Specian vuosi on täynnä mielenkiintoisia koulutuksia ja jäsentilaisuuksia ympäri Suomen! Lista täydentyy koulutusten, tapahtumien sekä ilmoittautumisohjeiden osalta vielä pitkin vuotta.  Muistathan tutustua myös Akavan Erityisalojen koulutustarjontaan. Specian sekä Akavan Erityisalojen tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Specian jäsenille. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot Specian tilaisuuksista
palvelupäällikkö Hanna-Mari Koski
hanna-mari.koski@specia.fi

 

Elokuu

Työretriitti 
21.8. | Helsinki
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän SpeciaHubissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Työretriitti 
27.8. | Joensuu
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän tällä kertaa Laulutalossa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Fasilitoinnin perusteet-työpaja
29.8. | Helsinki
Vedätkö paljon työpajoja tai koulutuksia? Haluatko enemmän irti työpajoista ja osallistujat paremmin mukaan? Tule tuunaamaan fasilitointitaitojasi Specian koulutukseen!

Hyvän fasilitoinnin perusteet -koulutuksessa käydään läpi työryhmätyöskentelyn tavoitteiden asetantaa, toimivan fasilitointimenetelmän valitsemista, varsinaisen fasilitointityön johtamista ja osallistavia vinkkejä työpajatyöhön.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Syyskuu

Työretriitti 
9.9. | Oulu
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Paloaseman ullakolla.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Hyväksi bloggaajaksi koulutus+työpaja
18.9. | Helsinki+striimi
Onko sinulla tarvetta tuoda asiantuntijuuttasi esiin työyhteisölle tai laajemmalle yleisölle? Tuntuuko blogitekstien tai artikkeleiden kirjoittaminen kuitenkin haastavalta?

Tervetuloa Specian bloggauskouluun oppimaan hyvän kirjoituksen reseptiä.  Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille rohkeutta, motivaatiota sekä käytännöllisiä työvälineitä omaa osaamista esiin tuovien blogitekstien kirjoittamiseen. Voit osallistua striimin kautta koulutusosioon tai livenä koulutuksen lisäksi myös työpajaan.

Koulutuksesta tulossa myös katsomo Tampereelle, kutsu lähtee elokuussa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Hyväksi bloggaajaksi koulutuksen striimikatsomo
18.9. | Tampere
Tervetuloa Kumulan ja Specian yhteiseen bloggauskoulu-aluekatsomoon Pirkanmaalle! Katsomossa osallistutaan etänä Specian jäsenilleen tarjoaman bloggauskoulutuksen striimattuun osioon sekä tavataan muita jäseniä pienen iltapalan äärellä.

Bloggauskoulun tavoitteena on antaa osallistujille resepti hyvän, lukijalähtöisen kirjoituksen tuottamiseen. Osallistujat saavat myös rohkeutta, motivaatiota ja käytännön työkaluja omaa osaamistaan esiin tuovien blogitekstien kirjoittamiseen. Koulutuksen aikana perehdytään esimerkiksi hyvän blogitekstin suunnitteluun, rakenteeseen ja tyyliseikkoihin sekä kuullaan, mitä sudenkuoppia bloggaajan kannattaa tekstejä tuottaessaan varoa.

Tilaisuus on avoin ja maksuton Specian jäsenille. Katsomoon mahtuu 15 ensimmäistä ilmoittautujaa, ole siis nopea!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Voimaannuttava tehoretriitti
19.-20.9. | Tuusula
Suuren suosion saanut Specian työretriitti järjestetään nyt kaksipäiväisenä kokonaishyvinvointia edistävänä retriittinä luonnon helmassa!

Työskentelemme fasilitoidusti kaksi työpäivää ja välissä rentoudumme rauhallisen flow-joogan, luontopolkujen ja järvimaiseman äärellä. Jäsenen hinta retriitille on 90e sisältäen bussikuljetuksen Kiasmalta, ruuat, majoitukset, joogatunnin ja saunan. Lämpimästi tervetuloa Onnelaan työskentelemään tehokkaasti ja palautumaan kunnolla!

