Aktiivimalli on ollut alkuvuoden kuumimpia puheenaiheita. Me Speciassa katsomme, että aktiivimalli ei ole tällaisenaan toimiva. Ongelmia mallissa on paljon ja kannamme erityisesti huolta työttömien tukemisesta.

”Rankaisemisen sijaan työttömät tarvitsisivat enemmän tukea ja apua työnhakuun, eli resursseja olisi kohdennettava voimakkaasti työvoimapalveluihin”, sanoo Specian hallituksen puheenjohtaja Pasi Hario.

Näemme isona ongelmana myös sen, että aktiivimallin myötä specialainen asiantuntija joutuisi hakeutumaan työtehtäviin, jotka eivät välttämättä vastaa hänen osaamistaan. Aktiivimalli laittaa lisäksi perheelliset hankalaan tilanteeseen – esimerkiksi pätkätyön perässä muuttaminen toiselle paikkakunnalle on kohtuuton riski epävarmoina taloudellisina aikoina.

Specia osallistuu Akavan Erityisalojen mukana 2.2. mielenilmaukseen Helsingin Senaatintorilla. Akavan Erityisalojen tekemän jäsenkyselyn perusteella 66 % jäsenistä toivoi Akavan Erityisalojen osallistuvan mielenilmaukseen ja 77 % oli sitä mieltä, että meidän tulee toimia aktiivimallin purkamiseksi.

Jos haluat osallistua mielenilmaukseen, lue ohjeet Akavan Erityisalojen sivuilta.