ja se pidetään nyt syksyllä syyskokouksen yhteydessä. Täten siis kaikki kevätkokousasiat eli vuoden 2019 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen hyväksyminen käsitellään syyskokouksen yhteydessä omana erillisenä kokouksenaan. Syyskokouksessa valitsemme hallitukselle puheenjohtajan ja hallituksen jäseniä, hyväksymme päivitetyn strategian ja päätämme ensi vuoden toiminnan suuntaviivoista sekä muista sääntömääräisistä asioista.

Kevätkokoukseen ovat tervetulleita kaikki Specian jäsenet!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Marraskuu

Miten johdat jatkuvaa oppimista?
5.11. | Webinaari
Hyvä johtaja – pomoverkosto on johtamisen teemoihin keskittyvä sparrausohjelma, jonka tarkoitus on kehittää esihenkilöiden tai esihenkilöksi haluavien osaamista. Tilaisuudet tarjoavat välineitä esihenkilötyön haasteiden selättämiseen ja uusien näkökulmien löytämiseen lyhyiden alustuksien sekä ohjattujen vertaiskeskusteluiden kautta. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Specian Afterwork – Ura ja perhe
11.11. | Zoom
Kaipaatko vertaistukea perhevapaalle tai uran ja perheen yhdistämiseen liittyviin teemoihin? Haluatko kuulla, miten muut ovat onnistuneet yhdistämään uran ja perhearjen? Tule mukaan Specian Afterworkeille keskustelemaan ja verkostoitumaan!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Etätyöretriitti
17.11. | Zoom
Osallistu tuttuun työretriitti-konseptiin omalta etätyöpisteeltäsi! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän yhdessä ja päivän päätteeksi rauhoitutaan ammattilaisen vetämän restoratiivisen joogan parissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Kestävää työelämää rakentamassa – kasvatustieteilijöiden asiantuntijaseminaari
19.11. | Zoom

Tervetuloa kasvatustieteilijöiden asiantuntijaseminaarinakin tunnettuun tapahtumaan keskustelemaan kestävästä ja eettisestä työelämästä! Seminaarissa ääneen pääsee oikeintoimimisen kulttuuriin perehtynyt tutkija ja kirjailija Niina Ratsulasekä uutuuskirjan Korkeintaan vähän väsynyt kirjailija Eeva Kolu.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Excelin perusteet ja tehokeinot verkkokoulutus
26.11. | Teams
Excelin perusteet ja tehokeinot verkkokoulutuksessa opit käyttämään Microsoft Exceliä tehokkaasti ja oikeaoppisesti. Koulutus soveltuu niin uusille kuin kokeneillekin Excel-käyttäjille, jotka haluavat tehostaa jokapäiväistä työskentelyään.

Koulutus järjestetään etäkoulutuksena Microsoft Teamsin välityksellä. Koulutuksessa tehdään tehtäviä opetetuista asioista, jotta oppiminen tehostuu ja pysyy mielekkäänä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Joulukuu

Ikä voimavarana -koulutus
8.12. | Zoom
Kaipaatko lisää työnimua ja inspiraatiota? Tuntuuko jatkuvan muutoksen ja kehityksen vauhti välillä uuvuttavalta?

Tule voimavarakeskeiseen työpajaan löytämään uutta inspiraatiota ja näkökulmaa omaan osaamiseen ja uraan. Koulutuksen alussa perehdytään siihen, miten ikä vaikuttaa työkykyyn sekä pohditaan iän tuomia haasteita ja voimavaroja työelämässä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Specian Afterwork – Järjestötyö
10.12. | Zoom
Pohditko, miten verkostoitua muiden järjestökentällä työskentelevien kanssa etäajassa? Jos työskentelet tai olet suuntaamassa työskentelemään kolmannelle sektorille, niin tämä on tilaisuutesi!

Specia Afterworkeilla pääset keskustelemaan ja verkostoitumaan muiden ammattilaisten kanssa järjestömaailmasta. Tilaisuuden alustaa Naisasialiiton Unionin pääsihteeri Elina Nikulainen.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Etätyöretriitti
17.12. | Zoom
Osallistu tuttuun työretriitti-konseptiin omalta etätyöpisteeltäsi! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän yhdessä ja päivän päätteeksi rauhoitutaan ammattilaisen vetämän restoratiivisen joogan parissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

 

2019

Tammikuu

Työretriitti 
30.1. | Oulu

Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Työretriitillä opitaan tuotteliaista työtavoista ja oman ajankäytön johtamisesta. Tavoitteena on häiriöttömän työhön syventymisen ja tehokkaiden menetelmien avulla oppia vähentämään työn aiheuttamaa stressiä. Tällä kertaa vietämme retriittipäivän Voimalassa keskustan tuntumassa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Helmikuu

Osaamisen tunnistamisesta potkua työnhakuun
5.2. | Tampere
Tule mukaan tunnistamaan yhdessä omaa sekä yhteistä osaamistamme! Illan aikana käydään läpi erilaisia tapoja tunnistaa omaa osaamista sekä kokeillaan esimerkiksi hissipuheen ja positiivisen CV:n laatimista. Näitä työkaluja voit jatkossa hyödyntää niin työnhaussa kuin erilaisissa verkostoitumistilaisuuksissa.

Illan aikana ideoidaan myös alkavan vuoden Pirkanmaan aluetapahtumia niin Specialle kuin Akavan erityisaloille, joten tervetuloa mukaan vaikuttamaan, verkostoitumaan ja nauttimaan samalla kupponen iltateetä tai -kahvia pienen suolaisen kanssa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Ruuhkavuosien selviytymisopas
7.2. | Helsinki
Työpajasta saat apua ja tukea ruuhkavuosien aikataulujen hallintaan sekä stressin taklaamiseen. Vetäjänä kestävän työelämän asiantuntijat Fambitioninilta.
Tilaisuuden teemat:

 • Oma motivaatio ja itsetuntemus energian lähteenä
 • Arkihyvinvointi, työssä ja kotona
 • Luottamus omaan osaamiseen ja uraunelmiin
 • Vertaisryhmästä työkaluja työn ja muun elämän yhteensovittamiseen

 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Työretriitti 
19.2. | Joensuu
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän tällä kertaa Joensuun Tiedepuistossa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Maaliskuu

Setäkuiskaamisen työpaja
12.3. | Helsinki
Työelämä muuttuu ja vuorovaikutustaitojen merkitys kasvaa. Toimiva vuorovaikutus ei katso sukupuolta, mutta luutuneiden sukupuoliroolien tuulettamiseen tarvitaan meistä jokaista.

Setäkuiskaamisen työpajassa opitaan, kuinka hankalistakin sedistä voi saada kullanarvoisia yhteistyökumppaneita ja uskollisia tukijoita. Olennaista on luottaa itseensä ja muihin, sedät mukaan lukien.

