Tilaisuudet ja koronavirus

Specian tilaisuudet järjestetään koronatilanteen vuoksi etänä. Seuraamme tilanteen kehittymistä jatkuvasti ja päivitämme tätä sivua.

Myös Akavan Erityisalat tarjoaa paljon erilaisia webinaareja. Käy lukemassa Akavan Erityisalojen juristien koostamat vastaukset jäsenten esittämiin kysymyksiin koskien koronaa ja työsuhdetta täältä.

Specian vuosi on täynnä mielenkiintoisia koulutuksia ja teematilaisuuksia! Lista täydentyy koulutusten, tapahtumien sekä ilmoittautumisohjeiden osalta aina pitkin vuotta. Muistathan tutustua myös Akavan Erityisalojen koulutustarjontaan. Specian sekä Akavan Erityisalojen tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Specian jäsenille. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot Specian tilaisuuksista
palvelupäällikkö Hanna-Mari Koski
hanna-mari.koski@specia.fi
+358443339116

 

Lokakuu

Järjestöilta – alati muuttuva työympäristö
7.10. | Zoom

Järjestötyössä muutokset ja ennakoimattomuus ovat arkipäivää. Niitä aiheuttaa esimerkiksi epävarmuus rahoituksen jatkuvuudesta tai tiheään vaihtuva luottamushallinto. Kuinka kehittää omaa resilienssiä sekä vahvistaa vuoropuhelua henkilöstön ja luottamushallinnon välillä? Tervetuloa Specian järjestöiltaan taklaamaan yhdessä näitä haasteita!

Illan meille vetää järjestötoiminnan ja johtamisen vahva osaaja, työelämäverkosto Ompeluseuran ylläpitäjistäkin tuttu Armi Murto.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Esihenkilötyötä monipaikkaisesti
12.10. ja 5.11. | Zoom

Viimeiset 1,5 vuotta on asettanut odotukset esihenkilötyölle entistä korkeammalle. Taustalla on koronasta johtunut digiloikka ja asiantuntijoiden siirtyminen toimistoista etätöihin. Vaikka töitä tehdäänkin etänä, se ei tarkoita työskentelyä yksin, irti työyhteisöstä. Myös tunteet ovat edelleen mukana työarjessa – samalla tavalla kuin ennenkin. Monet esihenkilöt joutuvatkin miettimään, miten säilyttää yhteisöllisyys, ylläpitää työntekijöiden halu tehdä töitä yhteisen tavoitteen hyväksi ja ennen kaikkea, miten rakentaa ja ylläpitää luottamusta työyhteisön jäsenten kesken.

Kaksiosaisen vuorovaikutteisen valmennuskokonaisuuden vetää Sonja Grönlund-Lamminsalo. Grönlund-Lamminsalolla on vankka kokemus esihenkilötyöstä eri rooleissa ja toimintaympäristöissä. Lisäksi hän on valmentanut  ja coachannut  sekä esihenkilöitä, asiantuntijoita sekä työyhteisöjä useiden vuosien ajan. Valmennuskokonaisuus on Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Excelin perusteet ja taulukkomuotoinen data
20.10. | Teams

Excelin perusteet ja taulukkomuotoinen data -verkkokoulutuksessa opit käyttämään Microsoft Exceliä tehokkaasti ja oikeaoppisesti. Koulutus soveltuu niin uusille kuin kokeneemmillekin Excel-käyttäjille, jotka haluavat tehostaa työskentelyään. Koulutuksessa tehdään tehtäviä opetetuista asioista, jotta oppiminen tehostuu ja pysyy mielekkäänä.

Koulutuksessa käsittelemme mm.

  • Datan tuonti Exceliin
  • Virheellisen datan tehokas korjaaminen
  • Datan lajittelu ja suodatus
  • Kevyet yhteenvedot taulukko-ominaisuuden avulla

Kouluttajana toimii Karri Hiekkanen Futuedulta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Graduretriitti
26.10. | Zoom

Painaako gradun deadline päälle, mutta kirjoitusmotivaatio on hieman hukassa? Tai tuntuuko, että kaipaisit vertaistukea ja ohjausta hyvän työskentelyrytmin löytämiseksi? Miltä kuulostaisi tehdä ensin supertehokas opintopäivä ja päättää rupeama rentouttavaan lempeään joogaharjoitukseen?

