Tilaisuudet ja koronavirus

Specian tilaisuudet järjestetään koronatilanteen vuoksi etänä. Seuraamme tilanteen kehittymistä jatkuvasti ja päivitämme tätä sivua.

Myös Akavan Erityisalat tarjoaa paljon erilaisia webinaareja. Käy lukemassa Akavan Erityisalojen juristien koostamat vastaukset jäsenten esittämiin kysymyksiin koskien koronaa ja työsuhdetta täältä.

Specian vuosi on täynnä mielenkiintoisia koulutuksia ja jäsentilaisuuksia ympäri Suomen! Lista täydentyy koulutusten, tapahtumien sekä ilmoittautumisohjeiden osalta vielä pitkin vuotta. Muistathan tutustua myös Akavan Erityisalojen koulutustarjontaan. Specian sekä Akavan Erityisalojen tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Specian jäsenille. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot Specian tilaisuuksista
palvelupäällikkö Hanna-Mari Koski
hanna-mari.koski@specia.fi
+358443339116

 

2021

 

Huhtikuu

Miten saavuttaa flow? – tehokkuutta opintoihin
7.4. | Zoom

Jos opiskelet, tiedät varmasti tiedon ja tekemisen määrän alle hukkumisen tunteen. Oppimisen ohella on tarve olla sosiaalinen, miettiä tulevia uravalintoja sekä johtaa itseään järkevästi. Tilanne on haastava, mutta ratkaistavissa! Kouluttajana toimii Jussi Venäläinen Liftediltä. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Kuinka kohdata jatkuva muutos lempeästi?
14.4. | Zoom

Muutokset tuovat usein työhön positiivisia kehitysaskelia ja mielekästä, tarpeeksi haasteellista sisältöä. Tuntuuko muutostahti kuitenkin välillä turhan haastavalta? Pohditko kuinka hallita jatkuvalta tuntuvaa muutosta ja kuinka säilyttää jotain positiivista pysyvyyttä omassa työssä?

Tervetuloa teemailtaamme keskustelemaan työelämän muutoksista, kuinka kohdata ne lempeästi ja etsimään yhdessä ratkaisuja muutostahdin hallintaan. Keskustelevan koulutustilaisuuden vetää Työterveyslaitoksen asiantuntija, psykologi Elisa Valtanen.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Tulevaisuuden työyhteisötaidot
21.4.  | Up Partners-webinaari

Millaisia ovat työn tulevaisuus ja tulevaisuuden työyhteisötaidot? Onko yhden tulevaisuus jo jonkun toisen arkipäivää? Koronaepidemiaa kutsuttiin vuonna 2020 työelämän digiloikaksi, kun eritoten tietotyöläiset siirtyivät massoittain etätöihin. Se aiheutti joillain työpaikoilla kulttuurishokin, joillain korkeintaan pientä värinää. Viimeistään nyt on käynyt selväksi työelämän fragmentoituminen ja eritahtisuus. Se on myös mahdollisuus oppia.

Webinaarissa esitellään tuloksia vuodenvaihteessa 2020-2021 valmistuneesta tutkimuksesta, joka käsittelee etätyökulttuuria erityisesti tietotyöläisen näkökulmasta. Miten ”uusi normaali” haastaa johtamiskulttuurin? Mitä taitoja työntekijän kannattaa kehittää pärjätäkseen murroksessa? Kouluttajana toimii Lauri Vaisto, joka vetää Duunitorin strategisen konsultoinnin palveluja.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työhyvinvointikortti-koulutus
22.4. ja 23.4. | Zoom

Työhyvinvointikortti-koulutus on tarkoitettu kaikille työpaikan työhyvinvoinnin kehittämisestä kiinnostuneille. Koulutuksella saadaan alkuun työhyvinvoinnin kehittäminen työpaikalla. Se vahvistaa yhteistä käsitystä työhyvinvoinnista, jäsentää rooleja ja vastuita sekä tiivistää yhteistyötä.

Työpaikan voimavaroja ja kehittämiskohteita arvioidaan ennakkotehtävässä. Koulutuspäivän aineistot, keskustelut ja ryhmätehtävät auttavat työstämään kehittämiskohteita koulutuksen jälkeen.

Kouluttajana toimii Akavan Erityisalojen järjestöpäällikkö Paula Antell. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Toukokuu

Pomoverkosto: Näin onnistun johtajana
6.5. | Zoom

Onnistumisia on pieniä ja suuria ja joskus jo onnistumisen alku riittää. Tilaisuudessa pohditaan yhdessä keskustellen, miten varmistaa onnistuminen johtajana? Valmennuksessa kirkastat johtajuuden ydinasioita ja syvennät ymmärrystä johtajana kasvamisesta keskustellen vertaisten kanssa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Graduretriitti
6.5. | Zoom

Painaako gradun deadline päälle, mutta kirjoitusmotivaatio on hieman hukassa? Tai tuntuuko, että kaipaisit vertaistukea ja ohjausta hyvän työskentelyrytmin löytämiseksi? Miltä kuulostaisi tehdä ensin supertehokas opintopäivä ja päättää rupeama rentouttavaan lempeään joogaharjoitukseen?

Osallistu graduretriittiin omalta etäopiskelupisteeltäsi!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Voimavarat työssä – tilinpäätös kuluneesta vuodesta
21.5. | Zoom

Kulunut vuosi on asettanut meidät työelämässä monien haasteiden eteen. Tässä webinaarissa suuntaamme huomiomme työn voimavaroihin ja teemme ikään kuin tilinpäätöstä kuluneen vuoden työhön liittyvistä voimavaroista. Aiheen pariin meitä johdattaa psykologi Maarit Ruotsalainen.  Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Etätyöretriitti
25.5. | Zoom
Osallistu tuttuun työretriitti-konseptiin omalta etätyöpisteeltäsi! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän yhdessä ja päivän päätteeksi rauhoitutaan ammattilaisen vetämän restoratiivisen joogan parissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Voit tutustua menneisiin tapahtumiin täältä.

Vinkkaa tapahtuma- tai koulutusidea!