Jenni Karjalainen on setäkuiskaajana tunnettu työelämän asiantuntija, joka työskentelee Insinööriliitossa johtavana asiantuntijana. Parempi työelämä ja sen rakennuspalikat ovat Karjalaisen kiinnostuksen ja intohimon kohteita työssä ja vapaa-ajalla. Tähänastisen työuransa Karjalainen on tehnyt työmarkkinapolitiikan setäisissä ympyröissä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Kunta-afterit
7.3. | Tampere
Tervetuloa kuntasektorin after work -tilaisuuteen torstaina 7.3. klo 17-19 ravintola Telakan yläkertaan. Keskustellaan ajankohtaisista Tampereen kaupungin työntekijöitä koskevista kysymyksistä sekä JUKOn luottamusmiesvaaleista.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Kunta-afterit
12.3. | Oulu
Tervetuloa kuntasektorin after work -tilaisuuteen! Keskustellaan ajankohtaisista Oulun kaupungin työntekijöitä koskevista kysymyksistä sekä JUKOn luottamusmiesvaaleista. Ota kollegasi mukaan ja tule nauttimaan illasta kuohuvan ja tarjoilujen äärellä!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Ruuhkavuosien selviytymisopas
14.3. | Tampere
Työpajasta saat apua ja tukea ruuhkavuosien aikataulujen hallintaan sekä stressin taklaamiseen. Vetäjänä kestävän työelämän asiantuntijat Fambitioninilta.
Tilaisuuden teemat:

 • Oma motivaatio ja itsetuntemus energian lähteenä
 • Arkihyvinvointi, työssä ja kotona
 • Luottamus omaan osaamiseen ja uraunelmiin
 • Vertaisryhmästä työkaluja työn ja muun elämän yhteensovittamiseen
Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Kevätkokous
16.3. | Helsinki

Specian sääntömääräinen kevätkokous järjestetään Specian omissa tiloissa Helsingin Kruununhaassa.

Kokouspäivän aluksi kuulemme avauspuheenvuoron Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jari Hakaselta työn tuunaamisesta ja kuinka sen avulla lisäämme työn imua ja poistamme kuormitusta. Puheenvuoro on osa työhyvinvoinnin teemavuoden sarjaa ja tuo yhden näkökulman asiantuntijatyöelämän kehittämiseen.

Kevätkokouksessa täydennämme hallitustamme kahdella jäsenellä, hyväksymme toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä päätämme muista sääntömääräisistä asioista. Kevätkokous päättää myös sääntöjemme päivittämisestä ajanmukaisiksi pykälien 4§ jäsenmaksut ja 9§ hallitus osalta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Organisaatiovierailu Somecolle
20.3. | Helsinki
Specia vierailee- sarjassa pääsemme tällä kertaa tutustumaan Somecoon HR-näkökulmasta. Chief happiness officer Jani Lilja kertoo meille kuinka somecolaiset tehdään onnellisiksi ja mihin suuntaan hänen mielestään HR-skene kehittyy tulevaisuudessa.

Someco on kasvava sisältömarkkinoinnin palveluja tarjoava yritys. Somecolla satsataan työntekijäkokemukseen ja työskennellään vahvalla arvopohjalla ja intohimolla.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Kunta-afterit
20.3. | Helsinki

Tervetuloa kuntasektorin after work -tilaisuuteen! Keskustellaan ajankohtaisista Helsingin kaupungin työntekijöitä koskevista kysymyksistä sekä JUKOn luottamusmiesvaaleista. Ota kollegasi mukaan ja tule nauttimaan illasta kuohuvan ja tarjoilujen äärellä!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Specian afterwork with Politbyroo
21.3. | Helsinki
Tänä vuonna vietämme kuumaa vaalikevättä eduskunta- ja eurovaalien sattuessa samalle ajankohdalle. Tule SpeciaHubiin kuulemaan Politbyroon politiikan asiantuntijoiden ajankohtaista, terävää ja ei niin vakavaa analyysia tulevista vaaleista ja niiden puhututtavimmista teemoista.
Vietämme iltaa after work -hengessä viinin ja pienen naposteltavan äärellä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Työretriitti 
26.3. | Helsinki
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän tällä kertaa jäsenten omassa tilassa Kruununhaassa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Työretriitti 
28.3. | Turku
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän tällä kertaa Aboa Vetus & Ars Novan Factoryssa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Huhtikuu

Toimivat sisällöt verkkosivuilla – miten huomioida saavutettavuusdirektiivi
2.4. | Webinaari
Saavutettavuusdirektiivi vaikuttaa osaltaan siihen, miten meidän kannattaa julkaista verkkosivuilla asioita ja siihen, millä tavalla tekstiä, kuvia ja muuta asiaa julkaisemme sivuillamme. Saavutettavuusdirektiivi ei koske kaikkia verkkosivujen päivittäjiä automaattisesti.

Kuitenkin on kaikkien etu, että verkkosivustojen sisällöt ovat mahdollisimman saavutettavia. Käytännössä saavutettavuus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että sisältö on mahdollisimman ymmärrettävää.

Kumulan ja Specian yhteisessä koulutuksessa käydään läpi tiiviisti saavutettavuusdirektiivin vaikutuksia erityisesti verkkosivuille tekstiä tai muuta sisältöä tuottavan henkilön näkökulmasta. Voit päivittää esimerkiksi organisaation nettisivuille tekstejä tai muita dokumentteja tai vastaat koko sivuston päivittämisestä kokonaisuudessaan. Koulutuksessa ei käydä läpi teknisiä muutoksia.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Työretriitti 
3.4. | Tampere
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän tällä kertaa Villa Wivissä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Viestintäilta – asiantuntijan viestintätaidot
10.4. | Helsinki
Viestitkö paljon työssäsi vaikket olekaan viestinnän ammattilainen? Koetko haasteita somen käytössä, viestinnän kohdentamisessa tai ajankohtaisten viestinnän ilmiöiden seuraamisessa?

Tule tuunaamaan viestintätaitojasi Specian Ja AitoHSO:n viestintätyöpajaan. Teemoina työpajassa ovat:

 • Viestintä nyt
 • Kiinnostavuusmuotoilu: miten tehdä vaikuttavampaa viestintää ja saada sanoma läpi kaikessa viestitulvassa jossa elämme?
 • Selkeä viestintä ja kohderyhmälähtöinen viestintä – miten huomioida lukija?

Työpajan vetää viestintävalmentaja Laura Vuorio-Kuokka Kaiku Helsingiltä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

”Uramuotoilu – kuinka löydän paikkani työelämässä” – webinaarikatsomo Tampereella
16.4. | Tampere
Tervetuloa mukaan Kumulan ja Specian yhteiseen webinaarikatsomoon! Katsomossa osallistutaan yhdessä Akavan erityisalojen jäsenilleen tarjoamaan webinaariin uramuotoilusta sekä tavataan muita jäseniä pienen iltapalan äärellä.

Uramuotoilu on käytännöllinen prosessi omien uratoiveiden ja kehittymispolun pohdintaan. Se hyödyntää muotoilun menetelmiä ja ajattelutapoja omien toiveiden kirkastamiseen sekä auttaa näkemään mahdollisuuksia muuttuvassa maailmassa ja tekemään konkreettisen suunnitelman tavoitteiden saavuttamiseksi. Uramuotoilu antaa taitoja ja rohkaisua siihen, miten kehittymisen voi ottaa aktiivisesti omiin käsiinsä ja muotoilla uraansa yhä uudelleen.

Kouluttajana webinaarissa on Paula Helle, työpäivämuotoilija / Workday Designers

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Reiluksi työnantajaksi – työnantajatietoutta uusille työnantajille
25.4. | Helsinki
Hoidatko työnantajan velvollisuuksia väliaikaisesti esim.  projektijohtajana, hankkeen vetäjänä tai tiiminvetäjänä? Tai toimitko työnantajan roolissa pienessä työyhteisössä? Kaipaatko pikakelausta työnantajan velvollisuuksista ja oikeuksista?

Koulutuksessa otetaan haltuun perusasioita työlainsäädännöstä ja päivitetään tietoja kun toimii työnantajana. Tässä koulutuksessa aiheena:

• rekrytoinnin juridiikkaa
• hyvän työsopimuksen tekemisestä
• palkan määrittämisestä
• määräaikaisuusproblematiikkaa ja työehtosopimuksia

Kouluttajana toimii Kari Eskola, Akavan Erityisalojen työmarkkinalakimies.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Toukokuu

Moniosaajan CV:n monta punaista lankaa -työpaja
9.5. | Helsinki

Tarvitsetko apua generalistin osaamisen konseptointiin ja omannäköisen ansioluettelon tekemiseen? Koetko epävarmuutta CV:n sisältöjen tai formaatin suhteen, mitä kaikkea tulee huomioida?

