EDIT: tekstiä päivitetty 10.8. klo 14:40 opiskelijavarajäsenen osalta

Jälleen on aika kiillottaa ansiomerkit, kaivaa jo ajan patinoima jäsenkirja naftaliinista ja päivittää se kilometrin pituinen lista kaikkien aikojen luottamustoimista. Nyt on taas paikkoja auki kokeneille konkareille, koska mitä pienempi piiri, sitä parempi eikös niin?

“No ei!”, vastataan meillä Speciassa. Sen vuoksi kannustamme myös tuoreempia tulokkaita rohkaistumaan hakemaan, vaikka kunniamerkit eivät painaisikaan hartioita. Meille tärkeää on, että toiminnassa on mukana eri taustaisia ja eri mittaisella kokemuksella varustettuja specialaisia ja ihan kaikki jäsenemme ovat haussa samalla viivalla. Kokemus ja uudet ajatukset ovat tähänkin asti olleet todella toimiva kombo ja näiden ansiosta on ehditty myös tämän vuoden puolella kehittämään paljon.

Haemme nyt motivoituneita, yhteispelistä innostuvia ja oppimishaluisia jäseniä mukaan luotsaamaan edunvalvontaamme sekä Specian hallitukseen sekä kattojärjestömme Akavan Eritysalojen neuvottelukuntiin. Aiempaa järjestökokemusta ei tarvita, tärkeintä on, että sinulla on aito halu vaikuttaa ja intoa paneutua yhteisten asioiden hoitoon. Kuulemme mielellämme mitkä asiat sinua erityisesti kiinnostavat ja mihin toivoisit Specian keskittyvän edunvalvonnassamme.

Lisätietoja hauista: saara.paavola@specia.fi

Esittely hallitustoiminnasta

Haemme hallitukseen neljää varsinaista jäsentä erovuorossa olevien tilalle, kolmea varajäsentä, yhtä opiskelijavarajäsentä sekä puheenjohtajaa. Hallituksen jäsenten sekä puheenjohtajan toimikausi on kaksivuotinen. Varajäsenten kausi kestää vuoden. Valinnat tehdään syyskokouksessa 13.10.2018. Eli laita päivämäärä jo ylös kalenteriin! Haku on auki 10.8.-14.9.2018.

Hallituksessa pääset mukaan järjestömme strategiseen kehittämiseen sekä luotsaamaan edunvalvontaamme. Hallituksen puheenjohtajan tehtävä on johtaa hallituksen työskentelyä ja järjestömme strategista toimintaa. Hallitus kokoontuu 6-8 kertaa vuodessa. Puheenjohtajalle ja hallituksen jäsenille maksetaan kokouspalkkiot ja matkakulut korvataan. Varajäsenet ovat tervetulleita osallistumaan kaikkiin kokouksiin ja heille korvataan matkakulut.

Hakuohjeet:

Toimita hakuaikana itsestäsi lyhyt kirjallinen esittely tai 2–3 minuutin videoesittely. Halutessasi voit lähettää itsestäsi myös kuvan. Vastaa hakemuksessasi seuraaviin kysymyksiin (vastausten pituus yhteensä n. 900 merkkiä):
Mitä paikkaa haet?
Miksi haet Specian hallitukseen?
Mikä on mielestäsi ammattijärjestön tärkeimmät tehtävät nyt ja tulevaisuudessa?
Mitkä ovat kolme tärkeintä edunvalvonnallista tavoitetta, joita haluat Specian edistävän?
Toimita hakemuksesi sähköpostilla: toimisto@specia.fi 14.9.2018 mennessä. Otsikoi viestisi: ”Haku Specian hallitukseen”.
Syyskokouksessa 13.10. jokainen ehdokas esittelee itsensä (max. 3 min). Jos et pääse paikalle, tee videoesittely, jotta voimme näyttää sen kokousosallistujille.
Ehdokkaiden esittelyt ovat nähtävissä Specian verkkosivuilla salasanan takana noin kuukauden ajan ennen syyskokousta. Sivuilla julkaistaan ehdokkaiden esittelyjen lisäksi kuva, työnantajasektori sekä asuinpaikkakunta. Ehdokkaita markkinoidaan uutiskirjeissä jäsenistölle.

Halutessasi voit asettua ehdokkaaksi myös syyskokouksessa 13.10.2018.

Huomaathan, että voit hakea sekä hallituspaikkoihin että neuvottelukuntapaikkoihin.

Esittely neuvottelukuntatoiminnasta

Haemme Akavan Erityisalojen neuvottelu- ja toimikuntiin jäseniä toteuttamaan eri sektoreiden edunvalvontaa. Etsimme jäseniä yksityisen sektorin, kuntasektorin, valtiosektorin, korkeakoulusektorin, yrittäjien sekä ammatinharjoittajien ja opiskelijoiden edunvalvontaan. Eri sektoreiden neuvottelu- ja toimikunnat kokoontuvat noin neljä kertaa vuodessa. Toivomme hakijoilta innostusta oman alan työelämän kehittämiseen, kiinnostusta työmarkkinoiden toimintaan ja paloa kehittää uutta. Haku on auki 10.8.-14.9.2018.

Neuvottelu- ja toimikunnat vastaavat edunvalvonnan valmistelusta ja kehittämisestä eri sektoreilla sekä seuraavat ajankohtaisia työelämän ilmiöitä hyödyntäen niitä toiminnassaan.

Samassa neuvottelu- tai toimikunnassa on useampia specialaisia, joten vaikka edunvalvonta ei vielä olisi tuttua, saat tukea ja ideointiapua muista meikäläisistä.

Hakuohjeet:
Toimita hakemuksesi sähköpostilla: toimisto@specia.fi 14.9.2018 mennessä. Otsikoi viestisi: ”Haku neuvottelukuntaan”.
Toimita hakuaikana itsestäsi lyhyt kirjallinen esittely tai 2–3 minuutin videoesittely. Halutessasi voit lähettää itsestäsi myös kuvan. Vastaa hakemuksessasi seuraaviin kysymyksiin (vastausten pituus yhteensä n. 900 merkkiä):
Minkä alan edunvalvonnasta olet kiinnostunut (yksityinen, kunta, valtio, korkeakoulu, yrittäjät ja ammatinharjoittajat vai opiskelijat)?
Miksi haluat mukaan edunvalvontatyöhön?
Mitkä ovat alan kolme tärkeintä edunvalvonnallista tavoitetta, joita haluat Specian edistävän?
Kerro ideasi, miten huolehdit siitä, että vuorovaikutus ja tiedonkulku toimii sinun sekä Specian toimiston ja hallituksen välillä.
Samaan neuvottelukuntaan haetaan useampia jäseniä, joten Specian hallitus valitsee edustajat marraskuussa. Valinnassa pyritään mahdollisimman edustukselliseen kokoonpanoon. Hakijoille ilmoitetaan tarkemmasta aikataulusta hakuajan päätyttyä.