Päivitys koskien koronavirusta 15.4.2020 klo 16:00: 

Specian jäsentilaisuudet on peruttu koronaviruksen vuoksi ajalta 16.3.-15.6. 

Akavan Erityisalojen tilaisuudet on peruttu toukokuun loppuun asti. Kevään webinaarit ja tapahtumien striimaukset pyritään toteuttamaan sekä peruuntuneiden live-tilaisuuksien tilalle on tullut webinaareja. Käy lukemassa Akavan Erityisalojen juristien koostamat vastaukset jäsenten esittämiin kysymyksiin koskien koronaa ja työsuhdetta täältä.

Huolehditaan toisistamme muistamalla hyvä käsihygienia, yskimällä hihaan sekä välttämällä kasvojen koskettelua. Kannustamme myös kaikkia tekemään etätöitä, jos työnantaja on mahdollistanut sen. Tsemppiä kevääseen!

Specian vuosi on täynnä mielenkiintoisia koulutuksia ja jäsentilaisuuksia ympäri Suomen! Lista täydentyy koulutusten, tapahtumien sekä ilmoittautumisohjeiden osalta vielä pitkin vuotta. Muistathan tutustua myös Akavan Erityisalojen koulutustarjontaan. Specian sekä Akavan Erityisalojen tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Specian jäsenille. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot Specian tilaisuuksista
palvelupäällikkö Hanna-Mari Koski
+358443339116
hanna-mari.koski@specia.fi

Huhtikuu

Specian kevätkokous
25.4. | Helsinki
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Tervetuloa Specian kevätkokoukseen Helsinkiin lauantaina 25. huhtikuuta! Kevätkokouksessa hyväksymme vuoden 2019 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä päätämme muista sääntömääräisistä asioista.

Kevätkokoukseen ovat tervetulleita kaikki Specian jäsenet.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Toukokuu

Työsuhde päättyy – uhka vai mahdollisuus?
5.5. | Webinaari
Kun työ päättyy, saattaa tulevaisuus näyttää pelottavalta. Työttömyyden voi kuitenkin nähdä myös mahdollisuutena ja uutena suuntana elämässä. Mitkä ovat työttömyyden valoisat puolet?

Webinaarissa käsitellään työsuhteen päättymiseen liittyviä käytäntöjä kuten työtodistuksen merkitystä, työllistymisvapaata ja työnantajan koulutusvelvoitetta. Lisäksi keskustellaan työttömyyden taloudellisesta näkökulmasta ja työttömyysajan tuomasta mahdollisuudesta joko täydentää tai muuttaa ammattiosaamista sekä aloittaa tai jatkaa yritystoimintaa. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
6.5. | Tampere
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Puistotornissa Tampereella.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Lomautus ja työttömyys – hyvinvointi ja jaksaminen poikkeusolosuhteissa
12.5. | Webinaari
Specian  kaksiosaisessa webinaarisarjassa käydään läpi lomautuksen ja työttömyyden aiheuttamia tunteita ja niiden käsittelyä, omaa hyvinvointia ja jaksamista poikkeusolosuhteissa sekä ammatillisen itsetunnon ylläpitämistä lomautuksen tai työttömyyden aikana. Vallitseva poikkeuksellinen koronaepidemiatilanne on aiheuttanut valtavan määrän lomautuksia. Lomautus ei ole yksilön syytä, vaan johtuu vallitsevista olosuhteista.

Koulutuksessa käydään läpi seuraavat teemat:

  • Miten selvitä lomautuksen tai työttömyyden aiheuttamien tunteiden kanssa?
  • Miten voin tukea omaa jaksamistani ja hyvinvointia poikkeusolosuhteissa?
  • Kuinka pitää yllä toiveikkuutta ja katsoa luottavaisin mielin eteenpäin?

