Tänä vuonna olemme Speciassa keskittyneet tulevaisuuteen. Aloitimme tammikuussa yhteistyössä ajatushautomo Demos Helsingin kanssa tulevaisuustyön, jossa pohdimme miten tulevaisuuden työelämän muutokset vaikuttavat jäseniimme ja mikä meidän ammattijärjestöjen rooli on tulevaisuudessa. Kysyimme keväällä laajassa kyselyssä jäsenistömme ajatuksia niin tulevaisuuden työelämästä, kuin palveluistamme. Huhtikuussa järjestimme tulevaisuus-seminaarin, joka oli avoin jäsenillemme.

Tulevaisuustyön ja jäsenpalautteiden pohjalta teimme strategian, jonka syyskokous hyväksyi marraskuussa. Strategian mukaisesti kohdennamme tulevina vuosina resurssit ammatillisen edunvalvontaan ja jäsenten asiantuntijuuden vahvistamiseen. Palvelupäällikkömme Hanna-Mari Koski kertoo lisää mitä kaikkea on luvassa palvelujen osalta.

Osaamista kehittävät palvelut

Strategiamme lähtökohta oli huomioida jäsentemme toiveet ja niiden pohjalta uudistamme palveluvalikoimaamme vastaamaan entistä paremmin tulevaisuuden työelämää sekä jäsenten tarpeita. Yhteisöllisyys, vertaisoppiminen ja kohdennetut palvelut ovat jatkossa keskiössä ja toiminnan uudistamiseksi teemme yhteistyötä uusien yhteistyökumppanien kanssa.

Kuulemme mielellämme toiveitasi palveluidemme suhteen – laita rohkeasti viestiä tai soita!

Syyskokous hyväksyi myös remonttipäätöksen uudesta koulutus- ja etätyötilasta, joka remontoidaan vuodenvaihteessa toimistomme yhteyteen.

– Voimme järjestää aiempaa enemmän koulutuksia ja muita tilaisuuksia. Lisäksi tila antaa mahdollisuuden tarjota jäsenillemme etätyötilaa tai ammatinharjoittajille työtilan, kohtaamispaikan ja yhteisön, kertoo palvelupäällikkö Hanna-Mari.

Jäseniltä on tullut paljon toiveita mentoroinnista ja ensi vuonna käynnistämmekin pilotin omasta mentorointiohjelmasta.

– Aivan uudenlainen konsepti mahdollistaa arvokkaan vertaisoppimisen, verkostoitumisen sekä osaamisen kehittämisen! Koski intoilee.

Työretriitit jatkuvat

Vahva osa toimintaamme tulevat jatkossakin olemaan erittäin suositut työretriitit.

– Näistä uusista avauksista on tullut paljon positiivista palautetta tänä vuonna, joten järjestämme niitä jatkossa säännöllisesti ja ympäri Suomen. Työretriitille voivat kaikki jäsenet tulla tekemään töitä, työnhakua tai opintoja sekä viettämään päivä viehättävässä miljöössä ja uudessa yhteisössä.

Hanna-Mari tulee järjestämään ensi vuonna myös organisaatiovierailuja, joita tehdään monipuolisesti specialaisesta näkökulmasta kiinnostaviin kohteisiin.

– Satsaamme jatkossa myös entistä enemmän aluetoimintaan. Toimiston väki sekä aktiivitoimijamme ympäri Suomen järjestävät mielenkiintoisia tilaisuuksia, jossa jäsenet pääsevät oppimaan uutta ja käymään inspiroivia keskusteluja muiden specialaisten kanssa. Lisäämme myös webinaarien määrää ja live-koulutukset striimataan ja taltioidaan aina mahdollisuuksien mukaan.

– Kuulemme mielellämme toiveitasi palveluidemme suhteen, laita rohkeasti viestiä tai soita! kehoittaa Hanna-Mari.