Speciaan kuuluu yli 1000 opiskelijajäsentä, pääsääntöisesti yliopistojen humanistisesta sekä kasvatustieteellisestä tiedekunnasta. Specian opiskelijajäsenet valmistuvat asiantuntijauralle eli he työllistyvät moniosaajina muun muassa erilaisiin suunnittelu- ja kehittämistehtäviin, projekteihin sekä hallinnon kentälle.

Specia tekee aktiivista yhteistyötä kasvatustieteilijöiden ja historian opiskelijoiden ainejärjestöjen kanssa, tuottaa tietoa specialaisten alojen työtilanteesta, palkkauksesta sekä tarjoaa henkilökohtaista apua työnhakuun. Liittymällä Specian jäseneksi jo opiskeluaikana saat käyttöösi kaikki Specian palvelut ja olet mukana ajamassa humanistien ja kasvatustieteilijöiden etua koulutuspolitiikan sekä työmarkkinoiden kentällä. Opiskelijat ovat vapautettuja jäsenmaksusta opintojen ajalta, maksu peritään ainoastaan tehdystä työstä ja kesätyöt ovatkin oiva tapa kerryttää omaksi turvaksi työttömyyskassaa jo opintojen aikana.

Opiskelijajäsenenä olet oikeutettu samoihin palveluihin ja etuihin, kuin muutkin Specian jäsenet!

Herääkö sinulla kysymyksiä ammattijärjestön toiminnasta tai Specian jäsenyydestä? Voit olla yhteydessä järjestösuunnittelijaamme Elli Suonpäähän myös Whatsappissa! Laita viestiä: +358 50 534 5946! (Ethän ilmoita henkilötietojasi, kuten henkilötunnustasi Whatsappissa.) WhatsApp tauolla toistaiseksi!

Opiskelija, liity Speciaan!

Käytkö töissä opiskelujen ohella?

Liity tästä!

Keskitytkö pelkästään opiskeluun?

Liity tästä!

Suosittelemalla jäsenyyttä kaverillesi, saat jokaisesta liittyneestä uudesta jäsenestä 50€ Superlahjakortin!

Lue lisää suosittelusta!

Syksyn opiskelijatilaisuudet

Osallistu tilaisuuksiin, opi uutta, tutustu muihin specialaisiin tai inspiroidu uramahdollisuuksista. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!
Kurkkaa myös koko jäsenistölle suunnatut tilaisuudet täältä.

20.10. Excel ja taulukkodata

Koulutuksessa opit käyttämään Exceliä tehokkaasti ja oikeaoppisesti. Koulutuksessa käydään läpi mm datan tuontia, virheellisen datan korjaamista sekä datan lajittelua ja suodatusta. Koulutukseen mahtuu 30 ensimmäistä ilmoittautujaa. Kouluttajana toimii Futuedun asiantuntija.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

26.10. Graduretriitti

Etätyöretriitille tuodaan mukana omat päivän työt, joita tehdään itsenäisesti, mutta muiden jäsenten seurassa ja ohjatusti. Päivä on jaettu useampaan työskentelyjaksoon fasilitoitua hiljaista työskentelyä. Etäretriitti koostuu lyhyestä perehdytyksestä, rytmitetyistä työskentelyjaksoista sekä tauoista. Päivän päätteeksi rauhoitutaan ammattilaisen vetämän restoratiivisen joogan parissa.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

2.11. Mimmit sijoittaa -työpaja

Työpajassa käydään läpi pörssin ja sijoittamisen alkeita sekä sijoittamiseen liittyviä riskejä. Kouluttajina toimivat Mimmit sijoittaa -median Hanna Tikander ja Pia-Maria Nickström.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

3.11. Excel ja Pivot-taulukko

Koulutuksessa opit käyttämään Exceliä tehokkaasti ja oikeaoppisesti. Koulutuksessa käydään läpi mm Pivot-taulukon luomista, muotoilua ja yhteenvetojen tekemistä Pivot-taulukon avulla. Koulutukseen mahtuu 30 ensimmäistä ilmoittautujaa. Kouluttajana toimii Futuedun asiantuntija.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

5.11. Houkuttaako henkilöstöala? – Tärpit HR-uran ensiaskeliin

Kiinnostaako työskentely HR-kentällä tulevaisuudessa, mutta oman jutun löytäminen tuntuu vaikealta? Tuntuvatko työ- ja harjoittelupaikkojen vaatimukset korkeilta? Tule  kuuntelemaan HR-alan konkarin Piia Järvisen huomioita henkilöstötyön eri osa-alueista ja miten edistää omia työllistymismahdollisuuksiaan, vaikkei alan työkokemusta vielä olisikaan.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

