Päivitys koskien koronavirusta 18.8.2020: 

Syksyllä 2020 Specian jäsentilaisuudet painottuvat webinaareihin ja verkkokoulutuksiin. Seuraamme tilanteen kehittymistä jatkuvasti ja päivitämme tätä sivua.

Myös Akavan Erityisalat tarjoaa syksyllä paljon erilaisia webinaareja. Käy lukemassa Akavan Erityisalojen juristien koostamat vastaukset jäsenten esittämiin kysymyksiin koskien koronaa ja työsuhdetta täältä.

Huolehditaan toisistamme muistamalla hyvä käsihygienia, yskimällä hihaan sekä välttämällä kasvojen koskettelua. Kannustamme myös kaikkia tekemään etätöitä, jos työnantaja on mahdollistanut sen. Ihanaa syksyä!

Specian vuosi on täynnä mielenkiintoisia koulutuksia ja jäsentilaisuuksia ympäri Suomen! Lista täydentyy koulutusten, tapahtumien sekä ilmoittautumisohjeiden osalta vielä pitkin vuotta. Muistathan tutustua myös Akavan Erityisalojen koulutustarjontaan. Specian sekä Akavan Erityisalojen tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Specian jäsenille. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot Specian tilaisuuksista
järjestökoordinaattori Oona Hallasaari
+358503612569
oona.hallasaari@specia.fi

Syyskuu

Etätyöretriitti
22.9. | Zoom
Osallistu tuttuun työretriitti-konseptiin omalta etätyöpisteeltäsi! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän yhdessä ja päivän päätteeksi rauhoitutaan ammattilaisen vetämän restoratiivisen joogan parissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Johtaminen kriisitilanteessa
24.9. | Webinaari
Hyvä johtaja – pomoverkosto on johtamisen teemoihin keskittyvä sparrausohjelma, jonka tarkoitus on kehittää esihenkilöiden tai esihenkilöksi haluavien osaamista. Tilaisuudet tarjoavat välineitä esihenkilötyön haasteiden selättämiseen ja uusien näkökulmien löytämiseen lyhyiden alustuksien sekä ohjattujen vertaiskeskusteluiden kautta. Johtaminen kriisitilanteessa- tilaisuus on pomoverkoston vuoden aloitustilaisuus. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Lokakuu

Webinaarisarja esihenkilöille: Esihenkilö ja psykososiaalisen kuormituksen mittaaminen
1.10. | Webinaari
Haitallisen kuormittuneisuuden tunnistaminen varhaisessa vaiheessa on yksi esihenkilön keskeisistä tehtävistä. Tällä on merkitystä työntekijän terveyden ja työkyvyn, työyhteisön toimivuuden ja työpaikan toiminnallisen tuloksen kannalta.

Webinaarin aikana tutustaan siihen, mitä psykososiaalinen työkuormitus on ja mistä se syntyy. Webinaarissa perehdytään myös psykososiaalisen kuormituksen tunnistamiseen ja arviointiin Työturvallisuuskeskuksen ilmaisen työkalun kuormitusvaa´an avulla. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Excelin perusteet ja tehokeinot verkkokoulutus
6.10. | Teams
Excelin perusteet ja tehokeinot verkkokoulutuksessa opit käyttämään Microsoft Exceliä tehokkaasti ja oikeaoppisesti. Koulutus soveltuu niin uusille kuin kokeneillekin Excel-käyttäjille, jotka haluavat tehostaa jokapäiväistä työskentelyään.

Koulutus järjestetään etäkoulutuksena Microsoft Teamsin välityksellä. Koulutuksessa tehdään tehtäviä opetetuista asioista, jotta oppiminen tehostuu ja pysyy mielekkäänä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Etätyöretriitti
15.10. | Zoom
Osallistu tuttuun työretriitti-konseptiin omalta etätyöpisteeltäsi! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän yhdessä ja päivän päätteeksi rauhoitutaan ammattilaisen vetämän restoratiivisen joogan parissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Specian Afterwork – HR
21.10. | Zoom
Palatko halusta päästä verkostoitumaan muiden HR-ammattilaisten kanssa? Ilmoittaudu nyt mukaan HR-teemaiseen Afterworkiin!

Specia järjestää syksyllä 2020 ohjattua virtuaaliverkostoitumista, jossa pääset sparraamaan muiden specialaisten kanssa eri teemoista. Verkostoitumisen alustaa aina teeman kanssa työskentelevä asiantuntija. Verkostoituminen tapahtuu pienryhmissä, joissa keskustelu saa virrata vapaasti tai osallistujat voivat yhdessä pohtia teemaan liittyviä valmiita kysymyksiä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työkaluja mielen hyvinvointiin
29.10. | Zoom
Miten luodaan ryhmätason luottamusta, mitä on psyykkinen joustavuus ja selviytymiskyky? Entä palautumisen keskeiset elementit? Miten selvitä vuorovaikutuksen haasteista ja konflikteista? Miten hallita odotuksia, luoda luottamusta ja tuloksia?

Specian Työkaluja mielen hyvinvointiin -webinaarissa perehdytään työhyvinvointiin vaikuttaviin teemoihin työpsykologi Karri-Pekka Kauppisen johdolla.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Specian yhdistetty kevät- ja syyskokous
24.10. | Helsinki
Viime kevään kevätkokouksen ajankohtaa jouduttiin siirtämään sen hetkisen koronavirustilanteen vuoksi ja se pidetään nyt syksyllä syyskokouksen yhteydessä. Täten siis kaikki kevätkokousasiat eli vuoden 2019 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen hyväksyminen käsitellään syyskokouksen yhteydessä omana erillisenä kokouksenaan. Syyskokouksessa valitsemme hallitukselle puheenjohtajan ja hallituksen jäseniä, hyväksymme päivitetyn strategian ja päätämme ensi vuoden toiminnan suuntaviivoista sekä muista sääntömääräisistä asioista.

Kevätkokoukseen ovat tervetulleita kaikki Specian jäsenet!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Marraskuu

Miten johdat jatkuvaa oppimista?
5.11. | Webinaari
Hyvä johtaja – pomoverkosto on johtamisen teemoihin keskittyvä sparrausohjelma, jonka tarkoitus on kehittää esihenkilöiden tai esihenkilöksi haluavien osaamista. Tilaisuudet tarjoavat välineitä esihenkilötyön haasteiden selättämiseen ja uusien näkökulmien löytämiseen lyhyiden alustuksien sekä ohjattujen vertaiskeskusteluiden kautta. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Tallenteet koulutuksista & menneet tapahtumat

Pääset katsomaan Specian webinaarien ja koulutusten tallenteita täältä.

Tutustu myös menneisiin tapahtumiin täältä.

Vinkkaa tapahtuma- tai koulutusidea!