Viime vuoden loppupuolella alkaneet yliopistojen sopimusneuvottelut eivät ole yliopistojen työehtosopimusneuvotteluiden osalta edenneet. Pääsopijajärjestöt ovat antaneet tänään valtakunnansovittelijalle ilmoituksen työnseisauksesta 28.2. Helsingin yliopistolla, ja Helsingin yliopiston henkilöstöä tukevia mielenilmauksia on luvassa myös muilla yliopistoilla.

Neuvotteluissa kitkaa aiheuttavat erityisesti palkankorotukset. Muilla aloilla, kuten viimeisimpänä kunnissa ja valtiolla, on päädytty yleistasoisiin noin 3 % palkankorotuksiin, mutta yliopistoissa työnantajapuolen palkankorotusesitykset ovat jääneet vaatimattomiksi. Myöskään neuvottelut muun muassa määräaikaisten työntekijöiden aseman parantamisesta ja työajan käytön järkeistämisestä eivät ole edenneet.

”Yliopistoissa pitäisi päästä samaan palkankorotustasoon kuin muillakin aloilla. Erityistä huolta kannamme määräaikaisten aseman ratkaisemisesta”, kertoo Specian toiminnanjohtaja Saara Paavola.

Palkansaajajärjestöt päättivät yhteisesti työnseisauksesta Helsingin yliopistolla 28.2., jos sopua neuvotteluissa ei synny edeltävään päivään mennessä. Myös muilla yliopistoilla on tarkoitus järjestää mielenilmauksia samana päivänä.

 

Lue tarkempia ohjeita työnseisauksesta Akavan Erityisalojen sivuilta.

Osallistu myös keskusteluun sosiaalisessa mediassa käyttämällä aihetunnistetta #meolemmeyliopisto!