Tervetuloa Specian moniosaajille suunnattuun CV-työpajaan tuunaamaan ansioluettelo timanttiseksi asiantuntijakentän työnhakua varten. Kouluttajana Kumouksen Minna Rantama.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työpaikan ristiriitatilanteet
16.5. | Tampere

Jokaisella työpaikalla on joskus hankalia tilanteita, mutta miten niitä voi ratkoa ja ennakoida? Mikä on esihenkilön vastuulla, ja miten jokainen työntekijä voi itse vaikuttaa tilanteisiin?

Tässä koulutusillassa etsitään ratkaisuja ja toimintamalleja työpaikan ristiriitatilanteiden ratkaisemiseen. Koulutus on suunnattu kaikille asiantuntijatyötä tekeville tai esihenkilöasemassa oleville, joita kiinnostaa parantaa oman työyhteisön toimintaa ja työkulttuuria. Saat koulutuksesta myös tukea hankaliin asiakaspalvelutilanteisiin.

Kouluttajana toimii juristi ja yrittäjä Katariina Sorvanto, joka on perehtynyt laajasti johtamiseen ja organisaatioiden toimintaan sekä teoriassa että käytännössä, myös itse esihenkilönä työskennellen. Voit osallistua tähän koulutukseen myös striimin kautta!

Koulutuksen teemat:

– Vaikeiden asioiden puheeksiottaminen ja käsittely
– Mikä on kiusaamista tai muuten epäasiallista käytöstä ja mikä ei? Miksi?
– Mitä esihenkilö voi tehdä? Entä jokainen työyhteisön jäsen?
– Käytännön esimerkkejä, muun muassa ikävät tilanteet asiakaspalvelussa
– Keskustelua osallistujien ennakkokysymysten pohjalta

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Specian organisaatiovierailu Työterveyslaitokselle
23.5. | Tampere
Specia vierailee- sarjassa pääsemme tällä kertaa tutustumaan Tyoterveyslaitoksen toimintaan Tampereella. Kuulemme puheenvuoroja ja keskustelun avauksia työhyvinvointiin ja uuden, muuttuvan työn teemoista.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Työpaikan ristiriitatilanteet
27.5. | Oulu

Jokaisella työpaikalla on joskus hankalia tilanteita, mutta miten niitä voi ratkoa ja ennakoida? Mikä on esihenkilön vastuulla, ja miten jokainen työntekijä voi itse vaikuttaa tilanteisiin?

Tässä koulutusillassa etsitään ratkaisuja ja toimintamalleja työpaikan ristiriitatilanteiden ratkaisemiseen. Koulutus on suunnattu kaikille asiantuntijatyötä tekeville tai esihenkilöasemassa oleville, joita kiinnostaa parantaa oman työyhteisön toimintaa ja työkulttuuria. Saat koulutuksesta myös tukea hankaliin asiakaspalvelutilanteisiin.

Kouluttajana toimii juristi ja yrittäjä Katariina Sorvanto, joka on perehtynyt laajasti johtamiseen ja organisaatioiden toimintaan sekä teoriassa että käytännössä, myös itse esihenkilönä työskennellen.

Koulutuksen teemat:

– Vaikeiden asioiden puheeksiottaminen ja käsittely
– Mikä on kiusaamista tai muuten epäasiallista käytöstä ja mikä ei? Miksi?
– Mitä esihenkilö voi tehdä? Entä jokainen työyhteisön jäsen?
– Käytännön esimerkkejä, muun muassa ikävät tilanteet asiakaspalvelussa
– Keskustelua osallistujien ennakkokysymysten pohjalta

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Kesäkuu

Työretriitti 
5.6. | Rovaniemi
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän tällä kertaa Arktikumissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Aamiaistilaisuus SpeciaHubissa
6.6. | Helsinki

Kutsumme jälleen jäsenet avoimien ovien päivään tutustumaan uusiin tiloihimme, tällä kertaa maittavan aamiaisen äärellä. Keskustelemme muun muassa hyvistä etätyökäytännöistä ja positiivisesta työn tuunaamisesta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
11.6. | Jyväskylä
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän tällä kertaa Wanhaslla Fredalla.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Elokuu

Työretriitti 
21.8. | Helsinki
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän SpeciaHubissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
27.8. | Joensuu
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän tällä kertaa Laulutalossa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Fasilitoinnin perusteet-työpaja
29.8. | Helsinki
Vedätkö paljon työpajoja tai koulutuksia? Haluatko enemmän irti työpajoista ja osallistujat paremmin mukaan? Tule tuunaamaan fasilitointitaitojasi Specian koulutukseen!

Hyvän fasilitoinnin perusteet -koulutuksessa käydään läpi työryhmätyöskentelyn tavoitteiden asetantaa, toimivan fasilitointimenetelmän valitsemista, varsinaisen fasilitointityön johtamista ja osallistavia vinkkejä työpajatyöhön.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Syyskuu

Työretriitti 
9.9. | Oulu
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Paloaseman ullakolla.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Hyväksi bloggaajaksi koulutus+työpaja
18.9. | Helsinki+striimi
Onko sinulla tarvetta tuoda asiantuntijuuttasi esiin työyhteisölle tai laajemmalle yleisölle? Tuntuuko blogitekstien tai artikkeleiden kirjoittaminen kuitenkin haastavalta?

Tervetuloa Specian bloggauskouluun oppimaan hyvän kirjoituksen reseptiä.  Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille rohkeutta, motivaatiota sekä käytännöllisiä työvälineitä omaa osaamista esiin tuovien blogitekstien kirjoittamiseen. Voit osallistua striimin kautta koulutusosioon tai livenä koulutuksen lisäksi myös työpajaan.

Koulutuksesta tulossa myös katsomo Tampereelle, kutsu lähtee elokuussa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Hyväksi bloggaajaksi koulutuksen striimikatsomo
18.9. | Tampere
Tervetuloa Kumulan ja Specian yhteiseen bloggauskoulu-aluekatsomoon Pirkanmaalle! Katsomossa osallistutaan etänä Specian jäsenilleen tarjoaman bloggauskoulutuksen striimattuun osioon sekä tavataan muita jäseniä pienen iltapalan äärellä.

Bloggauskoulun tavoitteena on antaa osallistujille resepti hyvän, lukijalähtöisen kirjoituksen tuottamiseen. Osallistujat saavat myös rohkeutta, motivaatiota ja käytännön työkaluja omaa osaamistaan esiin tuovien blogitekstien kirjoittamiseen. Koulutuksen aikana perehdytään esimerkiksi hyvän blogitekstin suunnitteluun, rakenteeseen ja tyyliseikkoihin sekä kuullaan, mitä sudenkuoppia bloggaajan kannattaa tekstejä tuottaessaan varoa.

Tilaisuus on avoin ja maksuton Specian jäsenille. Katsomoon mahtuu 15 ensimmäistä ilmoittautujaa, ole siis nopea!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Voimaannuttava tehoretriitti
19.-20.9. | Tuusula
Suuren suosion saanut Specian työretriitti järjestetään nyt kaksipäiväisenä kokonaishyvinvointia edistävänä retriittinä luonnon helmassa!

Työskentelemme fasilitoidusti kaksi työpäivää ja välissä rentoudumme rauhallisen flow-joogan, luontopolkujen ja järvimaiseman äärellä. Jäsenen hinta retriitille on 90e sisältäen bussikuljetuksen Kiasmalta, ruuat, majoitukset, joogatunnin ja saunan. Lämpimästi tervetuloa Onnelaan työskentelemään tehokkaasti ja palautumaan kunnolla!

