Koulutukset ja tilaisuudet

Specia järjestää koulutuksia ja jäsentilaisuuksia ympäri Suomen. Tule kouluttautumaan ja verkostoitumaan! Monet koulutuksistamme myös kuvataan tai järjestetään webinaareina. Löydät tallenteet täältä.

Tutustu koulutuksiin ja tilaisuuksiin!

 

Lisäksi jäsenenä pääset osallistumaan kattojärjestömme Akavan Erityisalojen koulutuksiin ja tilaisuuksiin. Specian jäsenten käytettävissä on myös TJS Opintokeskuksen laaja koulutustarjonta.

Koulutustuki

Specia tukee jäsentensä omaehtoista opiskelua. Maksamme tukea kurssimaksullisiin opintoihin vuosittain enintään 150 euroa/jäsen. Samaan opintokokonaisuuteen voi hakea tukea kahdesti, jos opinnot jatkuvat kalenterivuodesta seuraavaan. Matka-, majoitus- ja materiaalikulut eivät kuulu tuen piiriin. Hakemuksen liitteenä tulee olla lasku sekä kopio maksetuista kustannuksista. Hallitus myöntää tuen ja päätöksestä ilmoitetaan hakijalle sähköpostitse. Voit hakea koulutustukea useaan kurssiin samanaikaisesti, myönnetyn tuen suuruus ei kuitenkaan ylitä 150 euroa/vuosi.

Koulutustukea myönnetään niin kauan kun vuodelle budjetoidut määrärahat riittävät.

Hae koulutustukea!

 

Moniosaajien mentorointiohjelma

Specia tarjoaa jäsenilleen yhdessä Kumouksen kanssa ryhmämentorointiohjelman, jossa pääset sparraamaan ajatteluasi, kehittämään osaamistasi sekä saat eväitä oman urahaasteesi ratkomiseen. Mentorointi tapahtuu pienryhmissä, joissa jokainen pääsee edistämään omaa ura-askeltaan. Haku vuoden mittaiseen mentorointiohjelmaan on aina keväisin.

Hae mukaan mentorointiohjelmaan 2021–2022!

Moniosaajien mentorointiohjelma järjestetään nyt jo neljättä kertaa ja ohjelmaan valitaan tällä kertaa viisi moniosaajien eli ”seikkailijoiden” ryhmää. Seikkailijat ovat heitä, joilla on CV:ssä monta punaista lankaa ja halu päästä hyödyntämään monipuolista osaamistaan urallaan. Suunnan valintaan ja osaamispaletin hallintaan he tosin saattavat joskus tarvita viisaita kanssakulkijoita ja ajatusten vaihtoa.

Mentorointi tapahtuu pienryhmissä, joissa jokainen edistää omaa ura-askeltaan, on se sitten esimerkiksi siirtymä esihenkilörooliin, suunnitteilla oleva alan vaihto tai oman osaamisen tunnistaminen. Pidämme ohjelman fokuksen kuitenkin puhtaasti ammatillisissa ja urasuunnitteluun liittyvissä kysymyksissä.

Jokainen ryhmä koostuu mentorin lisäksi neljästä aktorista eli mentoroitavasta. Tapaamiset järjestetään alustavasti etäyhteyksin, mutta pandemiatilanteen salliessa kokoonnumme ainakin yhteen tapaamiseen toimistollemme Helsinkiin. Tapaamisajankohdat ovat 29.9.2021, 3.11.2021, 26.1.2022, 16.3.2022, 20.4.2022 sekä 18.5.20212 alkaen klo 17.00. Ohjelmaan mukaan pääsy edellyttää tapaamisaikoihin sitoutumista. Mahdolliseen tapaamiseen ulkopaikkakunnalta tuleville korvataan matkakulut.

Hae mukaan ohjelmaan joko aktoriksi tai mentoriksi! Hakuaikaa on 15.5. asti.

Lisätietoja voit tarvittaessa pyytää Hanna-Marilta, hanna-mari.koski@specia.fi tai +358443339116

Hae mentorointiohjelmaan

Miten kehittää omaa osaamista?

  • Oman alan seminaarit ja konferenssit
  • Tutkintotavoitteinen tai ei-tutkintoon johtava lyhyt- tai pitkäkestoinen koulutus
  • Organisaatiokohtaisesti toteutettavat koulutus- ja kehittämisohjelmat
  • Henkilökohtainen tai ryhmässä tapahtuva coachaus, sparraus ja mentorointi
  • Osallistuminen oman työpaikan tutkimus- ja kehityshankkeisiin ja projekteihin
  • Ammattikirjallisuuden ja -lehtien seuraaminen
  • Podcastit, webinaarit, Moocit ja verkkokurssit