9.12. Riittämättömyyden tunteesta kohti riittävän hyvää uraa ja työelämää

Miten vetää rajat työlle? Miten tunnistaa riittävän hyvä omassa työssä? Tietokirjailija, entinen luova johtaja ja nykyinen yrittäjä Aurora Airaskorpi pohti näitä kysymyksiä oman uupumisensa jälkeen ja kirjoitti omista ja eri alojen ammattilaisten kokemuksista kirjan Riittävän hyvä – selviytymisopas työelämään. Hänen luentonsa sisältää tietoa ja vertaistukea sekä vinkkejä, joiden avulla pidät pääsi kasassa jatkuvasti muuttuvassa työelämässä.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Specian opiskelijoille suunnatut palvelut & webinaarit

 

Tilausgradu

Haluamme Speciassa jälleen tarjota mahdollisuuden gradun tekoon moniosaajien työelämän tarpeisiin!

Voit hakea meille tilausgraduntekijäksi, jos gradun aloitus on sinulle ajankohtaista tämän syksyn aikana tai viimeistään ensi vuoden alussa. Tarkemman tutkimusnäkökulman saat valita itse, mutta gradun pohjalta päivitämme mielellämme sisältöämme moniosaajien työmarkkinoille sijoittumisen suhteen. Olemme toki erityisen kiinnostuneita ajankohtaisista ja kohderyhmämme työelämää kehittävistä näkökulmista. Maksamme tutkimuksen teosta ja tulosten käytöstä 3000 euron palkkion.

Hae graduntekijäksi vapaamuotoisella hakemuksella viimeistään 21.11. Lähetä hakemus osoitteeseen toimisto@specia.fi ja otsikoi viestisi ”Tilausgradu”.  Kerrothan ainakin graduaikataulustasi sekä pohtimastasi tutkimusaiheesta! Lisätietoja Hanna-Marilta hanna-mari.koski@specia.fi tai 0443339116.


Gradustipendi

Pro gradu -tutkielma on usein viimeinen osa opintoja ja tekoprosessi voi olla tuskainenkin. Gradu on epätavallisen suuri voimanponnistus, mutta sillä on myös symbolinen vaikutus osana opintojen viimeistelyä.  Valmis gradu merkitsee opiskelijalle itsensä ylittämistä ja ison projektin loppuun saattamista. Tätä itsensä ylittämisen fiilistä haluamme Specialla korostaa entisestään tarjoamalla mahdollisuuden rahalliseen tunnustukseen hyvin tehdystä työstä ja uuden oppimisesta. Samalla haluamme tarjota muillekin jäsenillemme tuoretta tutkittua tietoa työelämästä gradupankkimmekautta.

Specia palkitsee kaksi asiantuntijatyöhön tai yleisesti työelämään liittyviä pro gradu -tutkielmaa 500 euron arvoisella stipendillä. Gradustipendin saaneet työt julkaistaan Specian gradupankissa ja niitä nostetaan myös Specian viestinnässä. Specian hallitus myöntää stipendit.

Milloin?

Hakuaika on 12.10.- 7.11.2021.  Stipendien saajat ilmoitetaan joulukuun alussa.

Miten voi hakea?

Stipendiä voivat hakea kaikki Specian jäsenet vuoden sisällä valmistuneella tai viimeistelyä vailla olevalla gradulla tai muulla ylemmän korkeakoulututkinnon opinnäytetyöllä. Gradun tulee käsitellä moniosaajia työmarkkinoilla, asiantuntijatyötä tai työelämää yleisesti, sekä tarjota jokin uusi tai ajankohtainen näkökulma.

Hakemus voi olla joko yhden sivun mittainen vapaamuotoinen kirjallinen hakemus tai korkeintaan 3 minuutin mittainen video. Esittele hakemuksessa lyhyesti työsi aihe, tutkimusmenetelmä, olennaisimmat tutkimustulokset ja miten gradusi edistää asiantuntijatyön kehittämistä tai mitä uusia näkökulmia se tuo työelämään.

Gradustipendiä hakiessa henkilö sitoutuu luovuttamaan tutkielman tiedot Specian käyttöön sekä kirjoittamaan tutkielmasta blogikirjoituksen Specian verkkosivuille.

Lähetä gradu ja hakemus (pdf tai linkki videoon) sähköpostilla toimisto@specia.fi viimeistään 7.11.

