Specialla aloitti kesäkuun alussa järjestökoordinaattori Oona Hallasaari, kun palvelupäällikkömme Hanna-Mari Koski siirtyi perhevapaalle. Kesäkuu on vierähtänyt työnkuvaan perehtyessä, mutta jo parin ensimmäisen viikon jälkeen heitimme Oonalle muutamia kiperiä ja ei-niin kiperiä kysymyksiä, jotta pääset tutustumaan tähän syksyllä tilaisuuksistamme ja palveluistamme vastaavaan huipputyyppiin!  

Mitä kautta Specia on sinulle entuudestaan tuttu? Minkä tyyppisissä hommissa olet aiemmin ollut?

Olen opiskellut kasvatustieteitä Jyväskylän yliopistossa, joten Specia on tullut tutuksi jo opiskeluaikana liittyessäni jäseneksi. Opiskellessani toimin ainejärjestöni Specia-vastaavana, jolloin tutustuin Specian toimintaan laajemmin. Sittemmin olen ollut perustamassa Suomen Kasvatustieteiden Opiskelijoiden Liittoa, ja myös sitä kautta tehnyt yhteistyötä specialaisten kanssa.  

Korkeakouluharjoitteluni suoritin Opetushallituksen Kansainvälistymispalveluissa aikuiskoulutuksen parissa. Vuosi sitten vietin lukukauden Italiassa Roomassa, mikä on ollut yksi elämäni parhaista päätöksistä! 

Miltä tuntui aloittaa työt korona-aikaan? Entä minkälaisen ensivaikutelman työskentely Specialla on jättänyt nyt ensimmäisten viikkojen jälkeen?  

Kulunut kevät on ollut erikoinen aika valmistua yliopistosta ja siirtyä työelämään. Olen perehtynyt uuteen työhön lähes kokonaan etänä kesäkuun ajan. Videopuhelut tiimin kesken ovat kuitenkin tuoneet arkeen normaalia vuorovaikutusta ja auttaneet pääsemään osaksi tiimiä. Kun yhteys on auki, on kynnys kysyä ja ihmetellä lähes yhtä olematon, kuin jos oltaisiin toimistolla. 

Lisäksi huolellisesti laadittu ja etukäteen toimitettu perehdytyssuunnitelma on auttanut hahmottamaan ja suunnittelemaan omaa työtä ensimmäisten viikkojen aikana. Se on ollut myös erinomainen keino saada käsitys omasta työnkuvasta. Liittymistäni tiimiin oli valmisteltu myös hauskalla bingolla, josta ruudun saa rastia kuullusta sisäpiirijutusta. Nerokas idea saada uusi tiimiläinen tuntemaan itsensä odotetuksi jäseneksi! 

Specialla kaavoihin ei kangistuta, vaan kannustetaan tekemään jutut omalla tavalla. On ollut ilo huomata, että toimistoarki on etänäkin joustavaa ja työntekijäystävällistä. Kenties juuri se on mahdollistanut perehdytyksen onnistumisen myös etänä. 

Mikä tuo sinulle iloa työpäivän aikana? 

Saan muista ihmisistä paljon energiaa ja ideoita. En malta odottaa, että pääsemme palaamaan astetta normaalimpaan arkeen kahvi- ja lounaskeskusteluiden äärelle. Mutta toistaiseksi myös videoyhteys ajaa asian! 

Mikä on oma työhyvinvoinnillinen niksisi?

Rakastan to do -listoja! Ne auttavat luomaan hallinnan tunteen omaan työhön, vaikka työ välillä tuntuisi sekalaiselta palapeliltä. On palkitsevaa nähdä, miten monta asiaa on jo saanut hoidettua päivän tai viikon aikana. Ne auttavat myös konkreettisesti hahmottamaan omaa ajankäyttöä ja helpottavat äkillisiin muutoksiin valmistautumista.  

Mikä on mottosi hyvään työelämään?

Hulluimmatkin ideat ja haaveet kannattaa aina sanoa ääneen! Kun sanoittaa asioita ääneen, konkretisoituu itsellekin paremmin, mitä oikeasti haluaa.  

Mistä sinut tunnetaan kaveripiirissäsi tai aiemmissa työpaikoissasi?

Nauruni kuulemma kuuluu kauas! Saan myös usein kiitosta uusista ideoista ja niiden käytäntöön tuomisesta. 

Mitä osaamisaluettasi et malttaisi päästä soveltamaan syksyllä Specian toiminnassa? Entä mitä puolestaan haluat päästä oppimaan?

Opiskeluaikoina olin pitkään hämmentynyt omasta osaamisestani ja tulevaisuudestani. Olin vakuuttunut, että osaamiseni oli relevanttia ja hyödyllistä, mutten osannut kertoa miksi tai miten. Vuosien varrella ja erilaisten projektien kautta olen kuitenkin oppinut sanoittamaan omaa osaamista ja tiedän, että myös monet muut moniosaajat kamppailevat samojen haasteiden kanssa. 

Syksyn mittaan haluankin päästä hyödyntämään tietämystäni osaamisen tunnistamisen ja kehittämisen saralla tukemalla specialaisia niiden tuomissa haasteissa. Olen innovatiivinen ja innostun helposti, joten toivottavasti osaan tarjota uusia näkökulmia. Tämän sanottuani toivonkin, että voin tuottaa specialaisille sellaisia palveluita, jotka tukevat heitä urapolkujen eri vaiheissa. Toivon myös oppivani lisää ay-liikkeestä ja edunvalvonnasta: miten järjestelmä toimii ja miten työelämästä tehdään parempaa. 

Toivottavasti kohtaamme syksyn mittaan! 

Oona Hallasaari Järjestökoordinaattori