Päivitys koskien koronavirusta 16.6.2020: 

Syksyllä 2020 Specian jäsentilaisuudet painottuvat webinaareihin ja verkkokoulutuksiin. Seuraamme tilanteen kehittymistä jatkuvasti ja päivitämme tätä sivua.

Myös Akavan Erityisalat tarjoaa syksyllä paljon erilaisia webinaareja. Käy lukemassa Akavan Erityisalojen juristien koostamat vastaukset jäsenten esittämiin kysymyksiin koskien koronaa ja työsuhdetta täältä.

Huolehditaan toisistamme muistamalla hyvä käsihygienia, yskimällä hihaan sekä välttämällä kasvojen koskettelua. Kannustamme myös kaikkia tekemään etätöitä, jos työnantaja on mahdollistanut sen. Ihanaa kesää!

Specian vuosi on täynnä mielenkiintoisia koulutuksia ja jäsentilaisuuksia ympäri Suomen! Lista täydentyy koulutusten, tapahtumien sekä ilmoittautumisohjeiden osalta vielä pitkin vuotta. Muistathan tutustua myös Akavan Erityisalojen koulutustarjontaan. Specian sekä Akavan Erityisalojen tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Specian jäsenille. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot Specian tilaisuuksista
järjestökoordinaattori Oona Hallasaari
+358503612569
oona.hallasaari@specia.fi

Huhtikuu

Specian kevätkokous
25.4. | Helsinki
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Kevätkokous siirtyy syksyyn koronavirusepidemian vuoksi. Tervetuloa Specian kevätkokoukseen Helsinkiin lauantaina 25. huhtikuuta! Kevätkokouksessa hyväksymme vuoden 2019 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä päätämme muista sääntömääräisistä asioista.

Kevätkokoukseen ovat tervetulleita kaikki Specian jäsenet.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Elokuu

UP Partners: Joukkuehenkeä työyhteisöön
26.8. | Webinaari
Työ ja siinä saavutetut tavoitteet voivat tuottaa tyydytystä ja merkityksellisyyttä elämäämme. Itse työ on kuitenkin vain osa totuutta. Yhtä merkityksellistä on yhteisöstä saatu tuki ja päivittäiset kohtaamiset.

Webinaarissa pureudutaan joukkuehengen ytimeen ja tutkitaan ja opitaan yhdessä, miten tehtävätavoitteen lisäksi sosiaalinen tavoite on merkittävä osa sitä, millaiseksi koemme elämämme ja miten voimme energisoitua toinen toisistamme. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Syyskuu

Tiimin luova prosessi
10.9. | Webinaari
Parhaimmillaan luovassa tiimityössä saadaan aikaan tuloksia, jotka ovat suurempia kuin tekijöidensä yhteenlaskettu summa. Tiimin luovuutta vahvistaa avoimuus, luottamus ja turvallisuuden tunne. Jos ne eivät ole kunnossa, voi tuloksena olla kompromissi, johon kukaan ei ole tyytyväinen. Webinaarissa tutustut askeliin, joilla saatte luovan yhteistyön sujumaan.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Webinaarisarja esihenkilöille: Osallistava johtaminen
11.9. | Webinaari
Webinaarissa pohditaan esihenkilön johtamistapoja kannustavassa ilmapiirissä. Kuinka esihenkilö voi soveltaa demokraattista johtamistapaa, jossa henkilöstöä kannustetaan aktiivisuuteen ja mahdollisuuteen osallistua suunnitteluun ja päätöksentekoon? Osallistavan johtamisen perusajatuksena on ottaa työntekijöiden oma osaaminen käyttöön. Kun johtaminen on osallistavaa, lisääntyy yhteistyö, vuorovaikutus ja lopulta myös työhyvinvointi. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Opinnot ohi – Brändää itsesi!
16.9. | Webinaari
Nimesi on ainutlaatuinen. Jokaisella meistä on henkilöbrändi olemassa. Sinun on vain opittava rakentamaan ja kasvattamaan brändiäsi oikein. Työpaikoista 80 % on piilossa ja niistä  jo 50 % napataan sosiaalisen median avulla. Vaikuttavalla henkilöbrändillä mm. luot tärkeitä työelämän verkostoja ja autat itseäsi työllistymään. Koulutuksen tavoitteena on auttaa sinua luomaan vakuuttava ja vaikuttava henkilöbrändi. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Johtaminen kriisitilanteessa
24.9. | Webinaari
Hyvä johtaja – pomoverkosto on johtamisen teemoihin keskittyvä sparrausohjelma, jonka tarkoitus on kehittää esihenkilöiden tai esihenkilöksi haluavien osaamista. Tilaisuudet tarjoavat välineitä esihenkilötyön haasteiden selättämiseen ja uusien näkökulmien löytämiseen lyhyiden alustuksien sekä ohjattujen vertaiskeskusteluiden kautta. Johtaminen kriisitilanteessa- tilaisuus on pomoverkoston vuoden aloitustilaisuus. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Lokakuu

Webinaarisarja esihenkilöille: Esihenkilö ja psykososiaalisen kuormituksen mittaaminen
1.10. | Webinaari
Haitallisen kuormittuneisuuden tunnistaminen varhaisessa vaiheessa on yksi esihenkilön keskeisistä tehtävistä. Tällä on merkitystä työntekijän terveyden ja työkyvyn, työyhteisön toimivuuden ja työpaikan toiminnallisen tuloksen kannalta.

Webinaarin aikana tutustaan siihen, mitä psykososiaalinen työkuormitus on ja mistä se syntyy. Webinaarissa perehdytään myös psykososiaalisen kuormituksen tunnistamiseen ja arviointiin Työturvallisuuskeskuksen ilmaisen työkalun kuormitusvaa´an avulla. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Marraskuu

Miten johdat jatkuvaa oppimista?
5.11. | Webinaari
Hyvä johtaja – pomoverkosto on johtamisen teemoihin keskittyvä sparrausohjelma, jonka tarkoitus on kehittää esihenkilöiden tai esihenkilöksi haluavien osaamista. Tilaisuudet tarjoavat välineitä esihenkilötyön haasteiden selättämiseen ja uusien näkökulmien löytämiseen lyhyiden alustuksien sekä ohjattujen vertaiskeskusteluiden kautta. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Tallenteet koulutuksista & menneet tapahtumat

Pääset katsomaan Specian webinaarien ja koulutusten tallenteita täältä.

Tutustu myös menneisiin tapahtumiin täältä.

Vinkkaa tapahtuma- tai koulutusidea!