Työretriitillä opitaan tuotteliaista työtavoista ja oman ajankäytön johtamisesta. Tavoitteena on häiriöttömän työhön syventymisen ja tehokkaiden menetelmien avulla oppia vähentämään työn aiheuttamaa stressiä. Työretriitille tuodaan mukana omat työvälineet ja työtehtävät, joita tehdään ohjatusti itsenäisesti, mutta muiden jäsenten seurassa.  Työretriittipäivä koostuu rytmitetyistä työjaksoista sekä tauoista.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Organisaatiovierailu Goforelle
23.9. | Tampere
Specian Pirkanmaan aluetoiminta vie syyskuussa jäsenet tutustumaan tamperelaiseen ohjelmistoalan yritykseen Goforeen. Yritys on tunnettu muun muassa joustavuudestaan työsuhteen ehdoista sopimisessa, avoimuudestaan palkka- ja palkkiopolitiikassa sekä ylipäätään uudenlaisesta johtamiskulttuuristaan. Goforea onkin hyvällä syyllä pidetty eräänlaisena uuden ajan esihenkilötyön uraauurtavista toimijoista.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Kohti asiakaskeskeistä hallintoa
26.9. | Tampere+striimi
Mitä on hyvä palvelu julkishallinnossa? – mitä lainsäädäntö sanoo asiasta?
Asiakaskeskeinen palvelumuotoilu – sopivaa ja joustavaa palvelua monenlaisille asiakkaillemme?
Pysyykö asiakas palvelupolullamme? – selkeät askeleet ja luottamus

Tule mukaan tuunaamaan hallintotaitojasi asiakaslähtöisiksi ja keskustelemaan hyvän hallinnon teemoista Vapriikkiin!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Lokakuu

Työretriitti 
8.10. | Turku
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Turussa Logomolla.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Kohti kestävämpää itsensä johtamista
10.10. | Helsinki
Oletko joskus suunnitellut jotakin, joka on sittemmin jäänyt syystä tai toisesta? Liittyykö sinulla tavoitteiden asettamiseen psyykkistä allergiaa tai niiden saavuttamiseen antikliimaksia? Kiinnostaisiko sinua kuulla psykologin ajatuksia kestävästä tavasta johtaa itseäsi?

Mikäli jokin ylläolevasta resonoi, niin tervetuloa Specian työpsykologi Karri-Pekka Kauppisen workshoppiin kuulemaan lisää. Workshopin tavoitteena on kirkastaa itsensä johtamiseen liittyvää toimintaa ja tämänhetkisen sinäsi tuntemusta. Itsetuntemus auttaa merkittävästi toiminnan ohjauksessa, tavoitteille omistautumisessa sekä niihin suhtautumisessa, ja siksi workshopin ideana on matkata enempi itseen kuin kirjallisuusviidakkoon päin.

Käytännössä koulutuksen tavoitteena on auttaa
– lisäämään sitä mikä toimii
– vähentämään sitä mikä ei toimi
– tunnistamaan oman ajattelun ansoja
– saavuttamaan tavoitteita, joihin voi olla tyytyväinen

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Organisaatiovierailu Iloksi ja Voimaksi osuuskuntaan
17.10. | Tampere
Tällä organisaatiovierailulla tutustumme paikallisen osuuskunnan toimintaan. Osuuskunta Iloksi ja Voimaksi on tamperelainen monialaisista asiantuntijoista koostuva osuuskunta, joka tuottaa mm. psykoterapian, työnohjauksen ja kehittämisen palveluita organisaatioille, työyhteisöille sekä esihenkilöille ja työntekijöille.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Moniosaajien minihautomo – intensiivikurssi yrittäjyydestä kiinnostuneille
21.10-24.10. | Helsinki

Moniosaajien minihautomossa pääset pohtimaan omaa osaamistasi ja vahvuuksiasi asiantuntijoiden tuella sekä alustavasti luomaan oman näköistäsi yritysideaa.

Tule siis konseptoimaan osaamistasi Specian ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut YKAn minihautomoon 21.–24.10.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Marraskuu

Organisaatiovierailu Eminelle
4.11. | Helsinki
Pääsemme tällä vierailulla tutustumaan Vaikuttavan Työnantajabrändin reseptiin Eminellä! Employee Excperience Agency Emine opastaa yrityksiä ratkaisemaan osaajapulaansa systemaattisen työnantajabrändin rakentamisen ja HR-markkinoinnin keinoin.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Syyskokous
9.11. | Helsinki

Tervetuloa Specian syyskokoukseen! Syyskokouksessa valitsemme hallitukseen jäseniä ja päätämme muista sääntömääräisistä asioista. Kokouspäivän aluksi kuulemme avauspuheenvuoron kirjailija Eveliina Niemiseltä. Eveliina puhuu kirjassaan ”Late Bloomers” käsittelemistään ylisuorittamisen aikakauden teemoista.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
12.11. | Tampere
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Ahlmanin kartanolla Tampereella.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Kasvatustieteilijöiden asiantuntijaseminaari – älykkään oppimisen aikakausi
14.11. | Helsinki
Suuren suosion saanut kasvatustietielijöiden asiantuntijaseminaari virkistää mieltä tällä kertaa marraskuussa! Teemana semmassa tällä kertaa tekoälyn tarjoamat mahdollisuudet oppimisen kentällä. Tarkempi ohjelma ja puhujat julkaistaan hieman myöhemmin.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Ikä – este vai voimavara? – työpaja uran seniorivaiheessa oleville
20.11. | Helsinki
Kaipaatko lisää työnimua ja inspiraatiota uran seniorivaiheeseen? Tuntuuko jatkuvan muutoksen ja kehityksen vauhti välillä uuvuttavalta?  Tule voimavarakeskeiseen työpajaan löytämään uutta inspiraatiota ja näkökulmaa omaan osaamiseen ja uraan!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Joulukuu

”Uusi vuosi, uudet kujeet” – Pikkujoulutilaisuus Hubissa
3.12. | Helsinki
Tervetuloa Specian ja Kumulan yhteiseen pikkujoulutilaisuuteen SpeciaHubiin! Pohdimme tällä kertaa rohkeasti omia urahaaveita ja tulevaisuuden suunnitelmia rennoissa tunnelmissa glögin äärellä. Illan alustajana toimii sijoitusbloggaaja ja journalisti Merja Mähkä, joka kertoo meille oman rohkean uratarinansa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
9.12. | Jyväskylä
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Jyväskylässä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Minityöretriitti 
10.12. | Helsinki
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäiltapäivän SpeciaHubissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
17.12. | Rovaniemi
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Rovaniemellä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

2018

Tammikuu

Uudenvuoden kahvit -jäsentilaisuus Tampereella
9.1. | Tampere
Tervetuloa uuden vuoden kahveille teatteri Telakalle kuulemaan uusista tuulista Speciassa. Specian hallituksen jäsen Tuula-Maria Mattila kertoo kuinka uusi strategia näkyy käytännön toiminnassa.

Työretriitti 
17.1. | Jyväskylä
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän tällä kertaa Hotelli Yöpuussa.

Humanisti huipulle!
25.1. | Tampere
Tapahtuman teemoina ovat tulevaisuuden työskentelytavat, oman osaamisen tunnistaminen, uravalmiudet ja toimintaympäristöosaaminen. Tule kuuntelemaan ajankohtaiset puheenvuorot ja osallistu työpajoihin – tästä lähtee matka osaamisen huipulle! Tapahtuma on suunnattu humanististen tieteiden opiskelijoille ja se järjestetään yhteistyössä Akavan Erityisalojen ja sen jäsenjärjestöjen kanssa.