 

Gradupankki

Gradupankistamme löydät Specian gradustipendillä palkittuja pro gradu -tutkielmia, joista voit löytää apua uravalintoihin ja saat tietoa alan asiantuntijoista. Haluamme tukea työelämälähtöisen tutkimustiedon kokoamista edustamiltamme humanistisilta ja kasvatustieteellisiltä asiantuntija- ja koulutusaloilta. Gradupankin perusidea onkin antaa opiskelijalle mahdollisuus tutkia jäseniämme kiinnostavia työelämän haasteita sekä edistää ammatillista ja koulutuksellista edunvalvontaamme.

Tutustu gradupankkiin

 

Järjestöhaaste

Järjestöhaaste tarjoaa opiskelijoille osaamista jostakin ajankohtaisesta ja kysytystä työelämätaidosta koulutuksen ja haastetehtävän muodossa, sekä kokonaisuudessaan kerryttää projekti- ja yhteistyöosaamista. Järjestöhaaste koostuu webinaarimuotoisesta koulutuksesta ja sen jälkeen tiiminä toteutettavasta haastetehtävästä. Voittajatiimin jäsenet palkitaan henkilökohtaisesti ja ainejärjestö saa myös itselleen palkinnon. Järjestöhaaste toteutetaan seuraavan kerran keväällä 2022.

 

Työelämäwebinaarit

Opiskelijatoiminnan koordinaattorimme Elli Suonpää järjestää koulutuksia ja webinaareja, jotka ovat erityisesti suunnattu opiskelijoille. Käy katsomassa syksyllä 2020 pidetyt webinaarit Youtubesta!

Katso webinaarien tallenteet!

 

Artikkeleista tukea työnhakuun!

Artikkeleistamme löydät apua unelmiesi työpaikan kartoittamiseen sekä lisäät tietoutta korkeakouluharjoittelusta. Käy lukemassa!

Tietoa työelämästä ja tukea työnhakuun

Specialla on paljon oppaita, joista löydät apua omaa urapolkua pohdiskellessa ja töitä hakiessa. Lisäksi, jos kaipaat apua CV:n, työhakemuksen tai LinkedInin kanssa, saat henkilökohtaista ohjeistusta ottamalla yhteyttä opiskelijatoiminnan koordinaattoriimme.

Korkeakouluharjoitteluopas

Tietoa harjoittelun suorittamisesta ja harjoittelusta työsuhteen muotona sekä vinkkejä onnistuneeseen harjoittelukokemukseen!

Tilausgraduopas

Tukea ja tietoa kasvatustieteiden ja yleisen historian opiskelijoille gradutoimeksiannon löytämiseen ja oikeudenmukaisesta palkkiosta sopimiseen.

Kasvatustieteilijät työelämässä

Ajankohtaista tietoa kasvatustieteilijöiden työelämään sijoittumisesta ja palkkauksesta sekä tukea työnhakuun ja asiantuntijuuden kehittämiseen jo opiskeluaikana.

Educational Scientists and Employment

Topical information about the employment and pay of educational scientists as well as support for job seeking and development of expertise during studies.

Humanistit työelämässä

Ajankohtaista tietoa historian pääaineesta valmistuneiden humanistien työelämään sijoittumisesta ja palkkauksesta sekä tukea työnhakuun ja asiantuntijuuden kehittämiseen jo opiskeluaikana.

Akavan Erityisalojen työharjoitteluopas 

Tästä oppaasta löydät kaiken tarpeellisen työharjoittelupohdintaasi!

Tunnista osaamisesi osaamiskartan avulla!

Joskus oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen voi tuntua haastavalta, kurkkaa osaamiskartasta vinkit oman osaamisen sanoittamiseen. Jos kaipaat henkilökohtaista sparrailuapua esimerkiksi työnhakudokumenttien kanssa, ota yhteyttä toimisto@specia.fi

Harjoittelutukikäytänteet specialaisilla aloilla

Mietityttääkö oman alan harjoittelukäytänteet? Kurkkaa tästä oppaasta, miten ne näyttäytyvät specialaisilla aloilla!

Esittely Specian opiskelijayhteistyöstä

Specia tekee laajaa yhteistyötä kasvatustieteiden ja historian opiskelijoiden järjestöjen kanssa. Lue oppaasta tarkemmin yhteistyöstä – voit myös ehdottaa omalle ainejärjestöllesi jotain työelämäaiheista tapahtumaa!