Päivitys koskien koronavirusta 31.3.2020 klo 16:00: 

Specian jäsentilaisuudet on peruttu koronaviruksen vuoksi ajalta 16.3.-15.6. 

Akavan Erityisalojen tilaisuudet on peruttu huhtikuun loppuun asti. Kevään webinaarit ja tapahtumien striimaukset pyritään toteuttamaan sekä peruuntuneiden live-tilaisuuksien tilalle on tullut webinaareja. Käy lukemassa Akavan Erityisalojen juristien koostamat vastaukset jäsenten esittämiin kysymyksiin koskien koronaa ja työsuhdetta täältä.

Huolehditaan toisistamme muistamalla hyvä käsihygienia, yskimällä hihaan sekä välttämällä kasvojen koskettelua. Kannustamme myös kaikkia tekemään etätöitä, jos työnantaja on mahdollistanut sen. Tsemppiä kevääseen!

Specian vuosi on täynnä mielenkiintoisia koulutuksia ja jäsentilaisuuksia ympäri Suomen! Lista täydentyy koulutusten, tapahtumien sekä ilmoittautumisohjeiden osalta vielä pitkin vuotta. Muistathan tutustua myös Akavan Erityisalojen koulutustarjontaan. Specian sekä Akavan Erityisalojen tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Specian jäsenille. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot Specian tilaisuuksista
palvelupäällikkö Hanna-Mari Koski
+358443339116
hanna-mari.koski@specia.fi

 

Maaliskuu

Työretriitti 
3.3. | Helsinki
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän SpeciaHubissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työaikalaki tutuksi
10.3. | Helsinki + striimi
Tule tutustumaan uuden työaikalain tuomiin muutoksiin. Juristimme Tuire Torvela kertoo painavaa asiaa työajasta ja vastailee jäsenten kysymyksiin teemaan liittyen. Tilaisuus on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Haavi2020 – kohti parempaa asiakasymmärrystä palvelumuotoilun keinoin
14.3. 28.3. 18.4.| Helsinki
Haavi on Akavan Erityisalojen, Specian ja YKA:n jäsenille tarkoitettu, aitoon projektikokemukseen perustuva palvelumuotoilukoulutus.

Koulutuksessa muodostetaan moniammatilliset tiimit, jotka ratkaisevat yhdessä toimeksiantajan määrittämää haastetta samalla palvelumuotoilun menetelmiä oppien. Tänä keväänä fokus on erityisesti asiakasymmärryksessä ja kuinka siihen panostamalla päästään vaikuttavampaan ja tuloksekkaampaan toimintaan.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
18.3. | Turku
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Turussa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Näin onnistun johtajana! – aamiaistilaisuus
26.3. | Helsinki
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Hyvä johtaja – pomoverkosto on johtamisen teemoihin keskittyvä sparrausohjelma, jonka tarkoitus on kehittää esihenkilöiden tai esihenkilöksi haluavien osaamista. Näin onnistun johtajana- tilaisuus on pomoverkoston vuoden aloitustilaisuus. Lämpimästi tervetuloa! 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Vinkit etätyöläisen parempaan johtamiseen
30.3. | Webinaari
Työn tekemisen tavat muuttuvat, kun teknologia mahdollistaa työskentelyn ajasta ja paikasta riippumatta. Moni esihenkilö kokee etätyön sekä hajautetun tiimin johtamisen haastavaksi. Todellisuudessa se ei ole vaikeampaa, vaan tarvitaan tilanteeseen sopivampia johtamiskäytäntöjä. Etäkoulutuksesta saat vinkit monipaikkaisesti ja jopa täysin etänä tehtävän työn johtamiseen. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
31.3. | Oulu
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Oulussa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Huhtikuu

Ikä – este vai voimavara
2.4. | Turku
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Tervetuloa voimavarakeskeiseen työpajaan löytämään uutta inspiraatiota ja näkökulmaa omaan osaamiseen ja uraan! Koulutuksen alussa perehdytään iän vaikutukseen työkykyyn sekä pohditaan pidempään työelämässä olleiden haasteita ja voimavaroja työelämässä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Hyvä etäpäivä asiantuntijatyössä 
6.4. | Webinaari
Etätyö lisää työn itsenäisyyttä ja jopa yksinäisyyttä, vuorovaikutus muuttuu helposti asia- ja tehtäväkeskeisemmäksi ja työhyvinvoinnin näkökulmasta riskinä on myös työpäivien venyminen ja ergonomia.

