Specian vuosi on täynnä mielenkiintoisia koulutuksia ja jäsentilaisuuksia ympäri Suomen! Lista täydentyy koulutusten, tapahtumien sekä ilmoittautumisohjeiden osalta vielä pitkin vuotta.  Muistathan tutustua myös Akavan Erityisalojen koulutustarjontaan. Specian sekä Akavan Erityisalojen tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Specian jäsenille. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot Specian tilaisuuksista
palvelupäällikkö Hanna-Mari Koski
+358443339116
hanna-mari.koski@specia.fi

Tammikuu 2020

Stressinhallinta
15.1. | Webinaari

Tässä webinaarissa keskitytään stressireaktion merkitykseen, tunnistamiseen ja säätelyyn. Syvennymme siihen, miten mielen hallinnan keinoin voi vaikuttaa stressiin ja kiireeseen. Webinaarissa hyödynnetään psykologista joustavuutta eli esimerkiksi tietoisen hyväksymisen ja läsnäolon taitoja.

Yhteistyökumppanimme UpPartnersin tarjoamassa webinaarissa kouluttajana toimii Petra Bedda. Petra on työhyvinvointivalmentaja Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulusta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Onnistunut työyhteisöviestintä
22.1. | Webinaari

Miten viestintä tehdään menestyvässä työyhteisössä? Merkityksellisesti, osallistavasti, tietopohjaisesti, visuaalisesti, jatkuvasti yhdessä oppien. Kaikki viestivät ja kaikki on viestintää ja viestintä on muutosvoima, joka ohjaa yhteisön tavoitteisiin. Webinaarissa sukellamme kuvitteellisen yrityksen kasvutarinaan itseämme kiinnostavassa roolissa. Kuvittelemme, että kuulumme ryhmään ihmisiä, jotka haluavat rakentaa itselleen parhaan työpaikan.

Yhteistyökumppanimme UpPartnersin tarjoamassa webinaarissa kouluttajana toimii Johanna Tuutti. Johanna on ammattiviestijöiden, asiantuntijoiden ja johtajien henkilökohtainen valmentaja.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Uramuotoiluilta
28.1. | Helsinki

Työpaikat, työroolit ja työn vaatimukset muuttuvat. Tämä vaatii ihmisiltä mukautumista, oppimista ja uusien väylien ja mahdollisuuksien aktiivista etsintää. Muutoksen toteuttaminen ja siihen liittyvien mahdollisuuksien näkeminen ei aina ole helppoa. Meidän mielestämme uratoiveista ja -mahdollisuuksista tulisi puhua paljon avoimemmin ja rohkeammin. Uramuotoilu tarjoaa oman uran kehittämiseen loistavat välineet.

Paula Helle Workday Designilta johdattaa meidät uramuotoilun pariin. Tilaisuus on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Helmikuu

Organisaatiovierailu Eminelle
5.2. | Helsinki
Pääsemme tällä vierailulla tutustumaan Vaikuttavan Työnantajabrändin reseptiin Eminellä! Employee Excperience Agency Emine opastaa yrityksiä ratkaisemaan osaajapulaansa systemaattisen työnantajabrändin rakentamisen ja HR-markkinoinnin keinoin.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Aivot narikkaan!
11.2. | Helsinki + striimi
Aivotutkija Minna Huotilainen kertoo meille aivoergonomian merkityksestä hyvinvointiin ja stressin hallintaan. Tilaisuus on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Johtajuusseminaari 2020 – mihin esihenkilötyötä tarvitaan itseohjautuvuuden aikakaudella?
12.2. | Helsinki + striimi
Tervetuloa johtajuusseminaariin kuulemaan tuoreita ajatuksia siitä, millaista on moderni johtaminen vuonna 2020. Seminaarin teemana on itseohjautuvuus. Itseohjautuvuudesta on tullut trendisana, mutta mitä se tarkoittaa käytännön työssä? Jos asiantuntijat ja tiimit toimivat itseohjautuvasti, mihin esihenkilötyötä ja johtamista tarvitaan? Mitä itseohjautuvuuden jalkauttaminen vaatii johtajilta?

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
18.2. | Joensuu
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Joensuussa, Utran Uittotuvalla.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Kohti kestävämpää itsensä johtamista- työpaja
27.2. | Turku
Oletko joskus suunnitellut jotakin, joka on sittemmin jäänyt syystä tai toisesta? Liittyykö sinulla tavoitteiden asettamiseen psyykkistä allergiaa tai niiden saavuttamiseen antikliimaksia? Kiinnostaisiko sinua kuulla psykologin ajatuksia kestävästä tavasta johtaa itseäsi? Mikäli jokin ylläolevasta resonoi, niin tervetuloa Specian työpsykologi Karri-Pekka Kauppisen workshoppiin kuulemaan lisää.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Maaliskuu

Työretriitti 
3.3. | Helsinki
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän SpeciaHubissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työaikalaki tutuksi
10.3. | Helsinki + striimi
Tule tutustumaan uuden työaikalain tuomiin muutoksiin. Juristimme Tuire Torvela kertoo painavaa asiaa työajasta ja vastailee jäsenten kysymyksiin teemaan liittyen. Tilaisuus on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Haavi2020 – kohti parempaa asiakasymmärrystä palvelumuotoilun keinoin
14.3. 28.3. 18.4.| Helsinki
Haavi on Akavan Erityisalojen, Specian ja YKA:n jäsenille tarkoitettu, aitoon projektikokemukseen perustuva palvelumuotoilukoulutus.

Koulutuksessa muodostetaan moniammatilliset tiimit, jotka ratkaisevat yhdessä toimeksiantajan määrittämää haastetta samalla palvelumuotoilun menetelmiä oppien. Tänä keväänä fokus on erityisesti asiakasymmärryksessä ja kuinka siihen panostamalla päästään vaikuttavampaan ja tuloksekkaampaan toimintaan.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
18.3. | Turku
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Turussa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
31.3. | Oulu
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Oulussa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Huhtikuu

Ikä – este vai voimavara
2.4. | Turku
Tervetuloa voimavarakeskeiseen työpajaan löytämään uutta inspiraatiota ja näkökulmaa omaan osaamiseen ja uraan! Koulutuksen alussa perehdytään iän vaikutukseen työkykyyn sekä pohditaan pidempään työelämässä olleiden haasteita ja voimavaroja työelämässä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työhyvinvointikortti
28.4. | Mikkeli
Akavan Erityisalat järjestää Työhyvinvointikortti® -koulutuksen yhteistyössä Työturvallisuuskeskuksen kanssa. Koulutuksen tavoitteena on käynnistää kehittämisprosesseja työpaikalla ja lisätä yhteistyötä. Koulutus vahvistaa yhteistä käsitystä työhyvinvoinnista sekä jäsentää rooleja ja vastuita. Tilaisuus on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Toukokuu

Työretriitti 
6.5. | Tampere
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Tampereella.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Tallenteet koulutuksista & menneet tapahtumat

Specian webinaarikoulutusten tallenteet löytyvät Specian verkkosivuilta. ​
Koulutusten tallenteet tästä

Tutustu myös menneisiin tapahtumiin täältä.

Vinkkaa tapahtuma- tai koulutusidea!