Urasuunnittelu ja oman urapolun navigointi ovat keskeisessä roolissa moniosaajien työelämässä. Haluamme tukea jäseniämme omannäköisen uran suunnittelussa ja tarjota työkaluja urasuunnittelutaitojen kehittämiseen. 

Työnhakuneuvonta – Hakemus, CV ja LinkedIn kuntoon!

Specian toimiston väki auttaa sinua henkilökohtaisesti työnhakutilanteessa. Neuvomme parhaat tavat asiantuntijakentän työnhakuun sekä autamme hakudokumenttien laatimisessa sekä palkkatoiveen määrittelyssä.

Jos tarvitset apua työnhakudokumenttien tai LinkedInin parissa, laita viestiä toimisto@specia.fi! Neuvonnan jälkeen olisi mahtavaa, jos antaisit meille myös palautetta!

Psst. Oletko löytänyt artikkelimme vaikuttavan CV:n tekemisestä ja työhaastattelutilanteeseen valmistautumisesta?

Palkkaneuvonta

Specia auttaa sinua määrittelemään palkkatoiveesi. Saat palkkasuosituksiimme (löytyvät edunvalvonta & palkkaneuvonta-sivulla) pohjautuvaa henkilökohtaista palkkaneuvontaa osoitteesta toimisto@specia.fi.

Palkkapyynnöt perustuvat työn vaativuuden, vastuun ja osaamisen (työkokemuksen) kaltaisiin mittareihin. Palkkatoiveissa on hyvä huomioida myös johtamisosaamisen, päätöksenteon vaativuuden ja työn kuormittavuuden kaltaisia tekijöitä sekä toki organisaation koko ja toimiala. Monilla työnantajilla on omat palkkausjärjestelmänsä ja osan palkat määräytyvät työ- ja virkaehtosopimusten taulukoin.

Jätä palautetta neuvonnasta täällä!

Alueellinen työnhakuvalmennus

Oletko työtön tai työttömyysuhan alla? Tukea työnhakuun ja työllistymiseen saat yhteisakavalaisista alueellisista hankkeista! Niiden sisältämän koulutukset, tapahtumat, webinaarit ja vertaisryhmät ovat jäsenille maksuttomia.

Lue lisää!

 

Työttömille jäsenille on tarjolla myös yhteisakavalainen rekrybuusteri tehostamaan valmentajien ja työnhakuyhteisön avulla työnhakua! Rekryboosteri on verkossa toimiva, vuorovaikutteinen kohtaamispaikka. Siellä voit jakaa niin työnhaun onnistumiset kuin hetkelliset harmituksetkin, saada kannustusta sekä uusia näkökulmia omaan osaamiseen ja virtaa onnistuneeseen työllistymiseen. Voit osallistua Rekryboosteri-ryhmiin asuinpaikkakunnastasi riippumatta!

 

Lue lisää!

 

Urapalvelu

Käytössäsi on Akavan Erityisalojen Urapalvelu, josta saat:

  • Henkilökohtaista valmennusta työnhakusi ja/tai osaamisesi tunnistamisesi tueksi
  • Jäsenkoulutuksia
  • Kuukausittaiset uraillat
  • Työllistämisprojektit
  • Materiaalipankin työnhakusi ja osaamisesi kehittämisen tueksi
  • Videohaastattelusimulaattorin

Palvelu toteutetaan yhteistyössä Akavan Erityisalojen ja Coolla Oy:n kanssa. Palvelut ovat maksuttomia Specia ry:n jäsenille. Jäsenyytesi tarkistetaan kirjautuessasi palveluun. Jäsenkoulutuksista ja työllistämisprojekteista vastaavat useat eri alojen asiantuntijat.

Lue lisää Urapalvelusta!

Moniosaajien mentorointiohjelma

Specia tarjoaa jäsenilleen yhdessä Kumouksen kanssa ryhmämentorointiohjelman, jossa pääset sparraamaan ajatteluasi, kehittämään osaamistasi sekä saat eväitä oman urahaasteesi ratkomiseen. Mentorointi tapahtuu pienryhmissä, joissa jokainen pääsee edistämään omaa ura-askeltaan. Haku vuoden mittaiseen mentorointiohjelmaan on aina keväisin.

Mentorointiohjelma 2021–2022!

Moniosaajien mentorointiohjelma järjestetään nyt jo neljättä kertaa ja ohjelmaan valitaan tällä kertaa viisi moniosaajien eli ”seikkailijoiden” ryhmää. Seikkailijat ovat heitä, joilla on CV:ssä monta punaista lankaa ja halu päästä hyödyntämään monipuolista osaamistaan urallaan. Suunnan valintaan ja osaamispaletin hallintaan he tosin saattavat joskus tarvita viisaita kanssakulkijoita ja ajatusten vaihtoa.

Mentorointi tapahtuu pienryhmissä, joissa jokainen edistää omaa ura-askeltaan, on se sitten esimerkiksi siirtymä esihenkilörooliin, suunnitteilla oleva alan vaihto tai oman osaamisen tunnistaminen. Pidämme ohjelman fokuksen kuitenkin puhtaasti ammatillisissa ja urasuunnitteluun liittyvissä kysymyksissä.

Jokainen ryhmä koostuu mentorin lisäksi neljästä aktorista eli mentoroitavasta. Tapaamiset järjestetään alustavasti etäyhteyksin, mutta pandemiatilanteen salliessa kokoonnumme ainakin yhteen tapaamiseen toimistollemme Helsinkiin. Tapaamisajankohdat ovat 29.9.2021, 3.11.2021, 26.1.2022, 16.3.2022, 20.4.2022 sekä 18.5.2022 alkaen klo 17.00. Ohjelmaan mukaan pääsy edellyttää tapaamisaikoihin sitoutumista. Mahdolliseen tapaamiseen ulkopaikkakunnalta tuleville korvataan matkakulut.

Hakuaika on päättynyt 15.5.2021

Lisätietoja voit tarvittaessa pyytää Hanna-Marilta, hanna-mari.koski@specia.fi tai +358443339116