Kouluttaja Tuuli Lång työskentelee työnhaunohjaajana ja kouluttajana Spring House Oy:lla.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Vahvaa varainhankintaa
12.5. | Webinaari
Tässä järjestöalan jäsenille suunnatussa webinaarissa pureudumme varainhankinnan maailman. Opit kuinka hankit uusia lahjoittajia ja jäseniä: keiltä pyydät rahaa, keitä pyydät mukaan, miten pyydät ja kuinka kiität? Kouluttajana toimii Salla Saarinen Radical Soul Oy:sta . Salla on arvostettu ja osaava pitkän linjan kouluttaja, jonka tuntee laajasti järjestökentän. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Sisäisen motivaation johtaminen
13.5. | Webinaari
Menestyvä työyhteisö muodostuu työntekijöistä, jotka työskentelevät tehokkaasti, ovat luovia, ratkaisevat ongelmia yhdessä ja yksin, kehittävät työtään ja osaamistaan, tekevät aloitteita, kokeilevat rohkeasti ja omaavat tulokselliset mutta kestävät työnteon rutiinit. Tämä kaikki on saavutettavissa parhaiten, kun työntekijät kokevat työnsä merkitykselliseksi ja ovat työssään sisäisesti motivoituneita. Tässä webinaarissa opit sisäisen motivaation osatekijät, miten näitä elementtejä voidaan johtaa työyhteisössä sekä ennen kaikkea omassa työssä. Käsittelemme myös työn tuunaamista keinona saavuttaa mielekkäät, motivoivat ja hyvinvointia tukevat työskentelyn tavat. Kouluttajana työterveyspsykologi Johanna Vilmi.  Webinaari on yhteistyökumppanimme UpPartnersin järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
19.5. | Rovaniemi
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Rovaniemellä Arctic Light Hotellissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Luova prosessi asiantuntijatyössä
19.5. | Webinaari
Mitä vaiheita kuuluu asiantuntijan luovaan prosessiin? Miten luova prosessi otetaan huomioon tietotyön arjessa? Webinaarissa pääset syventämään ymmärrystäsi luovan prosessin vaiheista ja vahvistamaan oman työsi suunnittelun sekä itsesi johtamisen taitoja. Kouluttajana Tuomas Tirkkonen Tupu Creativesta. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Lomautus ja työttömyys – ammatillisen itsetunnon ylläpitäminen lomautuksen aikana
26.5. | Webinaari
Webinaarisarjan toisessa osassa keskitytään ammatillisen itsetunnon ylläpitämiseen lomautuksen aikana. Webinaarissa kuullaan, kuinka pitää itsensä virkeänä, niin että töihin paluu sujuu mahdollisimman miellyttävästi, kun sen aika on. Lomautus- ja työttömyystilanne voi tuntua lamauttavalta, mutta rakentavia keinoja jatkaa eteenpäin tilanteesta huolimatta löytyy kyllä.

Koulutuksessa käydään läpi seuraavat teemat:

  • Kuinka toipua shokista, jonka lomautus tai työttömyys aiheuttaa?
  • Kuinka pidän yllä ammatillista itsetuntoani?
  • Kuinka voin edelleen kehittää itseäni mielekkäällä tavalla poikkeusoloissa?
  • Mitä huomioida valmistautuessa töihin paluuseen ja palatessa töihin?

Kouluttaja Tuuli Lång työskentelee työnhaunohjaajana ja kouluttajana Spring House Oy:lla.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
26.5. | Jyväskylä
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Jyväskylässä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Kesäkuu

Specian avoimet ovet aamiaistilaisuus
3.6. | Helsinki
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Kutsumme jälleen jäsenet avoimien ovien päivään tutustumaan SpeciaHubiin ja toimistomme väkeen. Tapaamme tällä kertaa maittavan aamiaisen äärellä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Tallenteet koulutuksista & menneet tapahtumat

Pääset katsomaan Specian webinaarien ja koulutusten tallenteita täältä.

Tutustu myös menneisiin tapahtumiin täältä.

Vinkkaa tapahtuma- tai koulutusidea!