Tilaisuudet ja koronavirus

Specian tilaisuudet järjestetään koronatilanteen vuoksi etänä. Seuraamme tilanteen kehittymistä jatkuvasti ja päivitämme tätä sivua.

Specian vuosi on täynnä mielenkiintoisia koulutuksia ja teematilaisuuksia! Lista täydentyy koulutusten, tapahtumien sekä ilmoittautumisohjeiden osalta aina pitkin vuotta. Muistathan tutustua myös Akavan Erityisalojen koulutustarjontaan. Specian sekä Akavan Erityisalojen tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Specian jäsenille. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot Specian tilaisuuksista
palvelupäällikkö Hanna-Mari Koski
hanna-mari.koski@specia.fi
+358443339116


Huhtikuu 2022

Kipinää varainhankintaan
7.4. | Zoom

Mistä onnistuneessa varainhankinnassa on kyse? Mitä “kuningasideoita” kannattaa välttää? Millä yleisösi innostuu lahjoittajiksi niin, että he tuntevat olevansa muutakin kuin käveleviä lompakoita?

Tilaisuuden tavoitteena on tarjota kipinää varainhankintaan lyhyen luennon ja harjoituksen kautta. Saat tuoreita näkökulmia ja rohkeutta varainhankinnan toteuttamiseen. Tilaisuus sopii kaikille järjestökentällä työskenteleville tai siitä haaveileville. Voit ottaa myös kollegan mukaan tähän Järjestöiltaan! Kouluttajana toimii innostava ja intohimoinen viestinnän, varainhankinnan ja järjestöjohtamisen moniosaaja Konsta Erola (Kipinä Marketing).

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Esihenkilö – näin tuet tiimiläistesi vapautta
8.4. | Zoom

Yhä useampi meistä pohtii vaihtoehtoja perinteiselle työsuhteelle: perustaisinko oman yrityksen, opiskelisinko uuden ammatin, ryhtyisinkö freelanceriksi tai kokeilisinko sijoittaa osakkeisiin? Miten vapautta voisi tarjota työelämän sisällä ja pitää työntekijät tyytyväisinä ja hyvinvoivina?

Kouluttajana toimii  tietokirjailija ja työelämävalmentaja Aurora Airaskorpi.

Airaskorpi haastaa organisaatioita ajattelemaan rohkeasti, tunnistamaan mahdollisuuksia ja viemään niitä konkreettisiksi kehityskohteiksi. Puheenvuoro sopii erityisesti johtajille ja tiiminvetäjille, jotka haluavat kehittää yritystään ja tiimejään itseohjautuvampaan suuntaan.

Tilaisuus on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Toukokuu 2022

Työelämä oppimisympäristönä – kuinka tuetaan jatkuvaa oppimista työyhteisöissä
5.5. | Zoom

Haluatko kehittää omia jatkuvan oppimisen keinoja työelämässä? Tai vastaatko työssäsi ihmisten oppimisesta ja osaamisen kehittämisestä? Tervetuloa Specian jatkuvan oppimisen teemailtaan!

Oppimisen mahdollistaminen työyhteisöissä sisältää niin oppimisen systeemejä kuin myös inhimillisiä kohtaamisia oppimiseen liittyvien mielenmallien ja tunteiden äärellä. Kestävä oppiminen tuo mukanaan lisäarvoa työlle, mutta myös koko työyhteisön ja yksilön hyvinvoinnille. Oppimista täytyy kuitenkin tukea, jotta jokainen uskaltaa hypätä mukaan oppimisen matkalle!

Jatkuvan oppimisen äärelle sinut saattelee oppimismuotoilun valmentaja Annu Karkama, Mukamas Learning Designilta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Oman uran alkuun -moniosaajan työnhaun kurssi vastavalmistuneille
11.5. & 17.5. & 1.6. | Zoom

Oletko vastavalmistunut tai valmistumassa oleva moniosaaja? Tuntuuko työnhaku tuskaiselta työpaikkailmoitusten haastavien vaatimuslistojen äärellä? Kaipaatko tukea itsellesi mielekkään työuran ensiaskeliin? Tervetuloa Specian moniosaajien työnhaun kurssille tutustumaan uudenlaiseen työnhaun tapaan sekä tuunaamaan omia urasuunnittelutaitojasi!

Kurssi toteutetaan toukokuun aikana sisältäen yhteistapaamisia sekä itsenäistä työskentelyä. Tapaamme kolmena ajankohtana etäyhteyksin sekä tapaamisten lisäksi työskentelemme itsenäisesti ja yhdessä vuorovaikutteisella HowSpace-alustalla.

Kurssille mahtuu mukaan 15 valmistumisen kynnyksellä olevaa uraansa aloittelevaa moniosaajaa. Valinnat tehdään maanantaina 11.4. siihen mennessä saapuneiden hakemusten perusteella.

Haethan mukaan kurssille vain jos pystyt sitoutumaan kaikkiin tapaamiskertoihin sekä resursoimaan paljon omaa aikaa itsenäiseen työskentelyyn toukokuun aikana!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

LinkedIn-työpaja – profiili kuntoon
24.5. | Zoom

Tässä työpajassa perustetaan LinkedIn- tili ja käydään läpi perusasiat palvelusta ja sen käytöstä. Luot askel kerrallaan itsellesi LinkedIn-tilin: omat tietosi, opinnot ja koulutukset, työkokemuksen ja nykystatuksen. Työpajassa käsitellään palvelun toiminnallisuudet, oppimismahdollisuudet ja työkalut. Opit myös verkostoitumisen tärkeyden, päivitystiheyden vaikutukset sekä oman henkilökuvan rakentamisen edut. Työpajassa tehdään paljon käytännön harjoituksia ja saat vinkkejä sekä esimerkkejä LinkedInin käytöstä.

Kouluttajana toimii koulutusasiantuntija Liisa Siitonen Xennek Oy:sta. Koulutus on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Etätyöretriitti
31.5 | Zoom

Osallistu tuttuun työretriitti-konseptiin omalta etätyöpisteeltäsi! Etätyöretriitillä opitaan tuotteliaista työtavoista ja oman ajankäytön johtamisesta. Tavoitteena on häiriöttömän työhön syventymisen ja tehokkaiden menetelmien avulla oppia vähentämään työn aiheuttamaa stressiä.Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän yhdessä ja päivän päätteeksi rauhoitutaan ammattilaisen vetämän restoratiivisen joogan parissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Voit tutustua menneisiin tapahtumiin täältä.

Vinkkaa tapahtuma- tai koulutusidea!