Helmikuu

Koodikoulu humanistille
15.2. | Tampere
Miten koodari ajattelee, minkälaisten ongelmien kanssa hän päivittäin tekee töitä? Harva humanisti on koodari, mutta monella työpaikalla tehdään töitä ohjelmistoalan ammattilaisten kanssa. Koodikoulussa opit perusteet internet-selaimissa käytettävän HTML-koodin kirjoittamisesta ja pääset kurkistamaan koodarin arkipäivään. Paikkoja rajoitetusti, ilmoittautuminen avautuu 23.1. klo 12.00.

Vierailu Opetushallitukseen
26.2 | Helsinki
Tutustumme Opetushallituksen toimintaan sekä erityisesti Education Finland- ohjemaan.  Ohjelmalla käynnistetään koulutusviennin vauhdittaminen tukien yrityksiä, korkeakouluja ja koulutuksen järjestäjiä kasvuun kansainvälisillä markkinoilla. Tutustumiskäyntiä hostaa kasvuohjelman vetäjä, kauppatieteiden tohtori Lauri Tuomi.

Mestarit lavalla – kuumimmat hitit rekrytoinnista ja työnantajakuvasta
28.2. | Helsinki, Tavastia
Tarjoamme jäsenille liput HR-mestareiden Tom Laineen, Juho Toivolan sekä Aki Ahlrothin yhteiskeikalle Tavastialle 28.2. Vähän erilaisessa HR-tapahtumassa paneudutaan rekrytoinnin ja työnantajakuvan kuumimpiin hitteihin. Ole nopea, lippuja varattu rajoitetusti! Ilmoittautuminen aukeaa 23.1. klo 12.00.
Haavi -palvelumuotoiluhanke 
kevät | Helsinki
Haavi-projekti kokoaa yhteen AE:n,  Specian ja YKA:n valmistuneita korkeakoulutettuja tutkimaan, määrittelemään ja ratkomaan yritysten käytännön ongelmia, jotka voivat liittyä esimerkiksi organisaation rakenteeseen, markkinointiin ja strategiaan. Projektissa kouluttaudutaan palvelumuotoiluun, jonka jälkeen muodostetaan moniammatillisia tiimejä, joista kukin ratkaisee yhdessä toimeksiantajan kanssa määriteltävää asiakastoimeksiantoa. Moniammatillisten tiimeissä kokeillaan uutta, sekä tuotetaan osallistujille työllistymistä ja uraa tukevaa osaamista, sekä kontakteja generalistien ja yritysten välille. Hae mukaan ja kouluttaudu palvelumuotoiluun!

Maaliskuu

FM- ja KM- taustaisten asiantuntijoiden tulevaisuus ja työllisyystilanne Oulun alueella
1.3. | Oulu
Miltä näyttää FM- ja KM- taustaisten asiantuntijoiden tulevaisuus ja työllisyystilanne Oulun alueella? Mitä palveluita TE-toimisto tarjoaa korkeakoulutetuille?

Uusi tietosuoja-asetus tulee! Mitä täytyy huomioida rekisterinpitäjän näkökulmasta?
7.3. | webinaari + webinaarikatsomo Tampere
Tietosuoja-asetus vaikuttaa henkilötietojen käsittelyn näkökulmasta rekisterinpitäjän toimintaan ja korostaa rekisterinpitäjän velvollisuuksia entisestään. Tässä koulutuksessa käydään läpi mitä muutoksia uudistus tulee käytännön elämään tuomaan erityisesti henkilötietojen käsittelyssä esimerkiksi yhdistyksen jäsenrekisterin pidon näkökulmasta.

Innostu oppimaan! – Kasvatustieteilijöiden asiantuntijaseminaari
15.3. | Helsinki
Tervetuloa kasvatustieteilijöiden asiantuntijaseminaarin innostumaan oppimisesta!

Seminaarissa pureudutaan elinikäiseen oppimiseen ja innostumiseen! Puheenvuoroissa korostuvat vuorovaikutustaitojen ja digimurroksen merkitys asiantuntijatyössä sekä oman osaamisen kehittäminen. Seminaarin työpajoissa pohditaan koulutuksen ja kouluttautumisen merkitystä yhteiskunnassamme, haetaan konkreettisia keinoja hyvän työkulttuurin ylläpitämiseen ja tarkastellaan elinikäistä oppimista osana asiantuntijuutta

Huhtikuu

Kevätkokous
7.4. | Helsinki
Tervetuloa Specian kevätkokoukseen Helsinkiin lauantaina 7. huhtikuuta! Kokouksessa hyväksymme toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä päätämme muista yhdistyksen sääntömääräisistä asioista.

Kokouspäivän aluksi kuulemme avauspuheenvuoron TSL:n koulutuspäällikkö Maria Mäkyseltä työelämän tasa-arvoteemoista.

Ajanhallinnan perusteet
12.4. | webinaari
Tuntuuko siltä, että työt kuormittavat liikaa ja niin töissä kuin vapaa-ajallakin on kiireen tuntu? Kaipaatko apua stressinhallintaan ja työkaluja itsesi johtamiseen?

Specian ja Kumulan yhteisessä webinaarisarjassa opetellaan ajanhallinnan perusteita ja tarjoillaan työkaluja asioiden hallintaan. Ensimmäisessä osassa keskitytään perusteisiin ja mietitään, mitkä asiat ovat ajanhallinnassa olennaisia. Koulutuksessa annetaan myös työkaluja siihen, miten ajanhallinnan perusteita voi soveltaa käytäntöön niin arjessa kuin työelämässä.

Kouluttajana toimii ajanhallinnan mestari Leo Stranius. Ajanhallintavalmennuksen lisäksi Leo työskentelee toiminnanjohtajana Kansalaisareenassa ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna.

Työretriitti 
19.4. | Oulu
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä!
Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme retriittipäivän keskustan Scandicissa.

Asiantuntijan työkykyä ylläpitämässä – virkeyttä ja jaksamista työpäivään
19.4. | Rovaniemi
Tule Specian aluetilaisuuteen kuulemaan kuinka voit paremmin huoltaa omaa työkykyäsi sekä tutustumaan alueen muihin jäseniin!

Tilaisuudessa Fysioterapeutti Minna Tuisku johdattaa meidät ravinnon ja unen merkityksen kautta aivojen hyvinvointiin sekä ohjaa harjoituksissa fasciat liikkeelle ja meditaation avulla rentoutumaan.

Tunnusta oma osaaminen ja jaa sitä myös muille
26.4. | Tampere
Tule Specian toiminnalliseen aluetilaisuuteen inspiroitumaan osaamisesta ja pohtimaan kuinka osaamista voisi paremmin jakaa myös muille. Samalla pääset tutustumaan toisiin specialaisiin osaajiin rennoissa tunnelmissa!

Ilta on rennon toiminnallinen, ja kartoitamme yhdessä specialaista osaamispääomaa sekä etsimme keinoja osaamisen parempaan hyödyntämiseen. Aluksi kuulemme viestintä- ja markkinointitoimisto Unfairin ICT-johtaja Eelis Eskelisen puheenvuoron innovatiivisesta ja innostavasta yrityksestä, jossa osaaminen näkyy asiakkaille tuotettavissa palveluissa. Toiminnallisen osuuden fasilitoi Specian hallituksen jäsen, prosessikonsultti ja työnohjaaja (STOry) Tuula-Maria Mattila.

Toukokuu

Ekskursio Bocksin pienpanimolle
3.5. | Vaasa
Specia järjestää jäsenilleen panimoekskursion Vaasassa yhteistyössä Kuntien asiantuntijat Kumula ry:n, Käännösalan asiantuntijat KAJ:n ja Museoalan ammattiliiton MAL:n kanssa!

