Välkommen på höstmöte!

Specia kallar sina medlemmar till höstmöte 8.10.2016. Mötet hålls på hotell Scandic Simonkenttä, Simonsgatan 9, Helsingfors. Dagen inleds klockan 11.00 med lunch. Klockan 12.00 talar ekonomie doktor Aulikki Sippola om jämställdhet och klockan 13.00 börjar själva höstmötet. SPECIA bjuder på lunchen och står även för mötesdeltagarnas resekostnader (buss eller tåg). För att underlätta arrangemanget ber vi dig anmäla dig före den 24.9.

Anmäl dig här


Lönerekommendation för humanister

Ifall du har behov av lönerekommendationer så finns det till ditt förfogande. Den senaste lönerekommendationen som Specia har varit med och skapa är en minimilönerekommendation för personer som arbetar inom den privata sektorn och har avlagt en FM-examen inom historia, litteratur och kulturämnen. Lönerekommendationerna hittar på via våra hemsidor. Ifall du vill ha en pappersversion är det bara att kontakta oss.

Läs mera


Akava-kalendern

Specia skickar som vanligt inte automatiskt ut Akava-fickkalendern för år 2017 till sina medlemmar. Tidigare erfarenhet har visat att det av ekologiska skäl är förnuftigare att göra på följande sätt: Ifall du vill ha en Akava-kalender, gör en beställning här under. Kalendern kommer på posten.

Beställ en kalender


Semester i Levi?

Nu är det snart dags att ansöka om semesterveckorna i Specias stuga i Levi. Stugan ligger på gångavstånd (2 km) från skidbackarna och ett upplyst skidspår går alldeles utanför dörren. Stugan är planerad för fritidsboende och rymmer upp till åtta personer. Eftersom stugan även är menad för allergiker kan man tyvärr inte ta med husdjur. Stugan består av två sovrum, ett loft, ett vardagsrum, ett kök, en bastu, ett tvättrum, en stor uteterass och en balkong. Stugan är möblerad och har alla nödvändiga kärl och hushållsmaskiner. Stugan lämpar sig väl för barnfamiljer. I priset ingår två liftkort. En ansökan om stugan i Levi hittas på vår hemsida. Semesterveckorna går i första hand till personer som inte tidigare ansökt eller inte ansökt om dem under de senaste två åren.

Läs mera och änsök

uutiskirje-vaalea-pa%cc%8a-svenska