Työretriitillä opitaan tuotteliaista työtavoista ja oman ajankäytön johtamisesta. Tavoitteena on häiriöttömän työhön syventymisen ja tehokkaiden menetelmien avulla oppia vähentämään työn aiheuttamaa stressiä. Työretriitille tuodaan mukana omat työvälineet ja työtehtävät, joita tehdään ohjatusti itsenäisesti, mutta muiden jäsenten seurassa.  Työretriittipäivä koostuu rytmitetyistä työjaksoista sekä tauoista.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Organisaatiovierailu Goforelle
23.9. | Tampere
Specian Pirkanmaan aluetoiminta vie syyskuussa jäsenet tutustumaan tamperelaiseen ohjelmistoalan yritykseen Goforeen. Yritys on tunnettu muun muassa joustavuudestaan työsuhteen ehdoista sopimisessa, avoimuudestaan palkka- ja palkkiopolitiikassa sekä ylipäätään uudenlaisesta johtamiskulttuuristaan. Goforea onkin hyvällä syyllä pidetty eräänlaisena uuden ajan esihenkilötyön uraauurtavista toimijoista.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Kohti asiakaskeskeistä hallintoa
26.9. | Tampere+striimi
Mitä on hyvä palvelu julkishallinnossa? – mitä lainsäädäntö sanoo asiasta?
Asiakaskeskeinen palvelumuotoilu – sopivaa ja joustavaa palvelua monenlaisille asiakkaillemme?
Pysyykö asiakas palvelupolullamme? – selkeät askeleet ja luottamus

Tule mukaan tuunaamaan hallintotaitojasi asiakaslähtöisiksi ja keskustelemaan hyvän hallinnon teemoista Vapriikkiin!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Lokakuu

Työretriitti 
8.10. | Turku
Tule tekemään päiväksi omia töitä yhteisellä rytmillä! Retriitti sopii erinomaisesti etätöiden tekemiseen tai opiskeluun. Vietämme tehokkaan etäpäivän Turussa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Kohti kestävämpää itsensä johtamista
10.10. | Helsinki
Oletko joskus suunnitellut jotakin, joka on sittemmin jäänyt syystä tai toisesta? Liittyykö sinulla tavoitteiden asettamiseen psyykkistä allergiaa tai niiden saavuttamiseen antikliimaksia? Kiinnostaisiko sinua kuulla psykologin ajatuksia kestävästä tavasta johtaa itseäsi?

Mikäli jokin ylläolevasta resonoi, niin tervetuloa Specian työpsykologi Karri-Pekka Kauppisen workshoppiin kuulemaan lisää. Workshopin tavoitteena on kirkastaa itsensä johtamiseen liittyvää toimintaa ja tämänhetkisen sinäsi tuntemusta. Itsetuntemus auttaa merkittävästi toiminnan ohjauksessa, tavoitteille omistautumisessa sekä niihin suhtautumisessa, ja siksi workshopin ideana on matkata enempi itseen kuin kirjallisuusviidakkoon päin.

Käytännössä koulutuksen tavoitteena on auttaa
– lisäämään sitä mikä toimii
– vähentämään sitä mikä ei toimi
– tunnistamaan oman ajattelun ansoja
– saavuttamaan tavoitteita, joihin voi olla tyytyväinen

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Moniosaajien minihautomo – intensiivikurssi yrittäjyydestä kiinnostuneille
21.10-24.10. | Helsinki

Moniosaajien minihautomossa pääset pohtimaan omaa osaamistasi ja vahvuuksiasi asiantuntijoiden tuella sekä alustavasti konseptoimaan oman näköistäsi yritysideaa.

Tule siis konseptoimaan osaamistasi Specian ja Ykan minihautomoon 21.-24.10. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen aukeaa pian!

Marraskuu

Kasvatustieteilijöiden asiantuntijaseminaari – älykkään oppimisen aikakausi
14.11. | Helsinki
Suuren suosion saanut kasvatustietielijöiden asiantuntijaseminaari virkistää mieltä tällä kertaa marraskuussa! Teemana semmassa tällä kertaa tekoälyn tarjoamat mahdollisuudet oppimisen kentällä. Tarkempi ohjelma ja puhujat julkaistaan hieman myöhemmin.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen avautuu pian!

Tallenteet koulutuksista & menneet tapahtumat

Specian webinaarikoulutusten tallenteet löytyvät Specian verkkosivuilta. ​
Koulutusten tallenteet tästä

Tutustu myös menneisiin tapahtumiin täältä.

Vinkkaa tapahtuma- tai koulutusidea!