Kierroksella tutustumme Bocksin pienpanimoon, maistelemme oluita ja kuulemme kuulumiset menneen kevään sopimuskierroksesta. Lisäksi tapahtumassa alustaa eettisestä johtamisesta  julkisjohtamisen asiantuntija, Vaasan yliopiston dosentti Olli-Pekka Viinamäki. Tule mukaan tutustumaan pienpanimoon ja tapaamaan muita jäseniä lasillisen ääressä!

Ohjelma:

17:30-17:40 Tervetulosanat ja kevään sopimuskierros (Jussi Näri)

17:40-18:00 Eettinen johtaminen (Olli-Pekka Viinamäki)
18:00-18:45 Panimokierros

18:45-19:30 Oluttasting

SpeciaHub -pilotti
15.5. | Helsinki
Toimistomme yhteyteen on nyt keväällä remontoitu huikean hieno monitoimitila ja co-working space. Haluamme kutsua jäsenemme pilotoimaan SpeciaHubin käyttöä ja varaamme kuukauden ajaksi tiistait ja keskiviikot vain jäsenillemme.

Kutsumme pilottiryhmään ammatinharjoittajia, etätyöntekijöitä tai vaikkapa graduvaiheessa olevia opiskelijajäseniämme testaamaan uutta tilaamme. Pilotoinnilla pyrimme varmistamaan parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen ja kehittää etätyötilaa vastaamaan jäsentemme tarpeita.

Jos haluat tulla tekemään töitäsi Snellmaninkadulle 15.5.-15.6. tiistaisin ja keskiviikkoisin, ilmoittaudu mukaan testiryhmään. Ole nopea, sillä 20 ensimmäistä ilmoittautujaa mahtuu mukaan! Ilmoittautuminen aukeaa 16.4. klo 12.00.

Specian avoimet ovet
17.5. | Helsinki
Specian toimiston remontti on valmistunut ja kutsumme jäsenemme avoimien ovien päivään tutustumaan uusiin tiloihimme. Toimiston yhteyteen on remontoitu huikea tapahtumatila, joka toimii erilaisissa koulutuksissa, seminaareissa sekä on myös jäsentemme käytettävissä työtilana. Tervetuloa tutustumaan SpeciaHubiin!

Organisaatiovierailu Palmuun
22.5. | Helsinki
Specia vierailee- sarjassa pääsemme tällä kertaa tutustumaan palvelumuotoilun uusimpiin tuuliin. Vierailukohteenamme on Palmu  jossa autetaan tekemään fiksumpia ja asiakaslähtöisempiä palveluja.

Työretriitti 
30.5. | Turku
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä!
Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Tällä kertaa vietämme retriittipäivän Grundlagen salissa Turun keskustassa.

Kesäkuu

Puhutaan palkasta -koulutus
6.6.| Helsinki
Kannustavassa koulutuksessa saat käytännön työkaluja, vinkkejä ja hyviä näkökulmia omiin palkkapohdintoihisi ja neuvottelutilanteisiin. Teemoja pohditaan yksilötasolla, mutta hyödynnämme ryhmän kokemuksia ja ideoita yhteisesti keskustellen. Tarkempi sisältö räätälöidään ennen koulutusta tehtävän ennakkokyselyn avulla.

Teemat:
Mikä palkassa puhututtaa?
Itselleen oikean palkkatason arvioiminen – miten?
Miten suhtaudut rahaan ja itseesi?
Lisää palkkaa nykyisessä työssä
Palkkakysymykset työnhakutilanteissa

Kouluttajana toimii Riikka Pajunen, KM, ratkaisukeskeinen uravalmentaja, NLP Practitioner, Montevista Oy

Koulutus myös striimataan, joten voit osallistua kotisohvalta käsin!

Työretriitti 
14.6. | Helsinki
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä!
Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Tällä retriitillä työskennellään Specian uudessa monitoimitilassa toimiston yhteydessä.

Elokuu

Ajanhallinnan perusteet, osa 2
23.8. | Webinaari

Tuntuuko siltä, että työt kuormittavat liikaa ja niin töissä kuin vapaa-ajallakin on kiireen tuntu? Kaipaatko apua stressinhallintaan ja työkaluja itsesi johtamiseen?

Specian ja Kumulan yhteisessä kolmiosaisessa webinaarisarjassa opetellaan ajanhallinnan perusteita ja tarjoillaan työkaluja asioiden hallintaan. Toisessa osassa otetaan haltuun kolmen askeleen malli asioiden parempaan hallintaan. Koulutuksessa annetaan myös työkaluja siihen, miten ajanhallinnan perusteita voi soveltaa käytäntöön niin arjessa kuin työelämässä.

Kouluttajana toimii ajanhallinnan mestari Leo Stranius. Ajanhallintavalmennuksen lisäksi Leo työskentelee toiminnanjohtajana Kansalaisareenassa ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Työretriitti Tampereella
29.8. | Tampere
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Työretriitillä opitaan tuotteliaista työtavoista ja oman ajankäytön johtamisesta. Tavoitteena on häiriöttömän työhön syventymisen ja tehokkaiden menetelmien avulla oppia vähentämään työn aiheuttamaa stressiä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

Syyskuu

Organisaatiovierailu Maria 01 – Upgraded Health Startup Association of Finland
4.9. | Helsinki
Specia vierailee- sarjassa pääsemme tällä kertaa tutustumaan startup-maailman saloihin ja keskustelemme johtamisen uusista tuulista. Vierailumme hostina toimii Upgradedin johtaja Sara Härmälä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Työretriitti Joensuussa
11.9. | Joensuu
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Työretriitillä opitaan tuotteliaista työtavoista ja oman ajankäytön johtamisesta. Tavoitteena on häiriöttömän työhön syventymisen ja tehokkaiden menetelmien avulla oppia vähentämään työn aiheuttamaa stressiä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Asiantuntijana somessa
21.9. | Helsinki + striimi

Asiantuntijan rooli on muuttumassa taustavaikuttajasta henkilöbrändiksi ja osaamisellaan yrityksen vaikuttavimmaksi viestijäksi. Asiantuntijastatuksesi voi olla hunajapurkki niin työtarjouksille, asiakkaille kuin edustamasi yrityksen rekrytoinnille.

Tom Laineen opastuksella opit tuomaan asiantuntijuuttasi esille sosiaalisessa mediassa. Koulutuksessa opit tuomaan esille muista erottuvaa osaamistasi ja vahvistat omaa sanomaasi. Huomaat henkilöbrändin arvon, kun maineesi osaajana kiirii edelläsi, rakennat luottamusta ennakkoon ja saat yhteydenottoja, joiden et aiemmin olisi osannut kuvitellakaan osuvan kohdallesi.

Koulutus on yhteinen seuraavien liittojen jäsenille: Kumula – Kuntien asiantuntijat, MAL – Museoalan ammattiliitto, MMA – Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset, Specia – Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt ry, Viesti – Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö. Voit osallistua koulutukseen joko tulemalla paikan päälle Akava-taloon tai seuraamalla koulutusta striimin kautta, jolloin sinulle lähetetään linkki sähköpostiisi.

Toimi nopeasti, sillä paikan päälle mahtuu vain reilut 50 osallistujaa ja kullakin liitolla on oma 11 hengen osallistujakiintiönsä. Striimauksen osanottajamäärää ei ole rajoitettu.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Dare to Learn
18.9. | Helsinki
Specia on mukana elinikäisen oppimisen tapahtumassa yhdessä Akavan Erityisalojen, kollegajärjestöjen sekä Tekniikan Akateemisten kanssa.

Arvomme nyt jäsenillemme kolme 115€ arvoista lippua tapahtumaan! Mikä on viimeisin oppimasi asia, josta olet ollut erityisen innoissasi? Vain mielikuvitus on rajana! Jaa tarinasi kommentoimalla julkaisua 30.8.2018. mennessä, niin olet mukana arvonnassa. Arvonta tapahtuu Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä, joten voit triplata mahdollisuutesi osallistumalla kaikissa kanavissa. Arvomme jokaisessa kanavassa yhden lipun.