Omien etätyöpäivien rakentamisessa ja organisoimisessa on hyvä hyödyntää tutkimustietoa, jotta työ olisi tuloksellista ja työhyvinvoinnista huolehtiminen on mahdollista.

Koulutuksesta osallistuja saa tietoa etätyön eduista ja riskeistä työhyvinvoinnin näkökulmasta sekä ideoita ja vinkkejä tutkimuksen näkökulmasta hyvän etäpäivän rakentamiseen ja organisointiin. Webinaari on kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestämä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työelämän lakiasiat koronapandemian aikana
8.4. | Webinaari
Koronaviruksen aiheuttama tilanne on hyvin poikkeuksellinen ja vaikuttaa jokaisen meidän elämään. Tilanne on väistämättä vaikuttanut myös työelämään ja työn tekemisen tapoihin. Huhtikuun alussa on tullut voimaan työlainsäädännön väliaikaisia muutoksia, joilla pyritään siihen, että toiminnan ja työvoiman määrän sopeuttaminen on mahdollista nopeasti, jos yrityksen tilanne heikentyy poikkeusoloissa.

Tässä koulutuksessa käydään läpi ajankohtaisia työelämän lakiasioita koronapandemiasta johtuvien poikkeusolojen aikana erityisesti yksityisen sektorin näkökulmasta. Keskeisiä sisältöjä ovat:

  • Työlainsäädännön väliaikaiset muutokset
  • YT-neuvottelut ja lomautukset: mitä lomauttaminen tarkoittaa, mitä minun tulee työntekijänä lomauttamisesta tietää?
  • Poikkeustilanteen vaikutus vuosilomiin
  • Työnteon estyminen, työsopimuksen purku sekä sairastaminen

Kouluttajana toimii asianajaja, varatuomari Henri Nieminen Asianajotoimisto Kasanen & Vuorinen Oy:stä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Organisaatiovierailu Ensimetriin
20.4. | Tampere
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Oletko pohtinut yrittäjyyttä yhtenä uravaihtoehtona? Tai kiinnostaako tehdä pientä sivubisnestä freelance-työnä?

Pirkanmaan seuraavalla organisaatiovierailulla tutustumme Ensimetrin toimintaan. Ensimetri on osa Tampereen kaupunkiseudun yrityspalvelut Oy:tä ja tarjoaa Pirkanmaan alueella palveluita yrittäjyyttä suunnitteleville tai yrittäjyyden alkutaipaleella oleville.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Specian kevätkokous
25.4. | Helsinki
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Tervetuloa Specian kevätkokoukseen Helsinkiin lauantaina 25. huhtikuuta! Kevätkokouksessa hyväksymme vuoden 2019 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä päätämme muista sääntömääräisistä asioista.

Kevätkokoukseen ovat tervetulleita kaikki Specian jäsenet.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Toukokuu

Työretriitti 
6.5. | Tampere
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Puistotornissa Tampereella.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
19.5. | Rovaniemi
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Rovaniemellä Arctic Light Hotellissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
26.5. | Jyväskylä
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Jyväskylässä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Kesäkuu

Specian avoimet ovet aamiaistilaisuus
3.6. | Helsinki
Peruttu Korona-tilanteen vuoksi! Kutsumme jälleen jäsenet avoimien ovien päivään tutustumaan SpeciaHubiin ja toimistomme väkeen. Tapaamme tällä kertaa maittavan aamiaisen äärellä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Tallenteet koulutuksista & menneet tapahtumat

Pääset katsomaan Specian webinaarien ja koulutusten tallenteita täältä.

Tutustu myös menneisiin tapahtumiin täältä.

Vinkkaa tapahtuma- tai koulutusidea!