Osallistu graduretriittiin omalta etäopiskelupisteeltäsi!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Marraskuu

Tehoa Excelin käyttöön Pivot-taulokoilla
3.11. | Teams

Excelin perusteet ja Pivot-taulukko -verkkokoulutuksessa opit käyttämään Microsoft Exceliä tehokkaasti ja oikeaoppisesti. Koulutus soveltuu niin uusille kuin kokeneemmillekin Excel-käyttäjille, jotka haluavat tehostaa työskentelyään. Koulutuksessa tehdään tehtäviä opetetuista asioista, jotta oppiminen tehostuu ja pysyy mielekkäänä.

Koulutuksessa käsittelemme mm.

  • Pivot-taulukon luonti
  • Pivot-taulukon muotoilu
  • Pivot-taulukon eri tavat tehdä yhteenvetoja

Kouluttajana toimii Karri Hiekkanen Futuedulta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Etätyöretriitti
9.11. | Zoom

Osallistu tuttuun työretriitti-konseptiin omalta etätyöpisteeltäsi! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän yhdessä ja päivän päätteeksi rauhoitutaan ammattilaisen vetämän restoratiivisen joogan parissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Kasvuseminaari – kulttuurimatkalla monimuotoisuudesta inkluusioon
18.11. | Striimi

Kasvatustieteilijöiden asiantuntijaseminaari on nyt Kasvuseminaari! Pureudumme jatkossakin vuosittaisessa seminaarissa nimenomaan kasvatustieteilijöiden ydinosaamiseen liittyviin ajankohtaisiin teemoihin, tänä vuonna vuorossa yhteisöt, inkluusio ja kulttuuri.

Monimuotoisuus työyhteisössä on jo pidempään ollut kuuma puheenaihe. Sen avulla päästään parempaan työhyvinvointiin, luovuuteen sekä menestykseen. Aito muutos näissä edellyttää kuitenkin matkaa monimuotoisuudesta inkluusioon. Inkluusion pohjalta voidaan rakentaa aitoa yhteisöllistä kulttuuria sekä turvallista tilaa kaikille. Tilaisuus on avoin kaikille, joten nappaa ystävät ja kollegat mukaan kuulolle!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Vaikuttavalla viestinnällä tuloksia työelämän neuvottelutilanteissa
25.11. | Zoom

Tämän päivän työelämässä korostuu jokaisen työntekijän oma vastuu positionsa, kompensaationsa ja työskentelytapojensa sopimisessa. Etenkin monipuolisten urapolkujen moniosaajilla onnistuminen työelämän keskeisissä neuvotteluissa voi ratkaista mahdollisuudet saavuttaa itselleen mielekäs, palkitseva ja tasapainoinen ura.

Työelämää säätelevän normiston tuntemisen ohella onnistuminen neuvotteluissa perustuu omien tavoitteiden kirkkaaseen määrittelyyn, toisten osapuolten toiminnan ymmärtämiseen sekä laajaan joukkoon kommunikatiivisia työkaluja, joiden hyödyntäminen ratkaisee neuvottelujen lopputuloksen.

Tervetuloa työelämän neuvottelutaitojen valmennukseen tuunaamaan omia kommunikoinnin supervoimia! Valmennuksen vetää pitkään eri organisaatioissa esihenkilönä ja johtajana toiminut, strategia- ja viestintäkonsultti Juha Töyrylä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Joulukuu

Data ratkaisee tulevaisuuden onnistujat
1.12. | Zoom

Koulutuksessa perehdymme datan rooliin ja mahdollisuuksiin tulevaisuuden työssä. Liiketoiminta on dataa ja data on liiketoimintaa! Pohdimme mitä data on ja mitä on olla datalähtöinen sekä kuinka data muuttaa tulevaisuuden onnistujan työtä ja onko keinoäly mörkö vai luotettava kaveri? Kouluttajana toimii kokenut datalähtöisen liiketoiminnan kehittäjä Tero Laatikainen Loihde Advisory Oy:lta. Tilaisuus on Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Etätyöretriitti
16.12. | Zoom

Osallistu tuttuun työretriitti-konseptiin omalta etätyöpisteeltäsi! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän yhdessä ja päivän päätteeksi rauhoitutaan ammattilaisen vetämän restoratiivisen joogan parissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Voit tutustua menneisiin tapahtumiin täältä.

Vinkkaa tapahtuma- tai koulutusidea!