Oman osaamisen argumentointi työnhaussa – webinaarikatsomo Tampereella
19.9. | Tampere
Työnantaja etsii aina tiimiinsä hyvää ja osaavaa tyyppiä. Sinä olet sellainen, mutta miten erottua ja tuoda esiin oma osaaminen selkeästi ja uskottavasti?
Tervetuloa mukaan Kumulan ja Specian yhteiseen webinaarikatsomoon! Katsomossa osallistutaan yhdessä Akavan erityisalojen jäsenilleen tarjoamaan webinaariin Oman osaamisen argumentoinnista työnhaussa sekä tavataan muita jäseniä pienen iltapalan äärellä. Koulutus on kohdennettu erityisesti vastavalmistuneille sekä opiskelijoille, mutta se soveltuu hyvin myös urallaan uutta suuntaa etsiville tai muutoin oman osaamisensa argumentointitaitojen harjoittamisesta kiinnostuneille.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

Lokakuu

Luottamus työyhteisössä – jäsentilaisuus Tampereella
1.10.| Tampere

Mistä työyhteisön luottamus syntyy, miten sitä ylläpidetään ja mitä voi tehdä, jos luottamus menetetään? Näihin teemoihin pureudutaan seuraavassa Pirkanmaan alueillassa. Illan kouluttajana ja fasilitoijana toimii YTM, AmO, prosessikonsultti ja työnohjaaja (STOry) Tuula-Maria Mattila.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

SpeciaHub – Kickstart!
5.10. | Helsinki

Specian toimistolle remontoitiin viime keväänä jäsenten käyttöön tarkoitettu etätyö- ja koulutustila eli SpeciaHub. Etätyötilaa pilotoitiin heti sen valmistumisen jälkeen ja nyt tila on tarkoitus ottaa täysillä kaikkien käyttöön. Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan uuteen ihanaan tilaamme ja moikkaamaan toimiston väkeä sekä muita specialaisia.

Illan teemana toimii paljon puhuttu tulevaisuuden työ! Astetta konkreettisemmalle tasolle meidät johdattaa strategiakumppanimme Demos Helsingin  Chris Rowley, jolta kuullaan muutama sana Specian kanssa tehdystä ammattiliittojen tulevaisuus-hankkeesta sekä ennakoinnin merkityksestä työn muutoksessa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Specian syyskokous
13.10.| Helsinki

Tervetuloa Specian syyskokoukseen Helsinkiin lauantaina 13. lokakuuta! Kokouksessa valitsemme hallitukseen uusia jäseniä, päivitämme Specian strategiaa sekä päätämme muista sääntömääräisistä asioista.

Kokouspäivän aluksi kuulemme avauspuheenvuoron työpsykologiltamme Karri-Pekka Kauppiselta. Karri puhuu työhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen teemoista, eli siitä kuinka voimme huolehtia paremmin sekä itsemme että oman yhteisömme hyvinvoinnista.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Hakijakokemustyöpaja
24.10. | Helsinki

Mitä hyvä hakijakokemus tarkoittaa ja millaiset asiat vaikuttavat hakijakokemuksiin? Mihin hakijakokemus vaikuttaa?

Hakijakokemusten syntyminen käynnistyy jo paljon ennen työpaikkailmoitusten julkaisemista ja rekrytointiprosessin käynnistymistä. Huonot kokemukset kiirivät ääntä nopeammin läpi sosiaalisen median ja verkostojen. Hakijakokemukset vaikuttavat yrityksen maineeseen ja mielikuvaan, ja joko vahvistavat tai heikentävät yritysbrändiä ja työnantajabrändiä.

Tässä työpajan muodossa toteutettavassa Employee Experience Agency Eminen valmennuksessa ideoidaan osallistuvan ryhmän kanssa hakijakokemuksen kehittämisen ja parantamisen keinoja. Hakijakokemuspajan päätteeksi osallistujalla on takataskussaan korillinen ajatuksia, konkreettisia keinoja, ideoita ja yhteisiä näkemyksiä siitä, mitä hyvä hakijakokemus tarkoittaa ja miten sitä kehitetään, mitataan ja varmistetaan.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

Marraskuu

#Parempihallinto-webinaarisarja osa 1.  kehitä organisaatiota – osallista!
6.11. | Helsinki

Kuinka kehittää hallintoa avoimemmaksi ja toimivammaksi? #Parempihallinto-webinaarisarjan ensimmäisessä osassa perehdytään organisaation ja sen toiminnan kehittämiseen osallisuuden keinoin – niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Mitä hyviä esimerkkejä on osallistavista organisaatiosta – miten voi testata osallistamisen lisäämistä yksinkertaisilla ja pienillä teoilla? Entäpä miten voisi muuttaa omia prosessejaan radikaalisti osallistavampaan suuntaan?  

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Organisaatiovierailu Tasa-arvovaltuutetun toimistoon
8.11. | Helsinki

Specia vierailee- sarjassa pääsemme tällä kertaa tutustumaan tasa-arvovaltuutetun Jukka Maarianvaaran työhön. Jukka kertoo meille kuinka tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta konkreettisesti edistetään ja millainen tilanne tällä hetkellä on työpaikoilla. Selvitämme myös onko #metoo-kampanja näkynyt hänen työssään ja mitä me asiantuntijat voimme tehdä erilaisen syrjinnän kitkemiseksi.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

#Parempihallinto-webinaarisarja osa 2.  kehitä tiedonkulkua – viesti!
12.11. | Helsinki

Mitä julkisuusperiaate ja julkisuusmyönteinen ajattelu tarkoittaa organisaatiossa? Kuinka kehittää hallintoa avoimemmaksi ja toimivammaksi? #Parempihallinto-webinaarisarjan toisessa osassa perehdytään tiedonkulun ja viestinnän tehostamiseen avoimen toiminnan ja hallinnon näkökulmasta. Tiedonkulku on organisaatioiden tyytyväisyyskyselyissä usein yksi suurimmista haasteista. Webinaarissa käsitellään hyvää ulkoista viestintää ja sisäistä viestintää sekä tiedonkulkua. Webinaarissa käsitellään myös tiedon jakamisen rajoja sekä sananvapautta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Työretriitti 
13.11. | Rovaniemi

Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Työretriitillä opitaan tuotteliaista työtavoista ja oman ajankäytön johtamisesta. Tavoitteena on häiriöttömän työhön syventymisen ja tehokkaiden menetelmien avulla oppia vähentämään työn aiheuttamaa stressiä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Tasa-arvo tehdään nyt – Palkka-avoimuutta lisäämällä
13.11. | Tampere

Tasa-arvo tehdään nyt -keskustelukiertueen päräyttää käyntiin keskustelu palkkauksen tasa-arvoisuudesta – onko avoimuus tie reiluun palkkaukseen ja voiko tasa-arvosta tehdä brändihyödyn? Tasa-arvon strategisesta roolista viestinnän osana saapuu kertomaan vaikuttajaviestinnän kova nimi ja feministi Sini Korpinen Ellun Kanoista. Palkka-avoimuuden käytännön toteutuksesta sekä vaikutuksesta tasa-arvoon ja työhyvinvointiin kertoo henkilöstöjohtaja Johanna Pystynen Vincit Oyj:ltä. Tule hakemaan vinkkejä parempaan palkkaukseen ja ota kaveri tai kollega mukaan!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

#Parempihallinto-webinaarisarja osa 3.  kehitä hallintoa – avaa!
14.11. | Helsinki

