Järjestöhaaste tarjoaa opiskelijoille osaamista jostakin ajankohtaisesta ja kysytystä työelämätaidosta koulutuksen ja haastetehtävän muodossa, sekä kokonaisuudessaan kerryttää projekti- ja yhteistyöosaamista. Järjestöhaaste koostuu webinaarimuotoisesta koulutuksesta ja sen jälkeen tiiminä (max. 5 hlö) toteutettavasta haastetehtävästä. Parhaiten suoriutuneet tiimit palkitaan.

Järjestöhaaste 2021: Innostava yhteistyö ja onnistunut varainhankinta

Mistä onnistuneessa varainhankinnassa on kyse? Miten innostat ihmiset ja yritykset mukaan niin, että he tuntevat olevansa muutakin kuin käveleviä lompakoita? Mitä “kuningasideoita” kannattaa välttää?

Järjestöhaasteen tavoitteena on tarjota opiskelijoille kipinä ainejärjestösi varainhankintaan, yritysyhteistyöhön ja jäsenten innostamiseen mukaan toimintaan. Osallistujat saavat työkokemukseen verrattavaa kokemusta työnhaun tueksi.

Järjestöhaaste koostuu koulutuksesta sekä käytännön taitoja kartuttavasta haastetehtävästä, jota tiimi ratkoo viiden viikon ajan. Puolivälissä tiimit pääsevät sparrailemaan kouluttajan kanssa ja haaste huipentuu yhteiseen päätöstilaisuuteen sekä tiimikohtaiseen palautehetkeen.

Järjestöhaasteen kouluttaja Konsta Erola on varainhankinnan innostava moniosaaja. Hänellä on 15 vuoden työkokemus järjestökentältä. Keväällä 2020 Konsta perusti Kipinän auttamaan järjestöjä ja ammattiliittoja varainhankinnassa, viestinnässä ja markkinoinnissa.

Järjestöhaasteeseen osallistumisen jälkeen osallistujalla on:

  • Yleiskuva siitä, mistä yhteistyö koostuu, miten innostaa yhteistyöhön ja mitä on hyvä varainhankinta
  • Ymmärrys yhteistyön, varainhankinnan ja rahankeräyksen eroista, ja mitä huomioida, jos mennään rahankeräyksen puolelle
  • Valmiudet kehittää ainejärjestön yhteistyötä ja varainhankintaa
  • Kyky soveltaa opittua myöhemmissä konteksteissa
  • Kyky työskennellä varainhankinnan parissa, esimerkiksi osana tiimiä korkeakouluharjoittelussa

Järjestöhaasteen aikataulut

  • Haaste kestää viikot 10-16.
  • Webinaarikoulutus 12.3. klo 10-12.
  • Päätöstilaisuus 23.4. klo 10-12

Tiimit saavat tarkemmat aikataulut Järjestöhaasteen välitsekeistä haasteen alussa.