Päivitetty 25.4.2017 Katko jatkuu valitettavasti 31.5. asti.

Specian kattojärjestö Akavan Erityisalat uudistaa kevään aikana koko jäsenrekisterin ja siihen liittyvät toiminnot. Jatkossa muun muassa sisäänkirjautuminen verkkoasiointiin helpottuu ja jäsenmaksuihin tulee vain yksi viitenumero.

Uusi jäsenrekisteri otetaan käyttöön huhtikuun alussa, ja siirtymäkauden aikana verkkoasiointi on poissa käytöstä 31.3.–31.5. Katkoksen aikana omien jäsentietojen päivittäminen tai Akavan Erityisalojen koulutuksiin ilmoittautuminen ei ole verkossa mahdollista. Specian koulutuksiin ilmoittautuminen toimii normaalisti myös katkoksen aikana.

Sisäänkirjautuminen helpottuu

Verkkoasioinnin ulkoasu ja käytettävyys kokonaisuutena paranee. Jäsen pystyy jatkossa ylläpitämään omia tietojaan entistä tarkemmin ja helpommin, mikä helpottaa myös ammattiliittomme edunvalvontatyötä.

Jäsenen sisäänkirjautuminen yksinkertaistuu, ja verkkoasiointiin voi kirjautua jäsennumeron lisäksi myös sähköpostiosoitteella sekä sosiaaliseen mediaan kytketyillä käyttäjätileillä.

Mobiilikäyttö on huomioitu uudistuksessa ja asiointi onnistuu vaivattomasti kaikilla yleisimmillä älylaitteilla.

Salasana vaihtuu

Uuteen verkkoasiointiin siirryttäessä on ensimmäisellä sisäänkirjautumiskerralla haettava uusi salasana. Tämä edellyttää olemassa olevaa, toimivaa sähköpostiosoitetta, joten kannattaa heti tarkistaa, että nykyisen jäsensivuston Omat tiedot -osiosta löytyvät yhteystiedot ovat ajan tasalla.

Jäsenmaksuihin yksi viitenumero

Jos maksat jäsenmaksusi itse, jatkossa sinun ei enää tarvitse käyttää kuukausikohtaisia viitenumerolistoja. Huhtikuusta lähtien jokaisella jäsenellä on omaan jäsennumeroon perustuva yksi viitenumero, joka ei vaihdu vuoden aikana. Uudet viitenumerot on toimitettu jäsenmaksun itse maksaville jäsenille tammikuussa tammi–maaliskuuta koskevan viitenumerolistan mukana. Laita viitenumero hyvään talteen, jotta uusi viitenumero on aina saatavilla.

Jokaisen jäsenen oma jäsenmaksun viitenumero löytyy uudesta verkkoasioinnista heti etusivulta. Numeron voi tarkistaa myös Akavan Erityisalojen verkkosivuille jäsenmaksu-osioon tulevasta viiteautomaatista.

Tarkista yhteystietosi

Tarkista, että sähköposti ja muut yhteystietosi ovat varmasti ajan tasalla. Tarkistus onnistuu verkossa nykyisen jäsensivuston Omat tiedot -osiossa tai ottamalla yhteyttä jäsensihteereihimme. Näin takaat, että uuden verkkoasioinnin käyttöönotto onnistuu vaivatta ja saat varmasti kaikki tarvitsemasi tiedot muutoksista.

Seuraa viestintää

Akavan Erityisalat ja Specia tiedottavat uuteen verkkoasiointiin liittyvistä ohjeista ja tärkeistä asioista kevään aikana sähköpostitse, verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.


Jos sinulla on kysyttävää uudesta verkkoasioinnista, voit aina olla yhteydessä Speciaan: toimisto@specia.fi. Autamme mielellämme!