Kuinka kehittää hallintoa avoimemmaksi ja toimivammaksi? #Parempihallinto-webinaarisarjan kolmannessa ja viimeisessä osassa perehdytään erityisesti päätöksenteon ja tiedon avaamiseen. Jotta ihmiset pystyvät osallistumaan päätöksentekoon ja julkiseen keskusteluun, tulee heillä olla käytössään mahdollisimman paljon tietoa ja neutraalia faktaa. Miten voimme kehittää tiedon saatavuutta ja tuoda tietoa käyttöön siinä muodossa, että siitä on aitoa hyötyä käyttäjille? Mitä hyviä esimerkkejä on tiedon avaamisesta ja tiedon saatavuuden edistämisestä? Miten itse pääsen ja ohjaan ihmisiä luotettavan tiedon äärelle? Haasteeksi on muodostunut myös nopea tarkistamattoman tiedon levittäminen.  Lisäksi webinaarissa kuulet miten saavutettavuusdirektiivi vaikuttaa digipalveluihin: niiden käyttölogiikkaan, sisältöön ja tekniikkaan. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Akavan Erityisalojen After work
14.11. | Oulu

Tervetuloa vapaamuotoiseen After Workiin! Akavan Erityisalojen neuvottelupäällikkö Amalia Ojanen ja Specian palvelupäällikkö Hanna-Mari Koski on tavattavissa Antell Cafe Pihassa klo 16.30-18.30. Tilaisuus antaa sinulle mahdollisuuden kysyä lisää palveluista tai muista jäsenyyteen liittyvistä asioista. Voit tulla paikalle hakemaan ajankohtaisia materiaaleja ja verkostoitua samalla muiden jäsenten kanssa.

Saat pisteeltämme jäsenkorttia näyttämällä lipukkeen, jolla voit valita itsellesi mieleisen kahvin/teen sekä kahvileivän kahvila-konditoria Antell Cafe Pihan tarjoiluista.

Tervetuloa rentoutumaan ja vaihtamaan kuulumisia! Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua – tule paikalle klo 16.30-18.30 välillä, kun sinulle itsellesi parhaiten sopii.

 

Palvelumuotoilukoulutus
15.11. | Helsinki

Palvelumuotoilun perusteet – kohti jäsenlähtöisempää toimintaa

Järjestöt ja yhdistykset ovat suurien muutosten keskellä. Digitalisaatio, kohdennetummat ja asiakaskeskeisemmät palvelut, jäsenistön mukaanotto jäsenpalveluiden kehittämiseen, organisaation toimintakulttuurin muutos – on kehittämistarve järjestössäsi mikä vaan, löytyy muotoiluajattelusta ja palvelumuotoilun työkalupakista kehittämistyöhön tukea ja menetelmiä.

Koulutusillan aikana kurkistetaan palvelumuotoilun maailmaan käytännönläheisten esimerkkien kautta. Pääset itse testaamaan menetelmiä ja saat mukaasi paketin omassa järjestössäsi hyödynnettäviä menetelmiä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Tasa-arvo tehdään nyt – Perhevapaita uudistamalla
20.11. | Turku

Keskustelukiertueen toinen osa pureutuu perhevapaiden uudistamispaineeseen ja perheystävällisemmän työelämän tavoitteluun. Onko perhevapaauudistus tie tasa-arvoiseen vanhemmuuteen ja vapaiden reiluun jakautumiseen? Voivatko työnantaja ja työyhteisö rakentaa perheystävällisempää työelämää omaehtoisesti muiden keinojen avulla? Aiheesta saapuvat keskustelemaan Mothers in Business ry:n Kristiina Paavola, Urbaani isä -bloggari Marko Rouvali ja Väestöliiton perhe- ja työelämäkysymysten asiantuntija Anna Kokko. Paneelin juontaa vapaa kirjoittaja ja väitöstutkija Lotta Aarikka. Tule hakemaan eväitä perheystävällisemmän työilmapiirin luomiseen ja nappaa kaveri tai kollega mukaan!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Tasa-arvo tehdään nyt – Segregaatiota purkamalla
21.11. | Helsinki

Tasa-arvo tehdään nyt -keskustelukiertueen viimeinen osa keskittyy työelämän ja koulutuksen segregaation teemoihin. Setäkuiskaaja Jenni Karjalainen kertoo käytännön vuorovaikutustaitojen merkityksestä asenteiden ja ilmapiirin luomisessa sekä toisaalta turhien rooliodotusten purkamisessa. Sinikka Mustakallio avaa miksi monet alat ovat edelleen sukupuolittuneita, mistä tämä johtuu ja miten segregaatiota voitaisiin purkaa. Kaisa ”The Lady AI” Kukkonen herättää ajattelemaan sitä, miksi tekoäly ja koodaaminen ovat uusi aapiskukon ABC. Tule heittämään segregaatiota ylläpitävät asenteet romukoppaan ja tuo kaveri tai kollega mukanasi!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Tehokkuutta päivään ja ajanhallinnan onnistumisen resepti
22.11. | Webinaari

Kumulan ja Specian webinaarisarjassa opettelemme ajanhallinnan perusteita ja tarjoamme työkaluja asioiden hallintaan. Kolmannessa osassa keskitymme tehokkuuttaan ja opettelemme ajanhallinnan onnistumisen reseptin. Koulutuksessa pureudumme tarkemmin siihen, miten päivästä voi konkreettisesti tehdä tehokkaamman asioita järjestelemällä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Asiaa osaamisesta”- pikkujoulutilaisuus Tampereella
29.11. | Tampere

Nopeatempoisessa opiskelu- ja työelämässä meistä jokaisen on pystyttävä yhä vahvemmin argumentoimaan omaa osaamistamme ja tuomaan sitä näkyväksi eri tilanteissa. Olit sitten opiskelijana, työnhakijana tai työelämässä, tarvitset jatkuvasti kykyä tunnistaa, tunnustaa ja sanoittaa omaa osaamistasi sekä vakuuttaa siitä myös toiset. Meille kaikille on myös kertynyt ja kertyy jatkuvasti monenlaista työelämässä tarvittavaa osaamista, jota kaikkea emme varmasti välttämättä edes itse tiedosta – saati sitten osaa pukea sanoiksi! Voisikohan kollegoista olla tässä apua; mitä jos kokeiltaisiinkin osaamisemme sanoittamista yhdessä toisten specialaisten asiantuntijoiden kanssa? Illan fasilitoijina toimivat specialaiset Pirkanmaan alueaktiivit Aino Harinen ja Tuula-Maria Mattila.

Tule mukaan afterwork-tilaisuuteen pohtimaan omaa osaamistasi ja voimavarojaan sekä tekemään sitä näkyväksi yhdessä toisten kanssa. Tarjolla pientä tarjoilua pikkujouluhengessä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

Joulukuu

Specian ja Kumulan jouluglögit
3.12. | Helsinki

Tule kanssamme aloittamaan joulun aika loistavassa seurassa glögin ja pienen purtavan ääressä. Pääset tutustmaan myös Specian & Kumulan toimiston henkilöstöön sekä kuulet järjestöjen tuoreimmat kuulumiset rennossa ilmapiirissä. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Minityöretriitti
11.12. | Helsinki

Tule tekemään iltapäiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Työretriitillä opitaan tuotteliaista työtavoista ja oman ajankäytön johtamisesta. Tavoitteena on häiriöttömän työhön syventymisen ja tehokkaiden menetelmien avulla oppia vähentämään työn aiheuttamaa stressiä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Työretriitti
18.12. | Jyväskylä

Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Työretriitillä opitaan tuotteliaista työtavoista ja oman ajankäytön johtamisesta. Tavoitteena on häiriöttömän työhön syventymisen ja tehokkaiden menetelmien avulla oppia vähentämään työn aiheuttamaa stressiä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen