Tilaisuudet ja koronavirus

Specian tilaisuudet järjestetään koronatilanteen vuoksi etänä. Seuraamme tilanteen kehittymistä jatkuvasti ja päivitämme tätä sivua.

Myös Akavan Erityisalat tarjoaa paljon erilaisia webinaareja. Käy lukemassa Akavan Erityisalojen juristien koostamat vastaukset jäsenten esittämiin kysymyksiin koskien koronaa ja työsuhdetta täältä.

Specian vuosi on täynnä mielenkiintoisia koulutuksia ja jäsentilaisuuksia ympäri Suomen! Lista täydentyy koulutusten, tapahtumien sekä ilmoittautumisohjeiden osalta vielä pitkin vuotta. Muistathan tutustua myös Akavan Erityisalojen koulutustarjontaan. Specian sekä Akavan Erityisalojen tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Specian jäsenille. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot Specian tilaisuuksista
palvelupäällikkö Hanna-Mari Koski
hanna-mari.koski@specia.fi

 

2021

Tammikuu

Pomoverkosto: Resilienssin kehittäminen
28.1. | Zoom
Resilienssillä tarkoitetaan henkistä kapasiteettia, joka auttaa jaksamaan erityisesti muutostilanteissa. Työelämän muuttuessa yhä hektisemmäksi, on moni korkean stressin ja kuormituksen alla. Etenkin esihenkilöiden työnkuva on muuttunut tai muuttumassa, ja myös vallitseva pandemiatilanne haastaa esihenkilöasemassa olevien työtä. Valmennuksen tavoitteena on antaa konkreettisia neuvoja ja välineitä ja käydä yhteistä keskustelua siitä, miten kehittää oma resilienssiään ja onnistua työssään uupumatta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Helmikuu

Luova yhteistyö etänä
4.2. | Zoom

Nyt on aika murtaa myyttejä siitä, miten luova yhteistyö ei onnistu etäyhteyksien avulla. Työpajassa tutustutaan teknologian avustamaan luovaan yhteistyöhön, erilaisista tavoitteista käsin.

Työpajassa opit, miten voit tukea verkostoitumista, ideointia tai yhteistä materiaalintuotantoa etäyhteyksien ja -työvälineiden avulla. Aihetta käsitellään myös käytännön harjoituksissa. Kouluttajana Tuomas Tirkkonen – Tupu Creative. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Johtajuusseminaari – Johtaminen uudessa normaalissa
11.2. | Youtube

Tervetuloa johtajuusseminaariin 11.2.2021 kuulemaan ajankohtaisia puheenvuoroja johtamisen haasteista ja onnistumisista koronapandemian keskellä – ja tulevaisuudessa! Teemana seminaarissa on johtaminen uudessa normaalissa. Pandemia tuli varoittamatta ja yllättäen ja mullisti arkemme sekä työelämän. Mikä nyt tekee työstä merkityksellistä ja motivoivaa, ja miten johtaa merkitystä poikkeuksellisten aikojen keskellä? Miten tukea organisaatiota kun arki vaatii sopeutumista jatkuviin muutoksiin epävarmassa tilanteessa? Entä miten uusi normaali vaikuttaa johtamiskulttuurin myös tulevaisuudessa?

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Korkeintaan vähän väsynyt – Kuinka olla tarpeeksi maailmassa, jossa mikään ei riitä
12.2. | Zoom

Miksi nykyaika uuvuttaa? Kuinka löytää armollisuus itseä kohtaan? Miten huomata työkaverin uupuminen ja miten reagoida ja auttaa? Webinaarin aikana ammattibloggaaja ja kirjailija Eeva Kolu kertoo oman tarinansa uupumuksesta ja peilaa 2000-luvun burnoutkulttuuria riittämättömyyden tunteisiin. Kolu herättelee miettimään, voisinko sittenkin riittää omana itsenäni tässä yltäkylläisessä maailmassa, jossa on vahvasti vallalla kulttuuri, ettei oikeasti mikään riitä. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Maaliskuu

Virtuaaliset työyhteisöt
10.3. | Up Partners-webinaari

Mikä tekee työyhteisön? Yhteisöllisyyden kannalta olennaista on yhdessä vietetty aika. Sitä varten tarvitaan jokin tila, johon tulla yhteen. Miten tämä voidaan mahdollistaa virtuaalisesti? Millaista on kohdata verkossa, syntyykö siellä läsnäolon tunnetta? Miten virtuaalista työyhteisöä johdetaan, ja onko itsensä johtamisella ja itseohjautuvuudella vielä suurempi merkitys? Kouluttajana toimii Juhani Koivuviita, yksi Hub Turku ry:n perustajista. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

LinkedIn työpaja – profiili kuntoon
17.3. | Zoom

Tässä kolmen tunnin työpajassa perustetaan oma LinkedIn -tili ja käydään läpi perusasiat palvelusta ja sen käytöstä.

Luot askel kerrallaan itsellesi LinkedIn -tilin: omat tietosi, opinnot ja koulutukset, työkokemuksen ja nykystatuksen. Työpajassa käydään läpi palvelun toiminnallisuudet, oppimismahdollisuudet ja työkalut. Opit myös verkostoitumisen tärkeyden, päivitystiheyden vaikutukset sekä oman henkilökuvan rakentamisen edut. Työpajassa tehdään paljon käytännön harjoituksia ja saat runsaasti vinkkejä sekä esimerkkejä LinkedInin käytöstä. Kouluttajana toimii Liisa Siitonen Xennek Oy:sta. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Pomoverkosto: Psykologinen turvallisuus
18.3. | Zoom

Tilaisuudessa syvennytään yhdessä keskustellen psykologisen turvallisuuden teemaan. Saat vastauksia mm. kysymyksiin mitä psykologinen turvallisuus on, miten se näkyy työpaikalla ja miksi psykologinen turvallisuus on tärkeää. Tilaisuudessa opitaan myös, miten psykologista turvallisuutta voi vahvistaa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Toukokuu

Pomoverkosto: Näin onnistun johtajana
6.5. | Zoom

Onnistumisia on pieniä ja suuria ja joskus jo onnistumisen alku riittää. Tilaisuudessa pohditaan yhdessä keskustellen, miten varmistaa onnistuminen johtajana? Valmennuksessa kirkastat johtajuuden ydinasioita ja syvennät ymmärrystä johtajana kasvamisesta keskustellen vertaisten kanssa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Tallenteet koulutuksista & menneet tapahtumat

Pääset katsomaan Specian webinaarien ja koulutusten tallenteita täältä.

Tutustu myös menneisiin tapahtumiin täältä.

Vinkkaa tapahtuma- tai koulutusidea!