Aktiivimalli on uudistunut ja nyt ensimmäistä kertaa myös ammattiliittojen järjestämät valmennukset voidaan hyväksyä aktiivisuutta kerryttäviksi palveluiksi. Kattojärjestömme Akavan Erityisalat tarjoaa jäsenillemme urapalveluista vastaavan yhteistyökumppaninsa Up Partnersin kanssa aktiivimallikelpoisen Taitava työnhakija-verkkovalmennuksen.  

Viisipäiväisen Taitava työnhakija -verkkovalmennuksen voit suorittaa missä vain ja milloin vain. Valmennukseen ei ole hakuaikoja, vaan sen voi aloittaa heti käyttäjätunnukset saatuaan. 

Valmennuksen kaikki viisi päivää pitää käydä saman aktiivisuuden seurantajakson aikana, jotta aktiivisuusehto täyttyy. Seurantajakso kestää 65 maksupäivää. 

Näin aloitat verkkovalmennuksen 

  • Tarkista mikä on aktiivisuuden seurantajaksosi tilanne. Valmennuksen kaikki viisi päivää pitää käydä saman aktiivisuuden seurantajakson aikana, jotta aktiivisuusehto täyttyy.  
  • Mene Akavan Erityisalojen Urapalveluiden sivulle ja luo itsellesi tunnukset.

Näin luot tunnuksen: 

  • Syötä ensin pelkkä sähköpostiosoitteesi. Napsauta Jatka-painiketta. 
  • Syötä koko nimesi ja jäsennumerosi, jonka löydät jäsenkortistasi. 
  • Luo itsellesi henkilökohtainen salasana, joka tulee syöttää uudelleen. 
  • Anna suostumus henkilötietojesi käsittelyyn verkkopalvelussa ennen kuin voit jatkaa eteenpäin. 
  • Tietojen tallentamisen jälkeen saat ohjeet tunnuksen vahvistamisesta. Samaa käyttäjätunnusta (=antamasi sähköpostiosoite) ja luomaasi salasanaa käytetään kaikilla verkkovalmennuksilla. 

Jos työttömyysjaksosi pitkittyy, voit käydä jatkokurssina Taitava työnhakija II:n ja sen jälkeen vielä Taitava työnhakija III ja IV kurssit. Valmennusjaksot voit käydä vain järjestyksessä. Jatko-osat tulevat näkyviin verkkoon vasta sen jälkeen, kun edellinen valmennus on käyty. Jokaisen jakson päätyttyä saat automaattisesti todistuksen päiviltä, joina olet suorittanut verkkovalmennuksen ohjelmaa verkossa.  

Saat verkkovalmennuksen suorittamisesta todistuksen, muistathan toimittaa todistuksen itse työttömyysetuutesi maksajalle, jotta osallistumisesi voidaan hyväksyä aktiivisuusseurantaan!