Speciaan kuuluu lähes 1300 opiskelijajäsentä, pääsääntöisesti yliopistojen humanistisesta sekä kasvatustieteellisestä tiedekunnasta. Specian opiskelijajäsenet valmistuvat asiantuntijauralle eli he työllistyvät moniosaajina muun muassa erilaisiin suunnittelu- ja kehittämistehtäviin, projekteihin sekä hallinnon kentälle.

Specia tekee aktiivista yhteistyötä kasvatustieteilijöiden ja historian opiskelijoiden ainejärjestöjen kanssa, tuottaa tietoa specialaisten alojen työtilanteesta, palkkauksesta sekä tarjoaa henkilökohtaista apua työnhakuun. Liittymällä Specian jäseneksi jo opiskeluaikana saat käyttöösi kaikki Specian palvelut ja olet mukana ajamassa humanistien ja kasvatustieteilijöiden etua koulutuspolitiikan sekä työmarkkinoiden kentällä. Opiskelijat ovat vapautettuja jäsenmaksusta opintojen ajalta, maksu peritään ainoastaan tehdystä työstä ja kesätyöt ovatkin oiva tapa kerryttää omaksi turvaksi työttömyyskassaa jo opintojen aikana.

Opiskelijajäsenenä olet oikeutettu samoihin palveluihin ja etuihin, kuin muutkin Specian jäsenet!

Herääkö sinulla kysymyksiä ammattijärjestön toiminnasta tai Specian jäsenyydestä? Voit olla yhteydessä järjestösuunnittelijaamme Elli Suonpäähän myös Whatsappissa! Laita viestiä: +358 50 534 5946! (Ethän ilmoita henkilötietojasi, kuten henkilötunnustasi Whatsappissa.)

Opiskelija, liity Speciaan!

Käytkö töissä opiskelujen ohella?

Liity tästä!

Keskitytkö pelkästään opiskeluun?

Liity tästä!

Suosittelemalla jäsenyyttä kaverillesi, saat jokaisesta liittyneestä uudesta jäsenestä 50€ Superlahjakortin!

Lue lisää suosittelusta!

Specian opiskelijoille suunnatut palvelut & webinaarit

Gradustipendi

Specia palkitsee asiantuntijatyöhön tai yleisesti työelämään liittyviä pro gradu -tutkielmia tai YAMK-opinnäytetöitä kerran vuodessa. 500 euron arvoisia stipendejä myönnetään kaksi kappaletta syksyisin. Gradustipendin saaneet työt julkaistaan Specian gradupankissa ja niitä nostetaan myös Specian viestinnässä. Stipendien saajat valitsee Specian kahdesta hallituksen jäsenestä ja Specian toimihenkilöstä muodostuva valintaraati.  

Milloin?
Loppuvuodesta 2021.

 

Gradupankki

Gradupankistamme löydät Specian gradustipendillä palkittuja pro gradu -tutkielmia, joista voit löytää apua uravalintoihin ja saat tietoa alan asiantuntijoista. Haluamme tukea työelämälähtöisen tutkimustiedon kokoamista edustamiltamme humanistisilta ja kasvatustieteellisiltä asiantuntija- ja koulutusaloilta. Gradupankin perusidea onkin antaa opiskelijalle mahdollisuus tutkia jäseniämme kiinnostavia työelämän haasteita sekä edistää ammatillista ja koulutuksellista edunvalvontaamme.

Tutustu gradupankkiin

 

Järjestöhaaste

Järjestöhaaste tarjoaa opiskelijoille osaamista jostakin ajankohtaisesta ja kysytystä työelämätaidosta koulutuksen ja haastetehtävän muodossa, sekä kokonaisuudessaan kerryttää projekti- ja yhteistyöosaamista. Järjestöhaaste koostuu webinaarimuotoisesta koulutuksesta ja sen jälkeen tiiminä toteutettavasta haastetehtävästä. Voittajatiimin jäsenet palkitaan henkilökohtaisesti ja ainejärjestö saa myös itselleen palkinnon. Järjestöhaaste toteutetaan seuraavan kerran keväällä 2022.

 

Työelämäwebinaarit

Opiskelijatoiminnan koordinaattorimme Elli Suonpää järjestää koulutuksia ja webinaareja, jotka ovat erityisesti suunnattu opiskelijoille. Käy katsomassa syksyllä 2020 pidetyt webinaarit Youtubesta!

Katso webinaarien tallenteet!

 

Artikkeleista tukea työnhakuun!

Artikkeleistamme löydät apua unelmiesi työpaikan kartoittamiseen sekä lisäät tietoutta korkeakouluharjoittelusta. Käy lukemassa!

Tietoa työelämästä ja tukea työnhakuun

Specialla on paljon oppaita, joista löydät apua omaa urapolkua pohdiskellessa ja töitä hakiessa. Lisäksi, jos kaipaat apua CV:n, työhakemuksen tai LinkedInin kanssa, saat henkilökohtaista ohjeistusta ottamalla yhteyttä opiskelijatoiminnan koordinaattoriimme.

Korkeakouluharjoitteluopas

Tietoa harjoittelun suorittamisesta ja harjoittelusta työsuhteen muotona sekä vinkkejä onnistuneeseen harjoittelukokemukseen!

Tilausgraduopas

Tukea ja tietoa kasvatustieteiden ja yleisen historian opiskelijoille gradutoimeksiannon löytämiseen ja oikeudenmukaisesta palkkiosta sopimiseen.

Kasvatustieteilijät työelämässä

Ajankohtaista tietoa kasvatustieteilijöiden työelämään sijoittumisesta ja palkkauksesta sekä tukea työnhakuun ja asiantuntijuuden kehittämiseen jo opiskeluaikana.

Educational Scientists and Employment

Topical information about the employment and pay of educational scientists as well as support for job seeking and development of expertise during studies.

Humanistit työelämässä

Ajankohtaista tietoa historian pääaineesta valmistuneiden humanistien työelämään sijoittumisesta ja palkkauksesta sekä tukea työnhakuun ja asiantuntijuuden kehittämiseen jo opiskeluaikana.

Akavan Erityisalojen työharjoitteluopas 

Tästä oppaasta löydät kaiken tarpeellisen työharjoittelupohdintaasi!

Tunnista osaamisesi osaamiskartan avulla!

Joskus oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen voi tuntua haastavalta, kurkkaa osaamiskartasta vinkit oman osaamisen sanoittamiseen. Jos kaipaat henkilökohtaista sparrailuapua esimerkiksi työnhakudokumenttien kanssa, ota yhteyttä Elli Suonpäähän (elli.suonpaa@specia.fi)

Harjoittelutukikäytänteet specialaisilla aloilla

Mietityttääkö oman alan harjoittelukäytänteet? Kurkkaa tästä oppaasta, miten ne näyttäytyvät specialaisilla aloilla!

Esittely Specian opiskelijayhteistyöstä

Specia tekee laajaa yhteistyötä kasvatustieteiden ja historian opiskelijoiden järjestöjen kanssa. Lue oppaasta tarkemmin yhteistyöstä – voit myös ehdottaa omalle ainejärjestöllesi jotain työelämäaiheista tapahtumaa!